reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Młody śpi z nami w łóżku, bo inaczej w ogóle byśmy w nocy nie spali... Budzi się koło północy i się kręci, wali łapami, dostaje pić, później o 2 je mleko i czasem już o 5 się budzi, wtedy usypiamy go na siłę, a o 6 już witamy dzień (RAZ spał do 7 :szok:).

reklama
Mój na domowej wadze 8,5kg ile ma cm to nie wiem ale duży jest ;) je duzo i czesto (kp) no i co za tym idzie 2-3 kupy dziennie ;)

z nieśpiącymi mamami łącze się w bólu :( u nas 2-3 pobudki to standard..

wczoraj przyszła do mnie książka Bobas lubi wybór - Tracey Murkett (5465900251) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wiec zabieram się do lektury :) Tymek już powoli gotowy na rozszerzanie diety choć jeszcze ze 2-3 tygodnie chyba poczekam, nie ma sie co spieszyć moim zdaniem.

My wcxoraj pierwszy raz zostawilismy go na noc w lozeczku w swoim pokoju I budzil sie dokladnie o tych samych godzinach co spiac z nami. Dziewczyny, jak sprawic, zeby dziecko spalo w lozeczku na pleckach? Moj sie przekreca na brzuch I na pleckach nie chce, a to chyba nie jest najbezpieczniej

Indiiiiii musiałabym stać nad nim i go trzymać. Mój śpi na boku lub brzuchu. Ledwo go położę na plecach a ten przez sen myk. To nie noworodek. Jak ma płasko, nic mu się tam koło głowy nie pląta to sobie da radę!

Megami, a spi pid kocykiem czy w spiworku?

Malinka, a dostaje cos oprocz mleka? Seriously ja juz nie kumam, czenu moj nie spi w nocy bo w dzien je tyle sami co twoja :(

Indi teraz ciepło więc pod tetrówką, a jak chłodniej to kocyk lub śpiworek bo on wiecznie rozkopany. Chyba ma to po mamie ;)

Syn Ci nie śpi bo widocznie tak już ma. Dzieci niekoniecznie budzą się z głodu. A nawet jak chcą jeść no to cóż, chcą i trzeba im dać. Każde jest inne.

Indi a spróbuj mu rzadziej dawać a wiecej może wtedy zje.wiem że bedzie wrzask na początku ale może sie przestawi.i może jak bedzie w dzień jadł wuecej to d£użej pośpi.

On wlasnie nue chce wiekszych porcji jesc. Zdarzylo sie pare razy, ze zjadl 150 ale I tak za 3 godz wolal znowu, wiec przerwa mu sie nie wydluzyla, tylko dobowo by wiecej zarl, a nie chce go spasc

reklama
Ale tonie daj po 3 h tylko przed£óż troche,powiedzmy o kwadrans.i nastepnym razem znowu.tak pisze w książce którą mam.po kilku dniach powinien sie przestawić.

Do góry