reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

reklama
Czyli radzisz do lekarza? Nam się w pierwszym miesiącu nie udało:(
Tak radze iść do lekarza w połowie cyklu by sprawdził na usg czy występuje owulacja i czy nie ma np miesniakow w macicy. Możesz tez zbadać hormony w 3-5dc TSH, LH, FSH, prolaktyne i estradiol. Jeśli stwierdzi że ok to pewnie sam każe przyjść za kilka miesięcy jak nadal ciąży nie bedzie. Trzymam kciuki by udało się jednak jak najszybciej zobaczyć dwie kreski :-)

Tak radze iść do lekarza w połowie cyklu by sprawdził na usg czy występuje owulacja i czy nie ma np miesniakow w macicy. Możesz tez zbadać hormony w 3-5dc TSH, LH, FSH, prolaktyne i estradiol. Jeśli stwierdzi że ok to pewnie sam każe przyjść za kilka miesięcy jak nadal ciąży nie bedzie. Trzymam kciuki by udało się jednak jak najszybciej zobaczyć dwie kreski :-)
Dziękuję Ci bardzo 38 lat i pierwsze dziecko planujemy...wiem długo czekałam ale tak wyszło że dopiero w zeszłym roku w sierpniu wzięliśmy ślub...i teraz myślałam a co tam ...uda się trzeba być pozytywną...i się nie udało...dostałam okres dzisiaj...zaczęłam czytać i trafiłam na Twojego posta...jeśli okres skończy się w czwartek to w piątek od razu iść na badania?

Na badania najlepiej iść pomiędzy 3 a 5 dniem cyklu, a nie jak się okres skończy
Dziękuję Ci bardzo 38 lat i pierwsze dziecko planujemy...wiem długo czekałam ale tak wyszło że dopiero w zeszłym roku w sierpniu wzięliśmy ślub...i teraz myślałam a co tam ...uda się trzeba być pozytywną...i się nie udało...dostałam okres dzisiaj...zaczęłam czytać i trafiłam na Twojego posta...jeśli okres skończy się w czwartek to w piątek od razu iść na badania?

Tak dokładnie. I wtedy robimy badania z krwi. Wielu lekarzy nawet chce konkretnie 3 dc. Tu masz listę wszystkich rzeczy, ale oczywiście nie musisz robić wszystkiego w pierwszym cyklu. Ja zrobiłam żeby wiedzieć na czym stoję
W czasie okresu?? Dobrze to rozumiem? Pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień okresu.
Screenshot_20201229_081905.jpeg

Tak dokładnie. I wtedy robimy badania z krwi. Wielu lekarzy nawet chce konkretnie 3 dc. Tu masz listę wszystkich rzeczy, ale oczywiście nie musisz robić wszystkiego w pierwszym cyklu. Ja zrobiłam żeby wiedzieć na czym stoję Zobacz załącznik 1224750
Wariactwo widzisz jaka jestem średniowieczna i nieświadoma a ja myślałam że tylko można iść na badania bez okresu...czyli w poniedziałek albo wtorek musze się gdzieś prywatnie na badania umówic. Ile kosztowały te wszystkie badania?

Ja część miałam z PZU więc ciężko mi określić, ale na pewno zdecydowaną większość taką jak pakiet tarczycowy może Ci wypisać lekarz. Najdroższe było AMH po około 210 zł
Wariactwo widzisz jaka jestem średniowieczna i nieświadoma a ja myślałam że tylko można iść na badania bez okresu...czyli w poniedziałek albo wtorek musze się gdzieś prywatnie na badania umówic. Ile kosztowały te wszystkie badania?

reklama
Ja część miałam z PZU więc ciężko mi określić, ale na pewno zdecydowaną większość taką jak pakiet tarczycowy może Ci wypisać lekarz. Najdroższe było AMH po około 210 zł
Dziękuję ci bardzo spróbuje a na badanie ginekologiczne by sprawdzić kiedy owulacja iść zaraz po okresie? Paski owulacyjne zamówiłam też zacznę używać i nie wiem czy temperaturę mierzyć też? Czy to coś daje...

Do góry