reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dzień dobry Dziewczyny,
udało Wam się wypocząć podczas weekendu? Moj nie był wolny, bo miałam egzaminy zaliczające z kursu, który sobie wymyśliłam - jeszcze pół roku i znowu będę miała wszystkie wolne weekend! Nie mogę się doczekać ;)

Na dzisiaj mam dwa małe marzenia:
1. Aby przestały mnie boleć żebra i zeszła „opuchlizna” z brzucha (już jest znacznie lepiej, niż choćby tydzień temu, ale nadal nie idealnie. Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła wrócić do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania 🤞).
2. Żebym w końcu dostała okres! - jeszcze nigdy, w dotychczasowym życiu, tak bardzo go nie wyczekiwałam 🤦‍♀️

A Wy jakie macie „marzenia” na ten tydzień?
Dzień dobry 😀
W sobotę mieliśmy iść do znajomych, ale coś tam się zadziało i nie poszliśmy. Za to wczoraj odpoczęłam. Pojechaliśmy do znajomych, godzinka drogi, ale dostałam obiadek pod nos, ciasto I sałatkę xd kawusia i sobie pogadałam:) I w ogóle jak w sobotę i piątek mnie nosiło bardziej niż dzisiaj, tak wczoraj byłam pogodną jak baranek (tzn dopóki stary nie wyjechał z g*wno problemem).

A czego sobie życzę w tym weekendzie? Dwóch kresek! :D niby pms na pełnej, ale wiecie dopóki nie mam okresu to jakaś iskierka w serduszku jest. W piątek zaczynam testować;) jeśli będzie biało, to chce żeby chociaż dziadzisko czerwone przyszło już na weekend, nowy cykl nowa szansa :)

reklama
Weź ty już się nie wywalaj. Limit stłuczeń wyczerpalaś 😃
A przestań ;) W niedzielę znalazłam fajne lodowisko, które się zrobiło na polanie, ale mąż powiedział, że pozwoli mi pójść na łyżwy tylko w czymś takim, jak na zdjęciu 😅

Załączniki

• IMG_8238.jpeg
    IMG_8238.jpeg
    54 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Dokładnie. Słyszałam, że podobno zdrowo nago. Ja jedynie rezygnuje z majtek, ale bez ubrania jest mi tak jakoś dziwnie 🙃
I bardzo dobrze, że bez majtek! Niech się wietrzy :)
Ja śpię w piżamach lub bez w zależności od nastroju. Ale mam i sexi i bawełniane i koszulę :) jedyne co to przestałam spać w tshertach i jakis starych bluzkach. Bo lepiej się czułam rano wstając dobrze wyglądając :)

Powiedzcie mi proszę czy jak zrobię w środę progesteron to mi powie czy była owulka? Będzie to mój 28 dc, z tym że owu mogłabym nawet 22 dc, jeśli lekarz tak widział na swoim prastarym sprzęcie. A akurat będę w przychodni i nie.wiem czy to nie będzie strata kasy ;)

Powiedzcie mi proszę czy jak zrobię w środę progesteron to mi powie czy była owulka? Będzie to mój 28 dc, z tym że owu mogłabym nawet 22 dc, jeśli lekarz tak widział na swoim prastarym sprzęcie. A akurat będę w przychodni i nie.wiem czy to nie będzie strata kasy ;)
jeśli faktycznie było koło tego 22dc to badanie 28dc ma sens.

Sorka, muszę bo się uduszę. Akurat pieluchy wielorazowe nie różnią się niczym od używanych ubrań 🤷‍♀️ a jakoś nikt nie robi, afery że dziecko nie ma w 100% samych nowych rzeczy.
I oszczędność, oszczędnością ale do tego dochodzą kwestie związane z ekologia i w sumie można powiedzieć, że zdrowiem dziecka też (polecam poczytac co jest w drogich jednorazowych pampersach).
Sama nie używam pieluch wielorazowych - ale zanim się wyleje na kogoś pomyje warto choć ciut liznąć tematu.

Uciekam już choć w sumie mogłabym usiąść już na ławce 🙈😉
dlaczego usiąść na ławce???

reklama
Zawsze mnie to zastanawiało, bo dla mnie nigdy zdrowo nie było 🙈 jak spałam nago to wiecznie miałam przeziębiony pęcherz, za delikatna chyba jestem 😄 dlatego chociaż koszulka musi tyłek zakrywać, żeby mnie tam nie przewiało 😂
Stawiałabym na zimo od stóp a nie od pęcherza :) lepiej w skarpetkach bez majtek niż w majtkach bez skarpetach. Brzmi dziwnie, ale działa :)

Do góry