reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Dobra laski luzik już. Są osoby mniej i bardziej wrażliwe, nie zmienimy tego. Trzeba starać się każdą zrozumieć[emoji6]
Pisać mi tu, która ma thermomixa w domu?[emoji2955] szczerych opinii potrzebuję [emoji6]

Mam, polecam.
Jednak za dużo zupy np nie ugotujesz, bo miska mała

reklama
Hahaha[emoji28] No właśnie mi ostatnio wpadł w oko i tak się zastanawiam i zastanawiam i zastanowić nie mogę [emoji848][emoji2960]
Moja siostra ma i bardzo sobie chwali, cuda wianki w nim robi. Nawet alkohole. Ja też próbuje starego namówić ale narazie kupił mi tylko roombe i to z taką umową, że jak ona chodzi to ja mam czas aby ćwiczyć 🙈😂

Dziewczyny doradźcie proszę..
Jeśli @ nie przyjdzie do piątku to pójdę na betę. Gdzieś wyczytalam, że dziewczyny razem z betą robią progesteron (?). Nigdy nie robiłam takich badań, możecie coś na ten temat napisać?
Spokojnego popołudnia [emoji6]

Gratulacje, widać piękne kreseczki😍. Mogłabyś się pochwalić jak wyglądały staranka w okresie okołoowulacyjnym? jak często i w jakie dni :D. Czy w dniu pozytywnego testu czy dzien przed czy po :D. Z góry dziękuję <3

edit: Widziałam ze juz było to pytanie. Opisałaś jak było w dniu testu i po, a powiedz mi jeszcze jak było przed testem :D. Z góry dzięki i przepraszam, że jestem taka dociekliwa.

A tu trochę o mnie. Teraz nasz 6cs. Dziś mam 7 dni do owu, więc startuje z testami owu. Przejrzałam moje stare zapiski w kalendarzyku. W pierwszą ciąże zaszłam w 2018r. w 5cs. Też robiłam testy owu. W szczęśliwym cyklu staranka były 6 i 5 dni przed owu, 1 dzien przed owu i dwa dni po owu. Więc myślę, że ten złoty strzał był dzień przed owu (czyli w dniu pozytywnego testu owu). Jak widać, nie było tych staranek dużo, a jednak się udało, choć też byłam wtedy pewna, że na bank nic z tego nie wyjdzie i jeszcze się żaliłam koleżance, a 2 tyg później były dwie tluste krechy ;o.
Dziękuję 🥰
Możesz pytac dla mnie to nie problem ;) po to tu jesteśmy żeby sobie nawzajem jakoś pomagać :p
Po okresie były przez 4 dni starania wieczorem później dzień przerwy i właśnie w 6 dniu od skonczonego okresu test owulacyjny wyszedł mi pozytywny (cykl mam krótki 26 dni) :)
Ja zaczelam testować zaraz jak mi się okres skończył ;)
Jak już masz trochę doczynienia z testami i wiesz kiedy mniej więcej będzie owulacja to w końcu trafi się ten szczęśliwy dzień i się uda ;)
Powodzenia ❤

Dziewczyny doradźcie proszę..
Jeśli @ nie przyjdzie do piątku to pójdę na betę. Gdzieś wyczytalam, że dziewczyny razem z betą robią progesteron (?). Nigdy nie robiłam takich badań, możecie coś na ten temat napisać?
Spokojnego popołudnia [emoji6]
Progesteron robi się ok 7 dni po owulacji, skoro masz w piątek termin @ to jesteś już więcej niż 7 dni po owulacji.

Dokładnie. Czasem Dziewczyny robią razem z betą, żeby ewentualnie sprawdzić, czy w ciąży jest dobry poziom progesteronu i nie trzeba zacząć go podawać.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za odp. Nie mam terminu @ na piątek. Moje cykle są nieregularne, dziś 35 dc i test negatywny.. Piersi jakieś pełniejsze i bolą/mrowieją , ale dziwne bo nie przy dotyku [emoji848] Nie wiem kiedy dokładnie była owulacja i nie wiem kiedy spodziewać się @ Po prostu dla pewności zrobię betę pod koniec tygodnia
Progesteron robi się ok 7 dni po owulacji, skoro masz w piątek termin @ to jesteś już więcej niż 7 dni po owulacji.

Do góry