reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej dziewczyny :-) Moja budzi się raz w nocy na jedzonko, później to już ok. 7 rano. Zdarzają się oczywiście sytuacje wyjątkowe, jak dziś, kiedy jej się w nocy spać odechciało, ale poleżała godzinkę i usnęła. Maja zjada mało, bo max 120 ml co ok. 3 godziny, więc często... Zaraz czeka nas zmiana mleka na te następne, karmimy się Bebilon ha 1, a teraz będzie Bebilon ha 2 .... U mnie są duże problemy z kupnem tego mleka, a z dwójką jest gorzej, niż z jedynką :eek: Czy któraś mama też karmi tym mlekiem i ma problem z dostępnością ? Ilekroć nie pytam lekarzy o zmianę na inne, to mówią, że to jest dobre, a jakoś mi się nie uśmiecha jeździć po mieście i śmigać po aptekach internetowych w poszukiwaniu mleka :no:
Ja prałam w Dzidziusiu, ale niedawno zmieniłam na Perlux - ładnie pachnie, lepiej dopiera i w ogóle jakieś takie przyjemniejsze to pranie po Perluxie, ale problem z plamami od marchwi i tak jest...
W czwartek byliśmy na szczepieniu - w końcu... bo to druga dawka dopiero i ostatnia chwila na rota. Maja waży 7360 i ma 68 cm dł. Po szczepieniu na szczęście bez żadnych nop-ów, ale i tak mi się dziecko coś psuje troszkę, jakaś niecierpliwa się zrobiła i rozprasza się wszystkim bardziej.... :confused2:

reklama
Piorę w loveli, ale to dlatego, że mam zapas i jak piorę to wszystko co mi pasuje wrzucam (czyli moje i dziewczyn ciuchy też ;) ).

Ciekawostka taka:
Skład preparatów do początkowego żywienia niemowlątuwzględnia specyficzne potrzeby żywieniowetego okresu życia i w całości zaspokaja zapotrzebowaniena wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Preparaty tego typu można podawać równieżw późniejszym wieku. Preparaty do dalszegożywienia przeznaczone są do zaspokojenia potrzebżywieniowych dzieci w okresie, kiedy wprowadzasię pokarmy uzupełniające. Wymagania co do stopniamodyfikacji są dla tego typu produktu znaczniemniejsze niż w przypadku preparatu do początkowegożywienia.
źródło
Tak więc jak trochę dłużej 1 dostanie to tragedii nie będzie - w razie gdyby były problemy z kupnem.;-)

Hej,
Nulini -gratki dla Ignasia z okazji pierwszego ząbka :-)
Suseł - super że udało sie ze żłobkiem.
Moje dziecko też się "popsuło". Budzi się co noc o 3. Czasami pójdzie spac odrazu, czasami jest walka. Z jedzeniem tez zle. Był moment, że jadła co 3-4h po 150ml a i zdarzało sie wiecej. Teraz 150 to tylko w nocy, a w dzien max 120 i to z bólem.
Nie mogę juz jej zostawić spokojnie na kocyku, bo zaczyna mi pełzać do tylu. Wczoraj zlazła z maty na podłogę i skończyło sie to uderzeniem głowa i wielkim płaczem. Wymyśliliśmy patent:
ImageUploadedByForum BabyBoom1435131659.299958.jpg

Teraz mogę ja zostawić :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435131659.299958.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435131659.299958.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 64
miłego:happy:u nas noc dobra ,jadł tylko o północy i 5 rano,a o 2 dałam mu pić i spał dalej,ale jest tak "dobrze"bo mu nic wczoraj oprócz mleka nie dałam,jak zje coś poza tym to są bóle w nocy i nie ma spania,teraz śpi już 2 godziny :-p

Lay super pomysł na "kojec" :-)

Nulini gratki dla Ignasia :tak:

agulqa sto lat dla Roberta z okazji pół roczku :-)
ja już w lovelli nie piorę tylko w persilu sensitiv:tak:a na plamy z marchewki i tak vanisch trzeba lać ,bo nie ma szans na spranie tych plam

Ostatnia edycja:
Lay- patent super, kto wymyślił? mój ma matę rozłożone na środku pokoju bo też taki mobilny jest.

Chciałam przejść już na persil sensitive bo ona mi pasuje ale nie lubię proszków a w żelu chyba nie ma do kolorów tylko do białego. Ktoś się orientuje bo go kupuje?

A serie Dzidziuś ktoś używa?

Używacie płynów zmiękczających jak tak to jakich?

Ostatnia edycja:
A ja piorę w płynie Bobini...jest dość tani i jestem zadowolona z niego:)ImageUploadedByForum BabyBoom1435136446.949549.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435136446.949549.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435136446.949549.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Dzięki dziewczyny :-) to chyba tak zrobię, przynajmniej łatwiej dostępne ...
Chyba i ja na Persil sensitive przejdę, bo ogólnie lubię Persil i używam do prania "dorosłych" ubrań. Uczulenia na pewno Maja nie ma, bo przecież przytulamy ją, leży w naszej pościeli itd. i nic się nie dzieje...
Lay ale masz fajną pływaczkę :-D

Do góry