reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Mój niby co godzinę nie je, tylko co 3 ale za to wsuwa strasznie dużo.. Właśnie wygotowuję większą butelkę bo ciągłe dorabianie mleka już mnie wkurza.
Ja dzisiaj z lenistwa wystawiłam małego na balkon i sobie tam śpi, a sama sprzątam. Bo jakoś na spacer nie miałam ochoty, tym bardziej, że słońce zaszło także mało przyjemnie.
Polecam wam film Kingsman:tajne służby :-) Zrobiony z przymrużeniem oka, sceny walki komiksowo nakręcone, naprawdę robi wrażenie. No i super obsada ;-) Wypad do kina nam się udał. A mały przez ten cały czas nie zasnął, nie wiem czy to przez to, że nas nie było i był z kimś obcym.. czy to przypadek.

reklama
zakropię dziś mlekiem. młodemu też ropiało i obyło się bez antybiotyku. zobaczymy. tak to przemywam oczywiście solą fizjologiczną. zresztą ja to codziennie robię. ot taka higiena oka. no ale widać coś nie tak skoro wyszła ropa.

Dziewczyny, a co Wy robicie z dzieciakami jak Wam spać nie chcą, leżeć w leżaczku też nie chcą, leżeć w łóżeczku też nie chcą, przy cycku właściwie też nie chcą, bo są wkur.wione, że mleko leci, a już jeść nie potrzebują... :confused2: czuję się zagubiona :confused2:

z młodym po prostu się kładłam i miałam wszystko w dupie, a był taki do chyba 4 miesiąca. potem wiadomo, że już dziecko kumate i można się z nim "bawić", ale taki noworodek jak moja młoda? hmm... pokazuje jej książeczki czarno-białe i się gapi, ale wiadomo-tylko chwilkę, zabawki z leżaczka ma gdzieś, nosić też się za bardzo nie chce, ale sama też nie poleży :confused2:. póki co takie akcje nie zdarzają sie często, bo jednak większość czasu śpi, ale z dnia na dzień może byc ich więcej, a ja przy moim synku chyba tego nie ogarnę :confused2:

Sprite jak Stachu ma dzień w stylu "młody gniewny" idę na spacer, a jak nie idę na spacer to go w wózku na taras wywalam chwile nim pobujam i zaraz juz dziecka nie ma

Nigdy tyle mu nie trzeba ale 3-4h potrafi ram spać i jak Sue wyspi to wtedy wesoły juz wraca do domu i po depresji śladu nie ma. Z Olą tak samo było :)

Nieobecna - ale ta cena to chyba bez przystawek bo jakoś strasznie tanio no i jeszcze ciasto i napoje wszelakie trzeba doliczyć hmm

Sprite - dosłownie wyjelas mi to z ust bo też o tym myślałam że to najtrudniejszy okres niemowlęcy :-/

Ale że mleko z piersi wkraplacie do oka dziecka???
My też miałyśmy antybiotyk i szybko przeszło ale o tej metodzie nie słyszałam chyba że coś źle zrozumiałam

Ostatnia edycja:
reklama
Ach jestem zamotana dzisiaj..
Szczepienia to dla mnie tragedia płakałam razem z nią. Waży 5,35 więc od wypisu po utracie wagi przybył tylko kg ale pediatra powiedziała że ok. Za to pepuszek musimy smarować maścią bo się zrobiła kieszonka i coś tam się sączy jeszcze troszeczkę faken już tyle czasu

Megami - a na pępek też pomoże??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry