reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

a jak to jest z tym urlopem opiekuńczym? H może wziąć taki urlop na opiekę nade mną jak nie jesteśmy małżeństwem?

Edit: nie ma pytania ;) doczytałam już że trzeba byś małżeństwem ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Agulqa, Doggi, jakbym o moim czytala ;) Jeszcze do tego takie powazne miny robi cisnac kupe, jakby jakies powazne sprawy Musial przemyslec. Tyle dobrego tylko ze moj synek placze tylko jak jest glodny, o kupie nam nie daje znac :)

To u nas najwięcej kupy idzie w nocy.
Jakby Lila chciała za cały dzień nadrobić.
No, a przecież do pieluchy rozmiaru 0 za dużo się jej nie zmieści hihi.

U mnie tez mała lubi w czysta pieluchę :)) Dzis nie zdążyłam dobrze body zapiąc po przebraniu, jak usłyszałam lecącą kupkę ;P
Podałam Werci Delicol na wzdecia i odpukać na razie spokoj. Dalej cyca nie łapie, wiec karmimy sie moim mlekiem z butli.
Styczeń powoli sie kończy, większość mamusiek rozpakowanych :))
Kciuki za pozostałe... Femme, Sprite, karpanna.

U nas kupy nie było od środy, obdzwoniłam położną ze szpitala, środowiskową, wszystkie znane mi świeże mamusie i każda mnie uspokajała, że do 5dni a nawet tygodnia to nie ma się co martwić.
Ale w nocy jak dowaliła, to pieluchy zabrakło, pewnie będzie dziś nadrabiać te kilka dni bez :-)

Jakbym nie cisnęła, masowała, próbowała to w jednej piersi nie mam mleka, ani mała nie potrafi ściągnąć, ani ja, ani laktator, to normalne?
Ani mnie ta pierś nie boli, nie jest twarda, nic. W drugiej mleko jest, więc najpierw przystawiam do pustej, jak już widzę max złość małej, to przystawiam do drugiej i dopycham do pełna mm.

Miłego weekendu mamuśki :-) Już tylko garstka w dwupaku, kciuki za Was :-)

U nas też zazwyczaj kupa w czysta pieluche,a dzisiaj rano to aż wyszła z pieluchy i rozsmarowala sie po plecach...zobaczumy jaki bedzie pierwszy weekend w domu,Nina jest marudna bo niewyspana.

Mamusie, nam pytanie. Czy piersi beda caly czas takie wielkie I bolesne przez caly okres karmienia piersia, czy potem sie to jakos unormuje? Bo nie wyobrazam sobie wykonywac jakichkolwoek cwiczen z takim ladunkiem :(

reklama
Do góry