reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
ja dziś rano wylałam całą butelkę wody. Mój mąż musiał o 7 wstać i odkręcać listwy, bo podpłynęło... Blue Monday pełną parą.
Do tego jak jechałam do pracy to się wkurzałam na cżłowieka ze jechał 35km/h... ale chyba miał racje, ponoć masa aut po rowach leży... a mi sie zdawało, ze nie jest tak slisko
Do teraz nawet nie wiedziałam, że dzisiaj Blue monday - nieszczególnie przywiązuje do takich dni wagę.

U nas też jest ślisko - prawie wywinęłam orła na spacerze z psem (wczoraj odwilż, dzisiaj mróz) 🤦‍♀️ Jak wróciłam, to tylko mąż zapytał, co tym razem bym sobie obiła/złamała 😅

Dziewczyny, a jakie są Wasze staraniowe historie - jak długo próbujecie i czy macie już dzieciaczki?
Byłam w dwóch ciążach, obie 1 cykl starań. Pierwszą ciążę poroniłam w 8tc, z drugiej mam 4-letniego syna.
Cały 2021 rok się starałam i się nie udawało. Słyszałam, że wszystko jest ok. Potem przerwa i teraz od pół roku się staramy. Ginekolog podejrzewa niedrożne jajowody lub problematyczne zrosty na macicy.

Dziewczyny, a jakie testy polecacie chodzi o stosunek jakość/ cents? Pytam o oba rodzaje.

Oraz czy któraś z Was korzystała z tych termometrów owulacyjnych? Zastanawiam się nad zakupem.

Dziewczyny, a jakie są Wasze staraniowe historie - jak długo próbujecie i czy macie już dzieciaczki?

Dziewczyny, a Wy na Betę chodzicie prywatnie czy na NFZ? Jak to działa?
Od początku starań minęło 6 lat z małymi przerwami. Po roku starań poszliśmy do ginekologa na badania.
Po 3 latach zaszłam w ciążę z której urodził się synek ale zmarł w 12 dobie. Półtora roku starania o kolejne i poronienie 6/8 tyg akurat w styczniu tamtego roku. Teraz od roku w klinice niepłodności bez żadnych efektów.
Wszystkie badania i bety oraz wizyty u lekarza prywatnie.

Od początku starań minęło 6 lat z małymi przerwami. Po roku starań poszliśmy do ginekologa na badania.
Po 3 latach zaszłam w ciążę z której urodził się synek ale zmarł w 12 dobie. Półtora roku starania o kolejne i poronienie 6/8 tyg akurat w styczniu tamtego roku. Teraz od roku w klinice niepłodności bez żadnych efektów.
Wszystkie badania i bety oraz wizyty u lekarza prywatnie.
ojej, to trudna droga bardzo. Jest mi mega przykro i tulę mocno :( mam nadzieję, że jednak na końcu czekają na Was piękne owoce ❤️

reklama
A robisz te badania w ramach pakietu tylko w placówkach Luxmed? Pytam bo też jestem podpięta pod taki pakiet u narzeczonego w pracy, tylko u nas w mieście nie ma ani jednej placówki Luxmed i korzystamy z placówek współpracujących i tak się zastanawiam czy mogłabym tam skorzystać bez skierowania z tej 1 bety w pakiecie 🤔🤔
Ja akurat robię w placówkach LuxMedu, ale mieszkam w Warszawie więc tu placówki są na każdym kroku ;) Najlepiej zadzwoń na infolinię, tam Ci powiedzą co i jak :)

Do góry