reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe II kreski - babyboom2021!

Hmm już sama nie wiem.
To jest dopiero mój drugi cykl na testach owu. W poprzednim cyklu @ dostałam z samego rana właśnie w 14dpo. Więc myślałam że taka jest moja druga faza i obstawiałam dziś termin miesiaczki ( 34 dc - 14dpo)
A jeśli chodzi o długość cykli to mam w przedziale 29 / 31 a czasami skoczyło do 36. Już się pogubiłam sama nie wiem.
No to poczekaj do tego 36 dc. Prawie będzie 16 dpo to powtórzysz test. Jeśli będzie ciąża to już musi coś wyjść a jak nie to beta pozostaje. Jeszcze się nie smuć i nie trać nadziei. Trzymam kciuki[emoji1695][emoji1695]

reklama
No to poczekaj do tego 36 dc. Prawie będzie 16 dpo to powtórzysz test. Jeśli będzie ciąża to już musi coś wyjść a jak nie to beta pozostaje. Jeszcze się nie smuć i nie trać nadziei. Trzymam kciuki[emoji1695][emoji1695]
Dzięki kochana 😘 💗
No nic innego nie pozostaje jak czekać.
A ta druga faza może być dłuższa niż 14 dpo?

Ja 10dpo miałam lekkie bóle okresowe i 11dpo też na tyle, że jadąc do sklepu zabezpieczyłam się podpaską wrazie co.
Myślałam że przyjdzie prędzej @ - narazie cisza. I oby nie przyszła 🙏

Acha, czyli jeszczee jakąś "malutką" nadzieję mogę mieć. Dzięki kochana [emoji8]
Faza lutealna najczęściej (są wyjątki) jest stała. Jeśli ostatnia trwała 14 dni to ta też powinna tyle trwać, więc to jest to co daje nadzieje. Ale niestety jest też możliwość że miałaś później owu np o 2 dni i to już automatycznie przestawia termin @ też o 2 dni.

reklama
Faza lutealna najczęściej (są wyjątki) jest stała. Jeśli ostatnia trwała 14 dni to ta też powinna tyle trwać, więc to jest to co daje nadzieje. Ale niestety jest też możliwość że miałaś później owu np o 2 dni i to już automatycznie przestawia termin @ też o 2 dni.
Acha, więc muszę czekać na rozwój sytuacji. Dzięki 😘

Do góry