reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Słuchajcie, dzisiaj dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży. Nawet nie była do końca zdecydowana. Udało im się za pierwszym razem. Co jest ze mną nie tak?

reklama
Słuchajcie, dzisiaj dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży. Nawet nie była do końca zdecydowana. Udało im się za pierwszym razem. Co jest ze mną nie tak?

Też czasem jestem w podziwie jak wielu osobom się udaje za pierwszym razem albo ile osób zalicza "wpadki" ale to nie znaczy że z Tobą jest coś nie tak, każdej z nas się uda w swoim czasie i tego trzeba się trzymać 😊

Mnie też to denerwuje, tłumaczę sobie to tak, że każda z nas jest inna i nie ma się co porównywać. Prosty przykład moja siostra, zaszla w ciążę za pierwszym razem, u ginekologa była 3 razy, a później w szpitalu... I urodziła zdrowa córkę. Nawet objawów nie miała za bardzo w ciąży...
A ja już się staram od września 2019 i mam dwie straty za sobą. By się wydawało, że powinnyśmy mieć podobnie, a tu psikus...

Mnie też to denerwuje, tłumaczę sobie to tak, że każda z nas jest inna i nie ma się co porównywać. Prosty przykład moja siostra, zaszla w ciążę za pierwszym razem, u ginekologa była 3 razy, a później w szpitalu... I urodziła zdrowa córkę. Nawet objawów nie miała za bardzo w ciąży...
A ja już się staram od września 2019 i mam dwie straty za sobą. By się wydawało, że powinnyśmy mieć podobnie, a tu psikus...
Wiem wkurzające wkurzające i tyle. Wcześniej cały czas myślałam mam nadzieję że nie wpadnę a jak teraz chce dziecka to nie wychodzi...niewdzięczni a jestem i teraz mi głupio aż

Hejka. A ja się trochę martwię, czy w tym cyklu będzie owulacja. Dziś 17dc ( cykle mam zwykle 31 dniowe) a testy owu cały czas negatywne. Owulacja u mnie zwykle występuje 18dc. Wiec ta kreska kontrolna już powinna trochę ciemniec, jeśli owu się zbliża. Zwykle tak mam ze dzień przed pozytywnym testem owu ta kreska kontrolna jest już prawie równa testowej. Na przełomie października/listopada co prawda miałam cykl 34dniowy, wiec może teraz tez się coś przesunęło.. będę robiła testy do skutku 🙈. A jak to u was wyglada? Tez stopniowo kreska ciemnieje czy jest taki bum? Ze bardzo blada a nagle ciemna? 🤔 jak macie to możecie pokazac mi screeny z apki, chętnie zobaczę. Korzystam z niej dopiero 2 cykl.

Hejka. A ja się trochę martwię, czy w tym cyklu będzie owulacja. Dziś 17dc ( cykle mam zwykle 31 dniowe) a testy owu cały czas negatywne. Owulacja u mnie zwykle występuje 18dc. Wiec ta kreska kontrolna już powinna trochę ciemniec, jeśli owu się zbliża. Zwykle tak mam ze dzień przed pozytywnym testem owu ta kreska kontrolna jest już prawie równa testowej. Na przełomie października/listopada co prawda miałam cykl 34dniowy, wiec może teraz tez się coś przesunęło.. będę robiła testy do skutku [emoji85]. A jak to u was wyglada? Tez stopniowo kreska ciemnieje czy jest taki bum? Ze bardzo blada a nagle ciemna? [emoji848] jak macie to możecie pokazac mi screeny z apki, chętnie zobaczę. Korzystam z niej dopiero 2 cykl.
Ja robię testy ale nie wrzucam do apki, zwykle jak zaczynam to kreska jest ledwo widoczna i tak się utrzymuje, a w dniu przed owu jest porządna krecha, mam nagły skok

Hejka. A ja się trochę martwię, czy w tym cyklu będzie owulacja. Dziś 17dc ( cykle mam zwykle 31 dniowe) a testy owu cały czas negatywne. Owulacja u mnie zwykle występuje 18dc. Wiec ta kreska kontrolna już powinna trochę ciemniec, jeśli owu się zbliża. Zwykle tak mam ze dzień przed pozytywnym testem owu ta kreska kontrolna jest już prawie równa testowej. Na przełomie października/listopada co prawda miałam cykl 34dniowy, wiec może teraz tez się coś przesunęło.. będę robiła testy do skutku 🙈. A jak to u was wyglada? Tez stopniowo kreska ciemnieje czy jest taki bum? Ze bardzo blada a nagle ciemna? 🤔 jak macie to możecie pokazac mi screeny z apki, chętnie zobaczę. Korzystam z niej dopiero 2 cykl.
U mnie tak było w tym cyklu 😉

Załączniki

• IMG_20201228_214111.jpg
    IMG_20201228_214111.jpg
    87,1 KB · Wyświetleń: 91
Wiem wkurzające wkurzające i tyle. Wcześniej cały czas myślałam mam nadzieję że nie wpadnę a jak teraz chce dziecka to nie wychodzi...niewdzięczni a jestem i teraz mi głupio aż
Anitka nie obwiniaj się, na tamta chwile myślałaś inaczej i takie decyzje podejmowałaś, a teraz się zmieniło i zaczynasz się starać, głowa do góry :) Życzę żeby się szybko udało!

reklama
Do góry