reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

To i ja wam dziewczyny powiem co i jak, chociaż staraliśmy się krótko. Lekarz kazał też mężowi przyjmować Pregna Start, ponoć dobrze wpływa na produkcję i dojrzewanie plemników. Przytulanki 5 dni przed planowaną owu, dzień przerwy i później codziennie od 3dni przed owu do 1dnia po,juz nie miałam więcej siły :p I tak jak koleżanka wyżej opisywała "śmieszny sposób" zakorkowania ujścia, ja robiłam trochę podobnie, jak się udawało na wieczór to tyłek do góry i robiłam jakby podpaskę tylko z papieru/chusteczki żeby utrzymać wszystko w środku i już nie wstawałam tego wieczora, spałam tak całą noc, udało się tak zrobić 2 razy. I chyba tyle, nic nadzwyczajnego nie robiliśmy, tylko ja miałam cykle praktycznie jak w zegarku. Pozdrawiam was staraczki i życzę szczęścia w nowym roku! 🥰

reklama
Hej laski jestem w tabelce do testowania więc stwierdziłam, że napiszę :)
U mnie dziś 1dc , więc może nowy rok będzie lepszy.

I przy okazji wszystkiego dobrego na nowy rok dla wszystkich !! [emoji3526]

Mogłabyś powiedzieć jaka bierzesz dawkę d3? Tez zbadałam poziom i wyszło nisko :/, 27 :o. Nie wiem ile zażywać dziennie tej D3. Nie chce tez przedawkować. Kojarzę ze w ciąży gin mi kazała spożywać chyba 10tys j.m. przez miesiąc i wtedy spr poziom jak wzrosło. Mam jeszcze to d3 w kroplach, wiec chce wykorzystać. Tez zaczęłam brać wiesiołka pierwszy raz od tego cyklu. Liczę ze pomoże. A zauważyłaś zmianę w śluzie? Piękne te Twoje kreseczki 😍.
Z wiesiołkiem ja większej różnicy nie widziałam w śluzie. Ale po 3 miesiącach chyba coś ruszyło. To jest w miarę tania kuracja więc myślę że warto. Jeśli idzie o dawkowanie D3 u mnie jest trochę niefortunnie, bo ginekolog zalecil te badania 2 tyg temu, we wtorek wyniki pokazały, że nam duży niedobór 18.5 a o ciazy dowiedziałam się wczoraj. Na ostatniej wizycie ginekolog nie podał mi jaką dawkę powinnam zażywać. Farmaceuta zalecił mi brać dawkę 5000 na dzień. Z lekarzem omówię to dopiero w przyszłym tygodniu. I sama też się zastanawiam co z tym robić. Jak tylko dowiem się od lekarza to dam znać.

U mnie drugi cykl z wiesiolekiem był i też bez szalu. Może po 3 cyklu stosowania będzie lepiej zobaczymy chociaż mam nadzieję mimo wszystko że nie trzeba będzie
Z wiesiołkiem ja większej różnicy nie widziałam w śluzie. Ale po 3 miesiącach chyba coś ruszyło. To jest w miarę tania kuracja więc myślę że warto. Jeśli idzie o dawkowanie D3 u mnie jest trochę niefortunnie, bo ginekolog zalecil te badania 2 tyg temu, we wtorek wyniki pokazały, że nam duży niedobór 18.5 a o ciazy dowiedziałam się wczoraj. Na ostatniej wizycie ginekolog nie podał mi jaką dawkę powinnam zażywać. Farmaceuta zalecił mi brać dawkę 5000 na dzień. Z lekarzem omówię to dopiero w przyszłym tygodniu. I sama też się zastanawiam co z tym robić. Jak tylko dowiem się od lekarza to dam znać.

Ja cały czas biorę tabletki i bez szału...
Właśnie czekam na okres.jrdna aplikacja wyznaczyła na 31.12 a druga na 1 stycznia. Od 17 grudnia jesteśmy u teściów i wkurza mnie myśl że jutro w nocy wracamy do domu (630km) i znając moje szczęście pewnie dostanę akurat okres...a wiadomo pierwszy dzień okresu to masakra [emoji3062]
U mnie drugi cykl z wiesiolkiem, ale przestawilam sie z oleju na tabletki i poki co duzo wiecej sluzu, dni plodne jeszcze przede mna

reklama
Dziewczyny jeszcze pytanie do tych z Was które używają flo....
Ale od początku. Wczoraj sprawdzałam flo, premom i mój kalendarzyk. Flo pokazała mi okres na 1 stycznia a pozostałe dwie aplikację na 31grudbia. Wprowadziłam we wszystkie 3 aplikację stosunek w dniu 31.12 i 1.01 i dzisiaj Z ciekawości spojrzałam w aplikację i np flo pokazuje mi 1 dzień okresu na 3 stycznia? Skąd ta zmiana ? Kurczę okres mi się spóźnia teoretycznie patrząc na apki bo tak na prawdę nie wiem kiedy i czy w ogóle była ouw w tym cyklu więc mężem wczoraj wieczorem i dziś popołudniu się kochałam a po zaktualizowaniu danych flo zmieniło mi przewidywana datę okresu z1 na 3 stycznia [emoji2957][emoji33]

Do góry