reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

a jak to jest z tym urlopem opiekuńczym? H może wziąć taki urlop na opiekę nade mną jak nie jesteśmy małżeństwem?

Edit: nie ma pytania ;) doczytałam już że trzeba byś małżeństwem ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Agulqa, Doggi, jakbym o moim czytala ;) Jeszcze do tego takie powazne miny robi cisnac kupe, jakby jakies powazne sprawy Musial przemyslec. Tyle dobrego tylko ze moj synek placze tylko jak jest glodny, o kupie nam nie daje znac :)

To u nas najwięcej kupy idzie w nocy.
Jakby Lila chciała za cały dzień nadrobić.
No, a przecież do pieluchy rozmiaru 0 za dużo się jej nie zmieści hihi.

U mnie tez mała lubi w czysta pieluchę :)) Dzis nie zdążyłam dobrze body zapiąc po przebraniu, jak usłyszałam lecącą kupkę ;P
Podałam Werci Delicol na wzdecia i odpukać na razie spokoj. Dalej cyca nie łapie, wiec karmimy sie moim mlekiem z butli.
Styczeń powoli sie kończy, większość mamusiek rozpakowanych :))
Kciuki za pozostałe... Femme, Sprite, karpanna.

U nas kupy nie było od środy, obdzwoniłam położną ze szpitala, środowiskową, wszystkie znane mi świeże mamusie i każda mnie uspokajała, że do 5dni a nawet tygodnia to nie ma się co martwić.
Ale w nocy jak dowaliła, to pieluchy zabrakło, pewnie będzie dziś nadrabiać te kilka dni bez :-)

Jakbym nie cisnęła, masowała, próbowała to w jednej piersi nie mam mleka, ani mała nie potrafi ściągnąć, ani ja, ani laktator, to normalne?
Ani mnie ta pierś nie boli, nie jest twarda, nic. W drugiej mleko jest, więc najpierw przystawiam do pustej, jak już widzę max złość małej, to przystawiam do drugiej i dopycham do pełna mm.

Miłego weekendu mamuśki :-) Już tylko garstka w dwupaku, kciuki za Was :-)

U nas też zazwyczaj kupa w czysta pieluche,a dzisiaj rano to aż wyszła z pieluchy i rozsmarowala sie po plecach...zobaczumy jaki bedzie pierwszy weekend w domu,Nina jest marudna bo niewyspana.

Mamusie, nam pytanie. Czy piersi beda caly czas takie wielkie I bolesne przez caly okres karmienia piersia, czy potem sie to jakos unormuje? Bo nie wyobrazam sobie wykonywac jakichkolwoek cwiczen z takim ladunkiem :(

reklama
Do góry