reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dzień dobry Dziewczyny,
udało Wam się wypocząć podczas weekendu? Moj nie był wolny, bo miałam egzaminy zaliczające z kursu, który sobie wymyśliłam - jeszcze pół roku i znowu będę miała wszystkie wolne weekend! Nie mogę się doczekać ;)

Na dzisiaj mam dwa małe marzenia:
1. Aby przestały mnie boleć żebra i zeszła „opuchlizna” z brzucha (już jest znacznie lepiej, niż choćby tydzień temu, ale nadal nie idealnie. Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła wrócić do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania 🤞).
2. Żebym w końcu dostała okres! - jeszcze nigdy, w dotychczasowym życiu, tak bardzo go nie wyczekiwałam 🤦‍♀️

A Wy jakie macie „marzenia” na ten tydzień?
I jak poszły egzaminy? Mam nadzieje ze bułka z masłem? 😄 Trzymam kciuki za okres, długo już się spoznia?
A moim marzeniem jest zobaczyć dziś na usg jakis ładny dorodny pęcherzyk 🤞🏻

reklama
A robisz te badania w ramach pakietu tylko w placówkach Luxmed? Pytam bo też jestem podpięta pod taki pakiet u narzeczonego w pracy, tylko u nas w mieście nie ma ani jednej placówki Luxmed i korzystamy z placówek współpracujących i tak się zastanawiam czy mogłabym tam skorzystać bez skierowania z tej 1 bety w pakiecie 🤔🤔
Ja mam pakiet LuxMedu w pracy i również w moim mieście nie ma ani jednej placówki Luxmedu. Najczęściej wygląda to tak, że biorę skierowanie na badanie z teleporady, a potem dzwonię do placówki współpracującej, czy mają podpisaną umowę na konkretne badanie. Jak tak, to tam idę. Trzeba natomiast uważać, jak się ma wypisaną większą ilość badań- miałam przypadek, że robiłam je w jednej placówce, a przy jednym badaniu okazało się, że nie mają podpisanej umowy na nie i musiałam je zrobić gdzie indziej co rownało się dwóm wkłuciom.

A i ważne - nie dać się wkręcić lekarzom na teleporadzie w skierowanie na przegląd profilaktyczny, który jest w pakiecie i raz w roku można z niego skorzystać. Jest tam zawartych sporo badań. Niestety zawsze zapominają poinformować, że badania te można wykonać tylko w placówkach Luxmedu - co w moim przypadku oznacza wycieczkę 170 km w jedną stronę.

W kwestii długości starań, złapałam się na tym, że nie odpowiadam na to pytanie, bo mi hmm… głupio? (I tak, wiem że to niemądre 😉)

Pierwsza ciąża po dwóch latach od rozpoczęcia starań - poroniona w 8tc. Trzeci cykl po poronieniu, decyzja o ivf - nie doszło do procedury, bo okazało się, że jestem w kolejnej ciąży. Stracona w 7tc + usunięcie torbieli ciałka żółtego i przy tym resekcja części jajnika.

Po tym brak sił, dochodzenie do siebie i odpuszczenie usilnych starań (ciągłych monitoringów etc.) i tak minęły kolejne ponad dwa lata.

Początek 22 - wznowienie badań i supli. Koniec 22 - decyzja o rozpoczęciu procedury adopcyjnej i ivf. Marzec 23 - 3 ciąża. Poroniona w 10tc.
Nawet tak nie mów, dlaczego miałoby być Ci głupio ❤️ Z mojej perspektywy każda z Was to jakaś superbohaterka. To mi jest wręcz głupio pisać, że ciąża w 2/3 cs.

Ja polecam z całego serca easy@home (ale tylko owulacyjne). Za 100 sztuk płacę 110 złotych a ostatnio starczyły mi na 3 cykle, bez oszczędzania bo potrafiłam robić po 3 dziennie i jeszcze mi kilka zostało ;) Można je kupić tylko na Amazonie, ale jak masz Prime (koszt to 50 złotych rocznie) to przesyłka do polski jest darmowa :) Dodatkowo są "kompatybilne" z apką Premom.

Z ciążowych tylko Pinki strumieniowe. Facelle z Rossmanna już mnie oszukały tyle razy, że przestałam im ufać.
Potwierdzam, testuje teraz easyhome i śmietanie się wybarwiają, a apka je czyta pięknie i nie trzeba kombinować z oświetleniem itd. Jeszcze trafiłam jakąś spoko ofertę, bo 40 owu i 10 ciążowych chyba za ok 40 zl. Domowe laboratorium też spoko. Ciążowe pinki strumieniowe zawsze mi się sprawdzają, nigdy mnie nie oszukały.

Każda taka wiadomości zawsze nas zaboli. Tulę mocno ❤️

Nie było jej 😁 a dzisiaj na wizytę wchodzę sama, więc... Obym nie musiała już wracać do kliniki 😃 no i taki the end znajomości 🤣
To w sumie dobrze, chociaż liczyłam na jakieś ciekawe story w tej kwestii 😅

Nie będziesz wracała - chyba, że po to, żeby „pochwalić się” noworodkiem 😉🤞

reklama
Dokładnie. Słyszałam, że podobno zdrowo nago. Ja jedynie rezygnuje z majtek, ale bez ubrania jest mi tak jakoś dziwnie 🙃
Zawsze mnie to zastanawiało, bo dla mnie nigdy zdrowo nie było 🙈 jak spałam nago to wiecznie miałam przeziębiony pęcherz, za delikatna chyba jestem 😄 dlatego chociaż koszulka musi tyłek zakrywać, żeby mnie tam nie przewiało 😂

Do góry