reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

hej!

Laydeek, otwarcie 26.02. ;-) i super, że odparzenie schodzi! :tak:

Doggi, no ja tez muszę dojechać, ale teraz już naprawdę blisko :tak:

femme, ja w tk ubrań nawet nie oglądam. mnie interesuje tylko i wyłącznie dział dziecięcy i z akcesoriami domowymi ;-)

oczko nam ropieje :-(. dobrze, że jutro pediatra. i w ogóle męczyłam się teraz chyba z 2 godz. żeby poszła spać. obawiam się, że rośnie mi drugi młody. tylko jak tu teraz pogodzić to z posiadaniem starszaka, który domaga się ciągłej uwagi :confused2:

reklama
Witam popołudniowo!
Oba Potwory sobie drzemią więc znowu chwila na forum się znalazła. ;)

Moja Olga od 17 codziennie wyje - niestety męczą ją kolki. Do 21 bez przerwy ryk. Potem przechodzi ale i tak nie śpi. Wczoraj padła o 23 i... spała do 5.30! :) Więc nocka super. :)

Antka za to odpieluszkowuję od 2 tygodni - i jestem mega dumna! :) Woła już, że chce kupę i nie ma żadnych wpadek, a na siku leci gdy popuści kilka kropel. Ale i tak nieźle, na 2 latka już chyba będzie chodził bez pieluch. :D

Zabrałam się też za organizację chrzcin - zamówiłam catering. Nie opłaca mi się gotować, bo za obiad na 18 osób (po 2 sztuki mięsa na osobę, 2 rodzaje ziemniaków, frytki i 5 rodzajów surówek) zapłacę około 400 zł :) Uważam, że to mega tanio, przygotowanie tego w domu, licząc gotowanie na prądzie i poświęcony czas, wyszłoby podobnie. :)

Zaraz budzę oboje i lecimy do poradni preluksacyjnej. :)

Dobrego dnia! :*

Alecta wow to strasznie często! Ja ładuje codziennie czasem co 1,5dnia

Nulini ładnie młody się kluskuje :)

U nas nocka kozak. O północy żarcie i spał do 7.15 zjadł wzięłam go do siebie (bo u nas jest zasada ze dzieci rano juz mogą fo nas przychodzić) to se lezelismy gadaliśmy i zasnelusmy i spalilismy do 11 wiec dziś na kozaku :)

Sprite- nam też ropieje id dwóch tygodni. Jednego dnia mniej, drugiego więcej a trzeciego w ogóle. Wczoraj pediatra przepisala kropelki z antybiotykiem. Dzis Piotrek wykupi, ale i tak chyba poczekam do piątku do wizyty u naszej pediatry. Zobaczymy co powie.

Mąż dziś na dniowce od 8.30 do 20.30. Także czeka mnie hardkorowy dzień. Już widzę siebie wieczorem :p

Apropo ropiejących oczek to u nas za pierwszym razem przeszło po przemywaniach solą fizjologiczną i kropelkach, niestety wróciło i trzy tygodnie przejść nie chce. Przez to odkładamy szczepienie już dwa tygodnie. Dziś byłam z nią u okulisty żeby sprawdzić, kazała przemywać dalej solą i to nie gazikiem tylko normalnie polewać i masaż oczka robić. Powiedziała, że do pół roku może ropieć bo kanalik jest bardzo mały.
Zobaczymy co się będzie działo.
Skoro z oczkiem wszystko w porządku, znaczy nie ma stanu zapalnego to jutro szczepienie.

Doggi, jak ja Ci zazdroszcze, ze Stachu tak spi. Nasz siecdzisisj budzil co godzine. Nie wiem czy to sie kiedys zmieni, jak nie, to ide sie powiesic. Jak mozna byc glodnym co godzine? W dzien tez nic sie nie DA z nim zrobic, bo na mnie albo w chuscie spi a jak sie go odklada to oczy jak 5 zl I nie chce spac. Masakra jakas. Za Jakie grzechy?!

Indi kiedyś minie na pewno :-D Będzie coraz lepiej. A w dzień niestety będzie coraz mniej spania. U nas to w sumie już głównie aktywność i małe drzemki.

U nas na szczęście oczka zdrowe, ale też polecam własne mleko.

No i po ładnej pogodzie. Deszczyk nas przegonił ze spaceru, bu. Młody właśnie gapi się na zawieszki przy kołysce, ale chyba już traci cierpliwość :-D
Do tego wkurzona jestem na pocztę... Wysłałam list polecony priorytetowy. W czwartek niby miał być u adresata a do tej pory nie doszedł grrr, mam nadzieję, że nie zaginął, bo bardzo mi to skomplikuje plany!

reklama
Do góry