reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Ja chyba nie mam co liczyć na rozpoczęcie starań w tym miesiącu… wczoraj spytałam partnera, czy już jest styczeń i czy możemy o tym pogadać (o planach na rezygnację z zabezpieczenia, bo kilka dni temu mi powiedział, że pogadamy o tym w styczniu). A jego reakcja? Uznał, że na pewno tak nie powiedział, że ewentualnie mógł powiedzieć, że ‚po nowym roku’.

Ale posiedzę sobie z wami na tej ławeczce, coś tam się odezwę…
Przykro mi :( A czy ogólnie Twoj partner chce miec potomstwo? Chce, ale uwaza że to jeszcze nie ten czas? Określił się jakoś jasno czy wiecznie Cie zbywa?

reklama
O miałam tak samo! I co najlepsze zaciążyłam 😅 tzn musiałam mieć w tedy owulację, bo pierwszy sex był po 2 tygodniach od poronienia. A po kolejnych dwóch tygodniach bach: dwie kreski ;)
Wiecznie jakiś problem 🤣 najpierw, żeby tylko zaciążyć, później....o kurcze, żeby utrzymać 🤦🤦🤦 Ja już w sumie nie wiem na ile chce, na ile się z tym godzę 🤷 w grudniu miałam taką względną obojętność ale jak test był negatywny to płakałam 🤣🤣🤣

Hej. Ja dzisiaj 13 dc, więc do plodnych jeszcze z 4 dni :) pogoda średnia. Zaraz zrobię kawkę rozpuszczalna albo inkę i ogarnę zamówienie w aptece. Bierzecie jakieś dha albo omega 3 lub wiesiołek na poprawę śluzu? Gdzieś mi mignął post, że któraś dha bierze. Miłego dnia :)
Ja biorę DHA Prenacaps (for meds) i śluz się poprawił i wgl pojawił 😅 czytałam o wiesiołku ale chyba wolałam postawić na tabletki

Ostatnia edycja:
Wiecznie jakiś problem 🤣 najpierw, żeby tylko zaciążyć, później....o kurcze, żeby utrzymać 🤦🤦🤦 Ja już w sumie nie wiem na ile chce, na ile się z tym godzę 🤷 w grudniu miałam taką względną obojętność ale jak test był negatywny to płakałam 🤣🤣🤣
A jeszcze najpierw wyłapać pik owulacyjny, owulację i wstrzelić się z sexem. Głupi ten człowiek na własne życzenie chce się pakować w niekończone problemy przez dobre kolejnych 20 lat 😂

Ja biorę DHA Pragnancy i śluz się poprawił i wgl pojawił 😅 czytałam o wiesiołku ale chyba wolałam postawić na tabletki
Olej z wiesiołka można przyjmować w tabletkach :) pomaga na śluz. Fajnie jak ma wspomaganie witaminy a+e
W okolicach owulacji można też pić acc na rozwodnienie wydzielin. Można też podawać partnerowi :)

Ja bym zrobila jeszcze po południu. Mi w 2 ciążach testy ciążowe przed @ wychodziły po południu a rano biel vizira i nawet nst dnia rano nic nie było widać tylko znowu po południu. Dopiero na dzień dwa przed @ testy wychodziły z rana.
Zrobię jeszcze po południu, tak jak mówisz 🤔 Postaram się trochę mniej pić, może materiał będzie lepszy.

Bo w tym cały jest ambarans żeby dwoje chciało na raz…
No niestety. W sensie wiem, że tak jest i wiadomo, że nic na siłę. Ale abstrahując od mojego wieku to chciałabym też zmienić pracę. I jedyne co mnie powstrzymuje przed szukaniem to właśnie ewentualne starania. Więc gdyby on się chociaż określił, że nie ma szans w tym roku, że długo nie będzie gotowy to chociaż wiedziałabym na czym stoję.

No nic. Na razie nie będę wracać do tematu, poczekam sobie.

reklama
Do góry