reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Mój niby co godzinę nie je, tylko co 3 ale za to wsuwa strasznie dużo.. Właśnie wygotowuję większą butelkę bo ciągłe dorabianie mleka już mnie wkurza.
Ja dzisiaj z lenistwa wystawiłam małego na balkon i sobie tam śpi, a sama sprzątam. Bo jakoś na spacer nie miałam ochoty, tym bardziej, że słońce zaszło także mało przyjemnie.
Polecam wam film Kingsman:tajne służby :-) Zrobiony z przymrużeniem oka, sceny walki komiksowo nakręcone, naprawdę robi wrażenie. No i super obsada ;-) Wypad do kina nam się udał. A mały przez ten cały czas nie zasnął, nie wiem czy to przez to, że nas nie było i był z kimś obcym.. czy to przypadek.

reklama
zakropię dziś mlekiem. młodemu też ropiało i obyło się bez antybiotyku. zobaczymy. tak to przemywam oczywiście solą fizjologiczną. zresztą ja to codziennie robię. ot taka higiena oka. no ale widać coś nie tak skoro wyszła ropa.

Dziewczyny, a co Wy robicie z dzieciakami jak Wam spać nie chcą, leżeć w leżaczku też nie chcą, leżeć w łóżeczku też nie chcą, przy cycku właściwie też nie chcą, bo są wkur.wione, że mleko leci, a już jeść nie potrzebują... :confused2: czuję się zagubiona :confused2:

z młodym po prostu się kładłam i miałam wszystko w dupie, a był taki do chyba 4 miesiąca. potem wiadomo, że już dziecko kumate i można się z nim "bawić", ale taki noworodek jak moja młoda? hmm... pokazuje jej książeczki czarno-białe i się gapi, ale wiadomo-tylko chwilkę, zabawki z leżaczka ma gdzieś, nosić też się za bardzo nie chce, ale sama też nie poleży :confused2:. póki co takie akcje nie zdarzają sie często, bo jednak większość czasu śpi, ale z dnia na dzień może byc ich więcej, a ja przy moim synku chyba tego nie ogarnę :confused2:

Sprite jak Stachu ma dzień w stylu "młody gniewny" idę na spacer, a jak nie idę na spacer to go w wózku na taras wywalam chwile nim pobujam i zaraz juz dziecka nie ma

Nigdy tyle mu nie trzeba ale 3-4h potrafi ram spać i jak Sue wyspi to wtedy wesoły juz wraca do domu i po depresji śladu nie ma. Z Olą tak samo było :)

Nieobecna - ale ta cena to chyba bez przystawek bo jakoś strasznie tanio no i jeszcze ciasto i napoje wszelakie trzeba doliczyć hmm

Sprite - dosłownie wyjelas mi to z ust bo też o tym myślałam że to najtrudniejszy okres niemowlęcy :-/

Ale że mleko z piersi wkraplacie do oka dziecka???
My też miałyśmy antybiotyk i szybko przeszło ale o tej metodzie nie słyszałam chyba że coś źle zrozumiałam

Ostatnia edycja:
reklama
Ach jestem zamotana dzisiaj..
Szczepienia to dla mnie tragedia płakałam razem z nią. Waży 5,35 więc od wypisu po utracie wagi przybył tylko kg ale pediatra powiedziała że ok. Za to pepuszek musimy smarować maścią bo się zrobiła kieszonka i coś tam się sączy jeszcze troszeczkę faken już tyle czasu

Megami - a na pępek też pomoże??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry