reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Dobra laski luzik już. Są osoby mniej i bardziej wrażliwe, nie zmienimy tego. Trzeba starać się każdą zrozumieć[emoji6]
Pisać mi tu, która ma thermomixa w domu?[emoji2955] szczerych opinii potrzebuję [emoji6]

Mam, polecam.
Jednak za dużo zupy np nie ugotujesz, bo miska mała

reklama
Hahaha[emoji28] No właśnie mi ostatnio wpadł w oko i tak się zastanawiam i zastanawiam i zastanowić nie mogę [emoji848][emoji2960]
Moja siostra ma i bardzo sobie chwali, cuda wianki w nim robi. Nawet alkohole. Ja też próbuje starego namówić ale narazie kupił mi tylko roombe i to z taką umową, że jak ona chodzi to ja mam czas aby ćwiczyć 🙈😂

Dziewczyny doradźcie proszę..
Jeśli @ nie przyjdzie do piątku to pójdę na betę. Gdzieś wyczytalam, że dziewczyny razem z betą robią progesteron (?). Nigdy nie robiłam takich badań, możecie coś na ten temat napisać?
Spokojnego popołudnia [emoji6]

Gratulacje, widać piękne kreseczki😍. Mogłabyś się pochwalić jak wyglądały staranka w okresie okołoowulacyjnym? jak często i w jakie dni :D. Czy w dniu pozytywnego testu czy dzien przed czy po :D. Z góry dziękuję <3

edit: Widziałam ze juz było to pytanie. Opisałaś jak było w dniu testu i po, a powiedz mi jeszcze jak było przed testem :D. Z góry dzięki i przepraszam, że jestem taka dociekliwa.

A tu trochę o mnie. Teraz nasz 6cs. Dziś mam 7 dni do owu, więc startuje z testami owu. Przejrzałam moje stare zapiski w kalendarzyku. W pierwszą ciąże zaszłam w 2018r. w 5cs. Też robiłam testy owu. W szczęśliwym cyklu staranka były 6 i 5 dni przed owu, 1 dzien przed owu i dwa dni po owu. Więc myślę, że ten złoty strzał był dzień przed owu (czyli w dniu pozytywnego testu owu). Jak widać, nie było tych staranek dużo, a jednak się udało, choć też byłam wtedy pewna, że na bank nic z tego nie wyjdzie i jeszcze się żaliłam koleżance, a 2 tyg później były dwie tluste krechy ;o.
Dziękuję 🥰
Możesz pytac dla mnie to nie problem ;) po to tu jesteśmy żeby sobie nawzajem jakoś pomagać :p
Po okresie były przez 4 dni starania wieczorem później dzień przerwy i właśnie w 6 dniu od skonczonego okresu test owulacyjny wyszedł mi pozytywny (cykl mam krótki 26 dni) :)
Ja zaczelam testować zaraz jak mi się okres skończył ;)
Jak już masz trochę doczynienia z testami i wiesz kiedy mniej więcej będzie owulacja to w końcu trafi się ten szczęśliwy dzień i się uda ;)
Powodzenia ❤

Dziewczyny doradźcie proszę..
Jeśli @ nie przyjdzie do piątku to pójdę na betę. Gdzieś wyczytalam, że dziewczyny razem z betą robią progesteron (?). Nigdy nie robiłam takich badań, możecie coś na ten temat napisać?
Spokojnego popołudnia [emoji6]
Progesteron robi się ok 7 dni po owulacji, skoro masz w piątek termin @ to jesteś już więcej niż 7 dni po owulacji.

Dokładnie. Czasem Dziewczyny robią razem z betą, żeby ewentualnie sprawdzić, czy w ciąży jest dobry poziom progesteronu i nie trzeba zacząć go podawać.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za odp. Nie mam terminu @ na piątek. Moje cykle są nieregularne, dziś 35 dc i test negatywny.. Piersi jakieś pełniejsze i bolą/mrowieją , ale dziwne bo nie przy dotyku [emoji848] Nie wiem kiedy dokładnie była owulacja i nie wiem kiedy spodziewać się @ Po prostu dla pewności zrobię betę pod koniec tygodnia
Progesteron robi się ok 7 dni po owulacji, skoro masz w piątek termin @ to jesteś już więcej niż 7 dni po owulacji.

Do góry