Lwica1410
Fanka BB :)
Ani ja ani mój luby nie jesteśmy dobrzy w rozmowy. Ale są rzeczy które trzeba omówić, ja temat dziecka wałkowalam często. On mówi no ok i na tym się kończyło. Dobrze, że naciskałam bo starania trwały prawie 5 lat, łatwo nie było, zwłaszcza jego namówić na diagnostykę. Ja uważam, że takiej rozmowy nie ma co odkładać, bo to czy ktoś pragnie dziecka czy nie jest ważne dla związku. Bo jak jedna osoba nie wyobraża sobie siebie bez dziecka a druga posiadania dziecka to się robi kłopot. Warto wiedzieć na czym się stoi. Jeżeli jest jakaś konkretna deklaracja z obu stron to można coś planować. Tylko planowanie ciąży to loteria może się udać w 1 cyklu a może w 100. Przy długoletnich staraniach ważne jest wzajemne wsparcie. I do tego wszystkiego potrzebna jest rozmowa, trzeba się tego nauczyć chociażby sylabami. Ja jak chce wystraszyć lubego to mu mówię, że musimy pozwanie porozmawiać.To prawda. Ani jedno, ani drugie nie jest najlepsze w rozmowy. Ale próbujemy. Może rzeczywiście wrócę do tematu, ale za jakiś czas. Żeby go nie przytłoczyć.