reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Żelka ja miałam robione tsh przed ciążą dwa razy i na początku ciąży. Zanim dostałam eutyrox robiono mi też inne badania. Byłam pod kontrolą endokrynologa i tych badań hormonalnych miałam mega dużo bo on badał zależności wyników by.postawić diagnozę

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Mama blogerka tez mialamD. 2tyg przed ciaza kupilam nowy stanik, juz dawno jest na mnie za maly ;-) ja poki co biore tylko kwas i mam brac do konca 12tc. Pozniej zaczac brac witaminy, jakies zapisal ale nie pamietam nazwy, no i w nich jest kwas foliowy juz :-)

Megami teraz wyniki mam ok i lekarz nic mi na wizycie nie mowil ze mam teraz brać ale będę musiała badania co około 2 miesiące.powtarzać

Agulqa_b to jak ja. Kupiłam sobie dwa boskie staniki. Portfel na tym sporo ucierpiał ale już dawno miałam je na oku. A teraz zonk bo cycki mi się wylewaja z miseczek :-(

Indi z tej puli hormonow korzysta dzidzior tak wyczytalam, ale moze nie ogarniam tematu.
Mama blogerka no wlasnie tona innych badan. A z tego co ja sie dzis o czytalam ro ze samo tsh swiadczy ze trzeba leki brac, a okazuje sie ze niekoniecznie. Zobaczymy jak to u mnie wyjdzie mam namiar na endo zrkbie wyniki i bede konsultować. Moze ptzez tarczyce dzidzus wyszedl 5 dni młodszy, juz rozne scenariusze zaczynam tworzyc :/

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

To wiem bede monitorowac. Teraz po miesiacu znow robie. Tyle ze przez ten iesiac bralam suplement z jodem moze cos troche wyrownal. Nie ma co gdybac. Jutro kolo 16 beda wyniki, to bede myslec ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
ft4 przemieniane jest w tarczycy na ft3, czyli najbardziej czynny metabolicznie hormon tarczycy. Hormony tarczycy stymulują rozwój i wzrost organizmu, wzmagają procesy przemiany materii i energii i maja istotne znaczenie dla rozwoju ośrodkowegoukładu nerwowego.

Żelka, a może dzidziuś wyszedł wcześniej bo był gotowy? :tak: No i samo tsh o niczym nie świadczy, tzn świadczy, że jest ok, lub że coś jest nie tak, ale co i czy trzeba brać leki to powie dokładniejsza diagnoza (z tego co się naczytałam to kobiety w okresie rozrodczym powinny mieć tsh max 1,5-2, a ft3 i ft4 co najmniej 60% normy i na podobnym poziomie).

Ostatnia edycja:
Do góry