reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Doggi no wlasnie w tych preparatach na kolki pisze zeby dawac przed jedzeniem a ja nigdy nie wiem czy przy tym karmieniu bedzie kolka czy nie i potem daje po karmieniu. Potem jeszcze chwile placze i przestaje i nie wiem czy to ze zmeczenia czy krople dzialaja.

reklama
Laski muszę się pochwalić, że właśnie WESZŁAM W SPODNIE SPRZED CIĄŻY!
Gdyby nie ten zwisający brzuch to już w ogóle byłoby super :p

Alecta gratuluję :) mój brzuch juz naprawdę jest spoko, ale i tak mnie wkurza bo wystaje okropnie i dziwnie wyglądam jakbym miała otyłość tylko brzuszna bo nogi juz chude ręce witki a brzuch nienaturalnie przy reszcie wygląda. Jak bocian jestem :p

Hej dziewczyny, u mnie synuś od rana jakiś tako mały aktywny był więc żeby się nie stresować pojechałam do szpitala na ktg i na szczęście wszystko w porządku (no i oczywiście brak skurczy :-().
Tylko teraz mam dylemat bo mój doktorek dał mi skierowanie do szpitala na 28.01 (8 dni po terminie) a dziś lekarz w szpitalu wyraźnie powiedział że mam się stawić we wtorek (7 dni po terminie) - kogo teraz słuchać? Czy można przyjść do szpitala bez skierowania jeśli poród się nie zacznie?
Zresztą cały czas wierze że wszystko się samo ruszy...

Do porodu nie trzeba skierowania, pewno na wywołanie Ci dali :-) dzień w ta czy tamtą... Ja bym zaczekała, zawsze to dzień na szansę by zaczęło się samo

Alecta gratki! Moja miednica jeszcze nie wróciła na swoje miejsce.

Moja córa miała tak, że robiła kupę raz w tygodniu :-D ale nie prężyła się itd.
Młody już w dwójki robi, siura tak, że pełne po brzegi :-D

A te środki na kolkę to sie podaje systematycznie przez jakiś czas, czy w trakcie kolki?

Ostatnia edycja:
Ja też już po terminie, męczę się strasznie, plecy bolą, cała miednica też i spać w nocy nie mogę z tego wszystkiego... nie wiem co to są skurcze, bo ich nie miałam jak na razie poza tym jak mogę wiedzieć jak od kilku dni cały czas boli mnie w dole a nic poza tym się nie zapowiada. .. w poniedziałek jadę na ktg i we wtorek stawiam się do szpitala, bo nie wytrzymam. .. :( nie wiem czy też tak miałyście, ale to jest przes.rane...

Hej Laski. Widzę, ze jeszcze parę 2 w 1 zostało. Dziewczyny, życzę abyście do końca stycznia urodziły! :)
Co do kolek, póki co dzięki Bogu nie mamy, dlatego walczę do końca 8- 9 tygodnia o mleko w cycach, bo wtedy mniejsze ryzyko tego cholerstwa! Wiem co to kolki, mój starszak miał co wieczór /noc od 2 do 8 tygodnia życia...plus refluksy, nic a nic nie pomagało.
Mam kryzys laktacyjny, laktator ściąga minimalne ilości, cycuchy puste jak wory mikołaja po świętach, a dziecko wisi godzinami, wczoraj rekord 3,5 h a i tak kończy się mm , bo inaczej nie odessam jej od siebie...
Mommy moja położna mówi, ze większość dzieci ma bóle brzucha po wit.K , dajesz? Ja daje tylko D bo mi dziecka szkoda, a położna wspomniała, ze wita.K to w sumie wymysł korporacji farmaceutycznych.
U nas noc cud miód dla całej rodziny, A dzień...łeb mi pęka, córka przechodzi sama siebie, pogoda nie wyjściowa , jej się nudzi, a ja musiałam się rozdwoic, bo mąż był w pracy i obie płakały mi naraz ....koszmar ...nienawidzę nudnych weekendów .....ja juz chce leżeć przed tv i oglądać sex w wielkim mieście 2!:p

Okazało sie że to marudzenie Niny wynikało z gorączki,mia£a 38 stopni.ona tak rzadko gorączkije że nawet nie pomyśla£am.dostała syrop i już ok,mam nadzieje że to nic poważnego.M jak sie wyspał to też już lepiej,teraz robi tarte na kolacje.Jagoda najmniek problemów z nich sprawia,je,$pi i patrzy na świat.

reklama
Laydeek jejku jaka ona jest tycia! <3

Alecta gratuluję sukcesu ze spodniami! :-)

Licja dobrze ze w szpitalu wszystko ok

Zdrówka dla chorych dzieciaczkow!

U mnie skurcze jakies tam się cały czas pojawiają ciekawe czy w styczniu urodze ;-) na szczęście się nie męczę więc na spokojnie :-)

Do góry