reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
Żelka ja miałam robione tsh przed ciążą dwa razy i na początku ciąży. Zanim dostałam eutyrox robiono mi też inne badania. Byłam pod kontrolą endokrynologa i tych badań hormonalnych miałam mega dużo bo on badał zależności wyników by.postawić diagnozę

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Mama blogerka tez mialamD. 2tyg przed ciaza kupilam nowy stanik, juz dawno jest na mnie za maly ;-) ja poki co biore tylko kwas i mam brac do konca 12tc. Pozniej zaczac brac witaminy, jakies zapisal ale nie pamietam nazwy, no i w nich jest kwas foliowy juz :-)

Megami teraz wyniki mam ok i lekarz nic mi na wizycie nie mowil ze mam teraz brać ale będę musiała badania co około 2 miesiące.powtarzać

Agulqa_b to jak ja. Kupiłam sobie dwa boskie staniki. Portfel na tym sporo ucierpiał ale już dawno miałam je na oku. A teraz zonk bo cycki mi się wylewaja z miseczek :-(

Indi z tej puli hormonow korzysta dzidzior tak wyczytalam, ale moze nie ogarniam tematu.
Mama blogerka no wlasnie tona innych badan. A z tego co ja sie dzis o czytalam ro ze samo tsh swiadczy ze trzeba leki brac, a okazuje sie ze niekoniecznie. Zobaczymy jak to u mnie wyjdzie mam namiar na endo zrkbie wyniki i bede konsultować. Moze ptzez tarczyce dzidzus wyszedl 5 dni młodszy, juz rozne scenariusze zaczynam tworzyc :/

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

To wiem bede monitorowac. Teraz po miesiacu znow robie. Tyle ze przez ten iesiac bralam suplement z jodem moze cos troche wyrownal. Nie ma co gdybac. Jutro kolo 16 beda wyniki, to bede myslec ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
ft4 przemieniane jest w tarczycy na ft3, czyli najbardziej czynny metabolicznie hormon tarczycy. Hormony tarczycy stymulują rozwój i wzrost organizmu, wzmagają procesy przemiany materii i energii i maja istotne znaczenie dla rozwoju ośrodkowegoukładu nerwowego.

Żelka, a może dzidziuś wyszedł wcześniej bo był gotowy? :tak: No i samo tsh o niczym nie świadczy, tzn świadczy, że jest ok, lub że coś jest nie tak, ale co i czy trzeba brać leki to powie dokładniejsza diagnoza (z tego co się naczytałam to kobiety w okresie rozrodczym powinny mieć tsh max 1,5-2, a ft3 i ft4 co najmniej 60% normy i na podobnym poziomie).

Ostatnia edycja:
Do góry