reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ooo ja muszę przyznać, że zaraziłam się do książek w szkole i nie potrafiłam się przekonać do czytania.. aż do pobytu w szpitalu w listopadzie, gdzie była biblioteka i przeczytałam grubą książkę w dwa dni 😂
Chętnie przyjmę jakieś polecajki romantasy 😅 od tego gatunku będzie mi najłatwiej zacząć 😛

Co do pasji, to właśnie to samo powiedziałam dziś do mojego. Że chciałabym zrobić coś nowego w tym roku.
Z rzeczy, które sprawiają mi radość, to na pewno chodzenie po górach. Moją pasją była też siłownia, ale kochałam to za czasów, jak jeszcze dźwiganie ciężarów to było coś wyjątkowego wśród dziewczyn. Wkręciłam się wtedy bardzo.

A pasją, która odkryłam kilka lat temu są rośliny. Marzyłam zawsze o ogrodzie i sadzilam na swoim małym balkonie pomidory w małych doniczkach 🙈 i tak się życie potoczyło, że wzięliśmy latem ogródek działkowy. Porwaliśmy się z motyką na słońce 😏 nie wiem ile jeszcze sezonów minie zanim będę mogła tam cos zacząć sadzic 😏 ale zakładam zeszyt i będę się edukować o drzewkach i roślinkach 😂

Ja w pewnym momencie kupowałam każdy krzaczek który mi się podobał i sądziłam na podwórku, które składa się głównie z gruzu i piasku, miejscami trochę ziemi. W planach jest nawiezienie ziemi i piękny ogród. Może kiedyś się doczekam. Mam kilka krzewów i bylin tolerujące warunki. Bo jeszcze jest miejscami kwaśnica ziemia. Teraz już z większym rozsądkiem podchodzę do zakupów. Co jakiś czas notuje co bym chciała kupić jak już będzie nawieziona ziemia. Tylko podwórko za małe na moje plany 😅

reklama
Och romantasy kochana 😅 Nie wątpliwy klasyk od którego warto zacząć ten gatunek to seria Dwory Sarah J Maas zaczynając od pierwszej "Dworu Cierni i Róż" i potem koleje części (w bookmediach zwana serią ACOTAR). Potem polecam serię Krew i Popiół Jennifer L. Armentrout i Dotknij mnie Tahereh Mafi. 😄 Jest tego sporo ale to są takie pozycje które wkręcą i nie zmęczą za bardzo 🙂
A co do ogródka to jest moja druga główna pasją więc piąteczka 🙌🙏 Dwa lata temu przeprowadziliśmy się do domu, mówiłam mężowi że w życiu nie będę grzebać się w ziemi. O matko jak szybko to odszczekałam 😄😅 W dwa lata mam trzy skrzynie na warzywa i szklarnie 😅 z ogrodnictwa głównie zajarałam się pomidorami, choć bywa na prawdę upierdliwie to pomidor z własnego krzaka to żyćko 🍅Jeśli mogę to nieskromnie się pochwalę 😅
Jak pięknie 😍 ja też mam swój warzywnik, już za tydzień startuje z wysieami 😍😍 na razie będą papryki i kwiaty, a od lutego coraz więcej i więcej, aż na parapetach nie będzie miejsca 🙈

Praca jest moją pasją - fizjoterapia dzieci i niemowląt, konie 🥰 i chyba zaczynam łapać nową 😁 od sierpnia chodzę na poldance 🙈.
Oprócz tego jestem miłośnikiem przyrody i dużo spacerujemy po lasach, polach. Niedługo planujemy wrócić do namiotowania 😁 potrafiliśmy się rozbijać nawet co weekend przy naszych koniach, 5km od domu 🤣 jajecznica z ogniska, zapiekanki, kurczaczki panierowane i frytki 🥰 ojjjj....to był piękny czas i z pewnością wróci !
zazdroszczę życia. Mój mąż jest niestety typowym wygodnisiem, ciepełko, schuchutko ibte sprawy... Od kiedy jesteśmy razem nie byłam pod namiotem. Pewnie już nawet moje kości by tego nie przetrwały 😅

Za radą, siknełam wieczorem. Biel wizira. Jutro daje sobie dzień bez testowania żeby się nie dobijać. Kolejny test zrobię w czwartek.
Tak właśnie rozmawiałam ze swoim M że ten rok chce poświecić na znalezienie swoich jakiś nowych pasji.
Moją największą do tej pory jest czytanie książek- jestem książkoholiczką 😅 Czytam każdy gatunek ale moje serduszko bije dla fantasy i romantasy 😄
A może zaczynając nowy temat - jakie są wasze pasje i hobby ? 😄
uwielbiam podróżować, moją trzecią miłością są góry. Niestety ostatnio nie mam czasu ani możliwości na podróże 😔 ale przynajmniej w każdej wolnej chwili nadrabiam seriale 🙂🙂

Jak pięknie 😍 ja też mam swój warzywnik, już za tydzień startuje z wysieami 😍😍 na razie będą papryki i kwiaty, a od lutego coraz więcej i więcej, aż na parapetach nie będzie miejsca 🙈
Och ja tak samo wysiewam za chwilę papryki i dom będzie zastawiony rozsadami😁 Mój M zaraz będzie składał domową szklarenkę na rozsady. A na jutro planuje przegląd nasion, plan warzywnika i spis które nasiona muszę kupić. W tym roku testowo będę sądzić bakłażan jako eksperyment bo arbuza już wyhodowałam 😁😄

Jak mój chłop powiedział przy ojcu o wysyłaniu CV, to ojciec powiedział, że może mnie zatrudnić do sprzątania śmieci z ulicy pod jego domem i czy wysłałam cv do agencji towarzyskiej... Nawet jeśli powiedział to w żartach, to dla mnie to z agencją było szokiem. Mój chłop chyba tego nie słyszał, a mi się właśnie o tym przypomniało.
współczuję teścia... Chyba bym się do niego nie odezwała po takim tekście.. A i pewnie bym mu parę słów powiedziała.

Och romantasy kochana 😅 Nie wątpliwy klasyk od którego warto zacząć ten gatunek to seria Dwory Sarah J Maas zaczynając od pierwszej "Dworu Cierni i Róż" i potem koleje części (w bookmediach zwana serią ACOTAR). Potem polecam serię Krew i Popiół Jennifer L. Armentrout i Dotknij mnie Tahereh Mafi. 😄 Jest tego sporo ale to są takie pozycje które wkręcą i nie zmęczą za bardzo 🙂
A co do ogródka to jest moja druga główna pasją więc piąteczka 🙌🙏 Dwa lata temu przeprowadziliśmy się do domu, mówiłam mężowi że w życiu nie będę grzebać się w ziemi. O matko jak szybko to odszczekałam 😄😅 W dwa lata mam trzy skrzynie na warzywa i szklarnie 😅 z ogrodnictwa głównie zajarałam się pomidorami, choć bywa na prawdę upierdliwie to pomidor z własnego krzaka to żyćko 🍅Jeśli mogę to nieskromnie się pochwalę 😅
Moje krzaczki pomidorowe masła w tunelu, jakoś brakło czasu żeby się ich pozbyć. W pewnym momencie nawet brakło czasu na zbieranie pomidorków 🥴

uwielbiam podróżować, moją trzecią miłością są góry. Niestety ostatnio nie mam czasu ani możliwości na podróże 😔 ale przynajmniej w każdej wolnej chwili nadrabiam seriale 🙂🙂
Na pewno kiedyś będzie czas że wrócisz do tego co kochasz 💚 A seriale to znowu nie bardzo moja bajka. Oglądam jakieś nowości czasami, ale mam jako Millenials swoje comfort seriale więc zapętlone Ranczo i Big Bang Theory przewijają się najczęściej 😅

reklama
Dziękuję ❤️❤️ Zrobiłam screena całej wiadomości i już nie wiem co mnie bardziej zajarało - te podane na tacy tytuły, czy zdjęcia szklarni i skrzyń 😱😱 dokładnie o takim zestawie marzę ❤️❤️ PIĘKNIE ❤️

Do góry