reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Olej z wiesiołka można przyjmować w tabletkach :) pomaga na śluz. Fajnie jak ma wspomaganie witaminy a+e
W okolicach owulacji można też pić acc na rozwodnienie wydzielin. Można też podawać partnerowi :)
a kojarzysz może jak przyjmować olej z wiesiołka ? Znaczy się dawkowanie ? Tak jak na opakowaniu 1-2 tabletki 3 razy dziennie ? I codziennie go trzeba brać czy tylko w okolicy owulacji?

reklama
a kojarzysz może jak przyjmować olej z wiesiołka ? Znaczy się dawkowanie ? Tak jak na opakowaniu 1-2 tabletki 3 razy dziennie ? I codziennie go trzeba brać czy tylko w okolicy owulacji?
Ja biorę od 1DC do owulacji. U mnie wystarczy 2tabletki x 2 razy dziennie. Po 6 tabletkach dziennie to miałam wodospad i delikatny wysp na twarzy :)
Możesz sobie na sobie sprawdzić dawkowanie, zaczęłabym od 2x2

Odnoszę wrażenie (po tym co przeczytałam), że nie potraficie ze sobą rozmawiać. Jeśli ty boisz się, że poruszysz ważny dla Was temat, to nie boisz się, że jak się pojawi małe dziecko, będzie ciężko a on już w ogóle się wycowa i zostawi Cię z dzieckiem samą? Albo będziesz miała małe dziecko na głowie, wycofanego partnera i sama podpadniesz w jakąś depresję. To nie jest zachcianka, że się nie chce, nagle się chce a zaraz znowu się odechce i co wtedy? Jesteście już dorosłymi ludźmi i musicie siąść pogadać..ty też musisz wysłuchać jego, dlaczego on tego dziecka nie chce może czegoś się boi, a może po prostu nie jest gotowy ale tak naprawdę nikt nigdy nie jest bo nie ma na to kursów przygotowujących. trzymam kciuki żebyś IE odbyli szczerą rozmowę, która nie będzie Cię trzymałam w zawieszeniu 😊🤞🤞
To prawda. Ani jedno, ani drugie nie jest najlepsze w rozmowy. Ale próbujemy. Może rzeczywiście wrócę do tematu, ale za jakiś czas. Żeby go nie przytłoczyć.

Nie wyobrażam sobie nas bez dzieci, zdecydowanie nie. Ale boję się znów poruszyć ten temat. Że się wycofa całkiem i będzie po ptakach.
niestety do niczego go nie zmusisz. Wie, że jesteś gotowa. Jeżeli go kochasz niestety musisz dać mu czas. Niemniej uważam, że kolejna rozmowa powinna się odbyć, poważna i delikatna. Wyjaśnij mu też, że nie zawsze jest tak jak tego chcemy i nie zawsze się udaje, a czasem starania trwają latami. Więc poproś go o poważne przemyślenie sprawy, bo czas ucieka. Nie naciskaj na ciążę, ale naciskaj na określenie się z jego strony i wyjaśnienie dlaczego nie jest gotowy. Tak jak dziewczyny piszą może się czegoś boi, może na coś czeka. Wiem, że nie ma nic lepszego jak szczera rozmowa.

reklama
niestety do niczego go nie zmusisz. Wie, że jesteś gotowa. Jeżeli go kochasz niestety musisz dać mu czas. Niemniej uważam, że kolejna rozmowa powinna się odbyć, poważna i delikatna. Wyjaśnij mu też, że nie zawsze jest tak jak tego chcemy i nie zawsze się udaje, a czasem starania trwają latami. Więc poproś go o poważne przemyślenie sprawy, bo czas ucieka. Nie naciskaj na ciążę, ale naciskaj na określenie się z jego strony i wyjaśnienie dlaczego nie jest gotowy. Tak jak dziewczyny piszą może się czegoś boi, może na coś czeka. Wiem, że nie ma nic lepszego jak szczera rozmowa.
Chyba mnie przekonałyście, żeby nie odpuścić jednak tematu i nie czekać w nieskończoność.

Do góry