reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
ja też myślałam o mazdzie 2 jakbym kupowała :D ale stwierdziliśmy, że nie jkest nam potrzebny kolejny samochód, bo to utrzymanie, ubezpieczenie etc, a dzielimy się z powodzeniem :)
U nas z jednym da się ogarnąć, ale nie jest łatwo. Partnerowi czas dojazdu do pracy czy powrotu wydłuża się do 2h lub więcej w jedną stronę komunikacja publiczną. Ja jak ciepłej to rowerem mogę, ale jak zimno czy deszczowo wolę autem.

Ja biorę na zmianę MamaDHA premium plus i Puerie uno :) obydwa mają dobry skład
Też jestem team PueriaUno. Ma dwa kwasy foliowe co jest ważne przy mutacji mthfr. Plus nie odbija mi się ryba po kwasach omega. Po MamaDHA niestety miałam cały czas posmak ryby w buzi.
Folik to średni wybór, bo chyba on nie ma w składzie łatwo przyswajalnej formy kwasu foliowego (ale mogę się mylić to mnie poprawcie :))

Dziękuję dziewczyny! ❤️

Pytanie numer 2... Przeziębiony jest. Katar, kaszel, ból głowy. Brał jakieś przeciwzapalne. Już przechodzi przeziębienie pomału. Gorączki chyba nie było. W piątek miał iść na powtórkę badania nasienia. Lepiej to przenieść chociaż o tydzień? Albo jeszcze dalej?
Wstrzymałabym się 2-4 tygodni. Ale miałabym z tyłu głowy to przeziębienie w razie czego.
Ja słyszałam głównie o zagrożeniu ze strony gorączki, ale tu też piszesz, że nie macie pewności.

Też jestem team PueriaUno. Ma dwa kwasy foliowe co jest ważne przy mutacji mthfr. Plus nie odbija mi się ryba po kwasach omega. Po MamaDHA niestety miałam cały czas posmak ryby w buzi.
Folik to średni wybór, bo chyba on nie ma w składzie łatwo przyswajalnej formy kwasu foliowego (ale mogę się mylić to mnie poprawcie :))
Ja też team Pueria 💪

Słuchajcie, czy jak brałyście progesteron po owulacji przez 10 dni, to po odstawieniu ile czasu czekałyście na okres? U mnie już 4 dni po odstawieniu, dziś 32 dzień cyklu i dalej nic. Przy moich naturalnych cyklach 26 dni, takie oczekiwanie na okres jest już męczące, tym bardziej, że nie wiem już kiedy się go spodziewać. Wcześniej było z nim jak w zegarku...
U mnie na trzeci dzień bez proga pojawia się okres. Ale jak zaczynałam brać, to czytałam też i różnie dziewczyny czekały, inaczej na nie działały różne rodzaje proga.

reklama
Do góry