reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Heh, ja póki karmiłam piersią też byłam drażliwa, do szału mnie doprowadzały pytania mamy i babci, kiedy mu dam coś innego, kiedy zupkę, chlebek, etc., a teraz sama mu daję wszystko i mam pod tym względem luz totalny :-D

reklama
Megami nieee ja to miałam pokój z prawdziwego zdarzenia :tak:może dlatego, że galeria nowo otwarta. 2 pomieszczenia, w 1 duzy blat, umywalka, przewijak ikrzeslo do karmienia, kolorowe naklejki na scianach, w 2 kibelek i dwie umywalki, dla mamy wysoko i dla dziecka nisko. Full wypas!

Indi kochana lacze soe w bolu! Moj zarlok je co 1,5h niewazne czy dzien czy noc!

Ja nakladek nawey nie kupowalam,od poczatku sam cyc bez silikonow ;)

Nulini gratki zabka!!!

Moj tez jiz potroil ;) ale 2550 wazyl wiec trudno zeby nie potroil;)

Tatiana R budzi sie w nocy co 1,5h na cyca! Tez nie wiem co znaczy przespac noc.
A dzis to w ofole mnie rozwalil. Polozylam go o 20, o 21 byl wyspany i zaczal sie smoac. Wzielam go wiec i do 21.40 wariowal. Jak zaczal ryczec tak darl sie do 23, myslalam ze oszaleje. W koncu dalam pedicetamol i zasnal. Ale spal z moim cyckiem w buzi bo inaczej budzil sie z rykiem. O 1.30 zmienilam strobe bo juz mnie biodro bolalo. Spal znow z cyckiem do 3. Poznien sie odwrocil do mnie dupka, przytulil i spal do 7.30 z jedna pobudka.
Katorga!!!

Indi moim zdaniem nic mu nie bedzie, sam ske yak uklada tzn ze mu wygodnoe. Spij cala noc na plecach ;) ja nie dam rady

Indi pociesze Cie, Rob tez tak przewijak zrzuca. A czasem ze zlosci kopie w szczebelki od lozeczka lub karuzele.
Nulini tez nauczylam sie sciagac przewijak ;)

Moj yez w nocy jak sie obudzo zawsze cyc. No al3 dla mnie to bajka, nakwazniejsze ze nie chce sie bawic o 3 ;) bo i yak bywalo

Ja mowie zawsze ze dam jak skoczy pol roku a yeaz ze jak zacznie siedzkec :D

Ja kupilam te nakladki zanim jeszcze lobuzior sie urodzil, ale mi nie podeszly. Wkurzaly mnue, bo to sie ani trzymac nie chcialo I jakos w sumie to ivh nie uzywalam.

Agulqa, moj tez byl taki maly jak sie urodzil, 2660 wazyl, a teraz kawal chlopa :) juz mi rece cierpna jak go musze nosic.

Emilchen - ja też wciąż się martwię o krtań małego zwłaszcza jak mu tam ,, gra''.
Lekarz mi mówił żeby pilnować odbijania po jedzeniu bo cofający się pokarm szkodzi krtani bardzo. Uczę małego spania na boczku.

Suseł - gratulacje żłobka, super że się udało dostać Wam!

Mój maluch od dawna kopie w przewijak i go podnosi nóżkami dlatego przewijak kładę tylko na czas mycia dupci.

Mój Oskarek ma 75 cm i 9 kg. Mój mały duży mężczyzna.:-)

Budzi się w nocy 2 razy na karmienie i o ok 5 idą kupy i koniec spania. W dzień potrafi w południe pospać nawet 4 h :-) ae to tylko jak śpi w domku bo zazwyczaj mi kursujemy dom szkoła zakupy dom ale od piątku spokój ze szkołą. Zaczynamy urlopować się :-D

Miłego dnia.

Miałam już dawno zapytać Was i zapominam. Używam do prania płyn Lovela chyba z przyzwyczajenia i nie jestem z niego zadowolona. Kiedyś Lovela była lepsza. Czy możecie polecić coś lepszego żeby ubranka miały ładny zapas i były przede wszystkim miękkie, bo kupuję ubranka mięciutkie a po praniu szorstkie. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Ostatnia edycja:
dzieńdobry !
mój potwór w nocy przeszedł samego siebie ;o zasnał o 19:30 pierwsza pobódka o 23 i pózniej 1:30, 2:45, 4:00, 5:20, i od 6:30 juz nie spimy...
za każdym razem jadł i szedł dalej spać nie wiem co to moze skok rozwojowy..

karpanna ja tez loveli używam
suseł gratki żłobka
mój w przewijak nie kopie ale włazi pod niego

reklama
Do góry