reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Hey,
żyję, czytałam Was ale nie miałam siły nic mądrego napisać. Od czwartku mam gości więc sprzątam i sprzątam :)))

Bada dzięki za pamięć. Dobrze, że już masz wolne :)))

Mamablogerka o ile dobrze pamiętam to pytałaś się o tabletki na mdłości? Ja używałam Mamarin i pomagały. Odstawiłam też witaminy bo one najbardziej mnie mdliły.

Nulini mam nadzieję, że wreszcie dostaniesz pensję. Ja bym bombardowała telefonami kadry aby wreszcie dla świętego spokoju przelali kasę.

reklama
Witam się tylko środowo i zaraz uciekam - dziś mam szczepienie Młodego na MMR i tyle się naczytałam, że mam ogromny stres. :/

Mi lekarz powiedział, że najbardziej prawdopodobny jest termin z USG w okolicach 8-9 tygodnia, później dzidzia różnie może rosnąć.

Ja w pierwszej ciąży termin z OM miałam na 7.04 a z USG w 8 tygodniu 10.04. Wg późniejszych USG to wychodziło w okolicach 15.03. Młody urodził się idealnie w terminie - 10.04.

Teraz zarówno termin z OM jak i z USG mam na 25.01.

W pierwszej od początku brałam kwas foliowy i pregna plus, teraz duphaston i kwas foliowy. Nie wiem dlaczego nie dał mi pregny, zapytam przy kolejnej wizycie (bo prowadzi mnie ten sam lekarz).

Indi, ja właśnie też chcę brać witaminy dlatego, że nie wszystkie dostarczam naturalnie, bo kiepsko się odżywiałam przed ciążą i teraz też różnie bywa :-( w pierwszej ciąży brałam tylko sam kwas, aż do porodu, a teraz gin w poniedziałek mi właśnie powiedział, że później zmienimy na jakieś witaminki, ciekawe, co mi wciśnie :-D

Doggi,
z Tosią termin z OM miałam na 2 stycznia, urodziłam 3 stycznia i wody już były zielonkawe...

AZA, gdyby w tej firmie było coś takiego, jak księgowość i kadry, to bym bombardowała telefonami, a że jest to firma tylko na papierze (nawet rzekomego prezesa widziałam raz w życiu na oczy), to kontaktować się mogę tylko z szefową (która nawet nie jest pracownikiem tej firmy!)

Wy mi o tarczycy nawet nie mówcie, moja mama miała w marcu zabieg radioaktywnym jodem, to, co jej się wyprawia z tarczycą, to przechodzi ludzkie pojęcie, od skrajnej niedoczynności, do gigantycznej nadczynności i niczym nie mogą jej tego ustabilizować :no:

Dzisiaj to ja na zakrętach nie wyrobię, na 9 mam badania do tej kwalifikacji na TIRy, później aż 3 skargi z Kauflandu do wyjaśnienia, później kontrola u lekarza z Młodą, a na koniec błyskawiczne zakupy, bo przecież jutro jedziemy do znajomych, a nie mamy nic dla ich córki... A czas tylko do 15
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Nulini powodzenia oby udalo sie zrealizowac caly plan ;)

Nieobecna rozumiem strach przed mmr, mysmy do tej pory T nie zaszczepili, ale my mamy odroczenie od neurologa do wrzesnia

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Witam wszystkie wczesnie wstajace :-) Ł zly od rana bo chcialam sniadanie by tabletki wziac ;-) poza tym telefony urywaja sie od 7rano, ciekawe kto tam do niego wydzwania ;-) mi gin od poczatku 13tc kaze brac pregna + i pregna 250 dha. Obie poniewaz maja inny sklad. Wtedy odstawie tez kwas bo jedne z tych witamun maja go w skladzie. To juz za tydzien, dzis weszlam z butami w 12tc :-) no i duphaston i no-spa to moi przyjaciele, nie wiem czy czasem do samego konca nie beda mi juz towarzyszyly :-)

nieobecna zakładam ze pregna to witaminy, mi mój lekarz powiedział "jak ciężarna koniecznie chce i musi to proszę bardzo, ale ja odradzam przy dobrym odżywianiu i dobrych wynikach, nie ma najmniejszej konieczności wspomagać się suplementami, które i powodują u dużej części ciężarnych mdłości, a zdrowa kobieta nie potrzebuje wspomagaczy tylko kwas foliowy radzę i nic poza tym"

Nulini u mnie wody tez juz nie pierwszej świeżości były

A ja mam już depresję przed oli wyjazdem, ciesze się ze odpoczne ale z drugiej strony juz tak strasznie tęsknię :(

Witam, wczoraj napisałam wielkiego posta i mi go wcięło:wściekła/y::wściekła/y: więc poszłam spać.

Przytulam wczorajsze smutasy, mam nadzieję, że dziś już lepiej:tak::tak:

Ja biorę tylko kwas foliowy, mi lekarka powiedziała podobnie jak niulini, że skoro wyniki ok i wszystko ok to, po co łykać dodatkowo jakieś tabletki.

nulini- to bardzo napięty masz dziś dzień, nie zaszalej za bardzo :)

doggi- a to pierwsza Wasza taka rozłąka? Czy każdą tak przeżywasz? Ja pierwsze trzy dni odpoczywam, a potem też już zaczynam tęsknić i wydzwaniać jak głupia, no ale do tygodnia zawsze wytrzymuję :)

Aaa, ja szczepię dzieciaki według kalendarza szczepień, nie omijam żadnych (no chyba że chorują) uważam, że jeśli dziecko jest zdrowe i nie ma przeciwwskazań do szczepienia to lepiej zaszczepić.

Ostatnia edycja:
Dobry ;-) mi dzisiaj śniadanie do łóżka zrobiła córka :-D

Szczepienia temat rzeka :-D ostatnio taki szum wokół tego ze niby szkodliwe itp ;-) kto ma rację ciężko zgadnąć... Ja jestem za szczepieniem ;-) wychodzę z założenia że ja byłam wszyscy w otoczeniu byli i jest wszystko ok a przypadki ze było coś nie tak znam tylko z internetu ;-)

Ja młoda najdłużej zostawiłam na 10 dni jak w podróż poślubna jechaliśmy to już było za długo :no: chociaż dużo łatwiej mi było bo wiedziałam że dobrze się bawi i ona tak nie tęskni dopiero po tygodniu zaczynała świrowac ale jak już nas zobaczyła to jeszcze chciała zostać :-D :-D

Aqulga ja też biorę duphaston i luteine, wczoraj u doktora dostałam juz rozpiske na miesiąc i będę już powoli odstawić progesteron, chyba w 16 tc wypada ze skończę ale już się boje :-) jakoś tak dobrze mi działa na psychikę :-)

A któraś z Was bierze Pharmaton Naturelle?

reklama
Do góry