reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Mam 32 lata prawie 33. Mam synka ma 3 lata i 3 mce. Od listopada starania. Teraz 3 cykl i dziaj bądź jutro już płodne. Owu niedziela poniedziałek. 1 cykl po odstawieniu 28 dni a drugi 27. Tylko nie wiem czy owulacja występuje. Da się to jakoś inaczej sprawdzic niż monitoring??? Progesteron może zdradzić czy np wystąpiła??

Kolejne pytanie z cyklu ‘próbuje się jak najwięcej dowiedzieć na zapas’ - czy ktoś z was miał lub wystąpiło u niego ryzyko konfliktu serologicznego? Ja mam rh-, partner jeszcze nie zna swojej grupy. Ale oczywiście ja już się martwię na zapas, że będzie miał rh+ i będzie konflikt.
W ciąży bada się przeciwciała i dostaje immunoglobuliny w 27-28tc, więc ryzyko, że dojdzie do konfliktu jest niewielkie. Ja dostałam po poronieniu, w 28tc i po porodzie :)

reklama
Do góry