reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Miałam już nic nie pisać, ale zrobiło mi się bardzo przykro, czytając twoją wiadomość.
Możesz o mnie myśleć, co chcesz, nie zabronię ci tego, ale nigdy nie byłam toksyczna, nie jestem i nie będę. To, że ktoś nie zgadza się z Wami nie oznacza, że jest toksyczny. To, że dla mnie ta wiadomość była przekroczeniem granic społeczności i to zakomunikowałam również nie jest toksycznością. Mam prawo reagować.
Toksyczne dla mnie jest szydzenie z ludzi, wyśmiewanie i właśnie takie wiadomości jak teraz Twoja.
Ale czy słowa "refleksja nad sobą" coś Ci mówią? Czy też są toksyczne?
Nie jestem jedyną osobą, która tak myśli. Dla mnie to jest szokiem, że może Ci iluś ludzi tlumaczyć, że nikt nie miał nic złego na myśli, dostałaś na tym wątku masę wsparcia a teraz wyzywasz wszystkich od toksyków. Zasnatów się po prostu nad sobą i swoim zachowaniem. (pewnie też toksyczne i przykre). Sorry, jeśli oczekujesz, ze każdy całe życie będzie się nad Tobą użalał, głaskał po głowie i przynzawał Ci rację to niestety srogo się rozczarujesz.

Ostatnia edycja:
reklama
Miałam już nic nie pisać, ale zrobiło mi się bardzo przykro, czytając twoją wiadomość.
Możesz o mnie myśleć, co chcesz, nie zabronię ci tego, ale nigdy nie byłam toksyczna, nie jestem i nie będę. To, że ktoś nie zgadza się z Wami nie oznacza, że jest toksyczny. To, że dla mnie ta wiadomość była przekroczeniem granic społeczności i to zakomunikowałam również nie jest toksycznością. Mam prawo reagować.
Toksyczne dla mnie jest szydzenie z ludzi, wyśmiewanie i właśnie takie wiadomości jak teraz Twoja.
tylko widzisz problem jest taki, że nikt tu ciebie nie wyśmiał, nie szydził z ciebie ani nie obrażał. To ty sobie wyolbrzymiasz sytuację i chcesz zrobić z siebie ofiarę.
Ty masz prawo reagować tak jak my mamy prawo.
Piszesz o zaufaniu w wątku a sama wiadomość z wątku wynosisz na zewnątrz.

Niestety same toksyczne baby tu 🤣 świata nie zmienisz ani nas 🤷🏻‍♀️

A co brałyście na opuchnieta twarz od dziąsła. Po wewn stronie policzka mam afte jest spuchnięte i zaczerwienione. Wczoraj kupiłam dentosept plyn ale może coś jescze możecie polecić?? Wiem że nie na temat ale może ktoś pomoże??
Ja na otarcia po aparacie orto używałam zawsze dentosept spray. Super mi znieczula. Tylko smak gorzki.

jak mogę coś zasugerować, może niech prowadzenie wątku przejmie jakaś dziewczyna, która ma wpis na pierwszej stronie? Żeby już tam były wszystkie wpisy? oczywiście @wrobelmm nie chcę Ci niczego odbierać ❤️ wiec to tylko luźna sugestia
Uznałam, że przez tych kilka dni wrzucę kalendarz codziennie, bo akurat mojego wpisu na pierwszych stronach nie ma, a w postach by się zgubił, ale jeśli któraś z dziewczyn, która tam jest ma ochotę zmienić swój wpis na kalendarz, to ja chętnie przekaże pałeczkę ;)

A woda z cytryną? Albo z witaminą c? Albo cytryna i miodem?
Nie lubię 😅😅
Dla mnie w smaku najlepsza jest Muszynianka ta z zielonką etykietką. Jest tak idealnie lekko gazowana, że pół butelki na raz mogę wypić 😀
A może spróbuj z herbatkami na zimno w torebkach? Mają różne fajne smaki.
Nie przepadam za herbatą, a owocowe to już w ogóle odpadają 🙈🙈
A jaki masz filtr? Z tego co wiem to są różne rodzaje wkładów do tych dzbanków i daja różne posmaki
Taki najzwyklejszy Dafi
@Kitsune jesteś następna na pierwszej stronie, jeśli nie chcesz to ja poprowadzę do końca
Przepraszam, ale ja się niestety nie piszę. I tak bardzo dużo spędzam tutaj czasu, ale przy prowadzeniu poprzedniego wątku to już mi mąż powiedział że mi odłączy internet 🤡🤡

reklama
Czytam te Wasze wpisy dziewczyny i myślę sobie, że słabo słabo. Bo jedno to mieć inne zdanie a inne kogoś dojeżdżać i toczyć pianę. Ewidentnie dziewczyna sobie z czymś nie radzi do końca, czemu jej po prostu nie zostawić, tylko cisnąć i udowadniać swoją rację za wszelką cenę? Każda z nas jest tu z zupełnie innego środowiska, z innej historii i ma dostęp do zupełnie innego „potencjału”. Myślę, że fajnie by było jakbyśmy były wobec siebie trochę mniej oceniające, a bardziej empatyczne i próbujące wyobrazić sobie, ze ktoś ma inaczej :))
Z ust mi to wyjęłaś. Bardzo nie lubię angażować się w takie ***** burze. Wiem, że żadna z Was nie chciała źle. Trzeba jednak brać pod uwagę, że ludzie są różni. Dla jednego nic się nie stanie, a inny będzie to analizować i będzie mu z tym źle. Są osoby wrażliwe, które każde słowo biorą bardzo do siebie. Czasem lepiej coś sobie pomyśleć, a nie pisać tego drugiej osobie.

Do góry