reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Dziewczyny piszecie co chwila, że bolą was jajniki na owulację, albo czujecie kłucie. Ja nigdy nie czułam swojej owulacji 😔 czy są tu też takie koleżanki, które mają tak jak ja?
Ja nigdy nie czulam bólu owulacyjnego ale od dwóch cykli kiedy miałam monitoring i wiedzialam że jest owu i bardziej się skupialam na sygnałach to czulam ból jajnika po tej stronie co gin mówił ze będzie owulacja. Wcześniej taki ból myslalam że od jelit czy jakieś niestrawnosci ;-)

reklama
Jak u Was w nowym roku? Mój mąż stwierdził że Nowy Rok trzeba zacząć jak należy, także chwilę po północy były starania o maleństwo [emoji85] a że prawdopodobnie miałam owulację także po cichu mam nadzieję że wyjdzie nam noworoczna fasolka [emoji23]

Tak mi od wczoraj po głowie chodzi pytanie. Net milczy także pytam Was. Mam wizytę kontrolną u gina 3 dni przed planowaną @. Tak się zastanawiam czy lekarz przeprowadzając badanie USG czy palpacyjne jest w stanie stwierdzić ciążę. Nie piszę o zobaczeniu bo zdaje sobie sprawę że to za wcześnie ale czy coś się w narządach rozrodczych zmienia. Zastanawiam się czy mam jej wspominać o tym że staramy się i jestem przed samą @. Czy po prostu czekać spokojnie tydzień a jak @ nie przyjdzie i wtedy testować.
Chyba jest ciężko to stwierdzić, kiedyś jakaś dziewczyna pisała że lekarz jej powiedział że ma rozpulchnioną macicę czy coś w tym stylu, ale jeszcze nic nie było widać... Także trzeba czekać na rozwój sytuacja

No właśnie niby po tym można stwierdzić. U mnie w ostatniej ciąży w 5 tyg lekarka mówila że to ciąża bo szyjka jest zamknięta i właśnie pochwa rozpulchiona mimo że na Usg jeszcze nic nie widziała. Ale to było jednak tydzień już po spodziewanej @. I wiedziała że szuka znaków ciąży. Teraz jednak będzie przed @. Pozostaje czekać i mieć nadzieję że zaskoczy 😂🙈
Ja jak miałam monitoring to lekarz już po badaniu palpitacyjnym stwierdził, że chyba coś się dzieje, ale przyjść za tydzień sprawdzić, jeśli @ się nie pojawi, bo na chwilę obecną jeszcze wszystko może się wydarzyć, a na razie na USG nic nie widać. Wspomnieć możesz, może szybciej wyznaczy Ci wizytę i na kolejnej usłyszysz dobre wieści 😊

Hej! Tak sobie Was podczytuję i zdecydowałam, że w końcu dołączę :)
Staramy się z mężem o dziecko od pół roku. W zeszłym miesiącu zrobiliśmy badania tarczycy i przyjmujemy leki (nie były jakieś bardzo złe wyniki, ale można poprawić :) dlatego mam nadzieję, że niedługo się uda ;)
ja okres powinnam dostać 5 stycznia, wtedy też mam testować, chyba, że nie wytrzymam to zrobię wcześniej :D chociaż w tym cyklu raczej się nie uda, bo leki dopiero zaczęliśmy przyjmować.

Trzymajcie się ciepło w Nowym roku. Chcę tu widzieć same pozytywne testy ciążowe! :D

Hej! Tak sobie Was podczytuję i zdecydowałam, że w końcu dołączę :)
Staramy się z mężem o dziecko od pół roku. W zeszłym miesiącu zrobiliśmy badania tarczycy i przyjmujemy leki (nie były jakieś bardzo złe wyniki, ale można poprawić :) dlatego mam nadzieję, że niedługo się uda ;)
ja okres powinnam dostać 5 stycznia, wtedy też mam testować, chyba, że nie wytrzymam to zrobię wcześniej :D chociaż w tym cyklu raczej się nie uda, bo leki dopiero zaczęliśmy przyjmować.

Trzymajcie się ciepło w Nowym roku. Chcę tu widzieć same pozytywne testy ciążowe! :D
Cześć! Witaj wśród nas. Obyś długo w tym dziale nie była. :D Powodzenia!

Na liście jest @Mila09 [emoji41]
Liczyłam, że ją wywołam [emoji16]
Dziewczyny testowania nie było ponieważ 31.12 przyszła @ 😒
Miałam dać znać wczoraj, ale niestety nie miałam jak.
Cykl trwał 30 dni, kolejna @ przypada na 30.01, więc testuję 31.01. Możecie mnie dopisać do listy ponownie. Mam nadzieję, że to ostatni raz 😊
Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiącu! ❤️

Dziewczyny piszecie co chwila, że bolą was jajniki na owulację, albo czujecie kłucie. Ja nigdy nie czułam swojej owulacji 😔 czy są tu też takie koleżanki, które mają tak jak ja?
Spokojnie ja tez nigdy nic nie czuje 😀. Mi ost gin powiedziała, ze gdyby każda kobieta czuła owu i widziała śluz płodny to by nie było antykoncepcji :D.

reklama
Cześć 🙂 dziś zaczynam nowy cykl a wraz z nim wprowadzam spore zmiany. Przesiadłam się na Flo. Zaczynam mierzyć temperaturę. Pewnie od wtorku kiedy dotrze kurier mąż zacznie brać Profertil a ja olej z wiesiołka oraz Inofem. Dodatkowo oboje wit D 2000 i kwas foliowy.
Planuje robić testy owu przez cały cykl od 8 dnia.
I co najważniejsze zająć czyms głowę, więc zaczynam regularnie ćwiczyc 💪 😁

Do góry