reklama
Megami, oj tam oj tam, ciaza to nie czas na dietowanie ani na przejmiwanie sie waga zrzucisz pozniej
Mi sie cycki juz z miseczki B wylewaja, nie miala bym nic przeciwko jakby juz tak zostalo. Poza tym chyba czuje, ze rahstopy zaczynaja mnie cisnac w brzuch, a na ciazowe chyba jeszcze za wczesnie.
Dziewczyny, wiecie moze jak dlugo powinno sie brac kwas foliowy I inne ciazowe witaminki? Jest jakis limit czy mozna sobie tak lykac cala ciaze?
Mi sie cycki juz z miseczki B wylewaja, nie miala bym nic przeciwko jakby juz tak zostalo. Poza tym chyba czuje, ze rahstopy zaczynaja mnie cisnac w brzuch, a na ciazowe chyba jeszcze za wczesnie.
Dziewczyny, wiecie moze jak dlugo powinno sie brac kwas foliowy I inne ciazowe witaminki? Jest jakis limit czy mozna sobie tak lykac cala ciaze?
Żelka
Fanka BB :)
Ja tez biore femibion 1 i owoce moj lekarz zaleca tylko kwas foliowy. Ale w ciazy z T bralam femibion, wiec i teraz lykam.
Z ta tarczyca ciagle mysle. Dzwomilam do kolezanki ... rodzi niedlugo i lazila cala ciaze do endokrynologa i mowi ze na wynikach ma normy dla ciezarnych tsh do 3.5 ... wiec badz tu madry czleku.
4 lata temu to zadnych tarczyc nie robilam i ciaza bez komplikacji dziecko madre
Jade jutro badania powtorzyc i zrobie odrazu te ft3 i ft4 czy jak to sie tam zwalo
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Z ta tarczyca ciagle mysle. Dzwomilam do kolezanki ... rodzi niedlugo i lazila cala ciaze do endokrynologa i mowi ze na wynikach ma normy dla ciezarnych tsh do 3.5 ... wiec badz tu madry czleku.
4 lata temu to zadnych tarczyc nie robilam i ciaza bez komplikacji dziecko madre
Jade jutro badania powtorzyc i zrobie odrazu te ft3 i ft4 czy jak to sie tam zwalo
Mama Blogerka
Indi mi lekqrz powiedział ze po 10 tyg mam Zacząć brać witaminy
Co do.biustu.to.mi.juz się.jakieś F no może E zrobiło a miałam D. Aż zaduzo
Żelka ja miałam wcześniej 2.23 i brałam leki aż do porodu
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Co do.biustu.to.mi.juz się.jakieś F no może E zrobiło a miałam D. Aż zaduzo
Żelka ja miałam wcześniej 2.23 i brałam leki aż do porodu
Ostatnio edytowane przez moderatora:
bada m.
sam kwas foliowy przez pierwsze 3 miesiące a później preparat witaminowy do końca ciąży i podczas karmienia lub wcześniej wielowitaminowy dla ciężarnych wtedy one już zawierają kwas
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Kwas foliowy do 12 tc chyba, witaminy niby całą ciążę. Choć ja w 1 brałam w kratkę, w drugiej wcale. Ogólnie nie przekonuje mnie suplementacja zapobiegawczo (szczególnie w sezonie wiosna-lato-jesień), co innego uzupełnianie konkretnych niedoborów ;-)
Dziewczyny, zasialam strach na forum z ta tarczyca ;P Mama Blogerka, czy te leki maja jakie's efekty uboczne typu tycie, mdlisci, bole glowy itp czy sa znosne?
Co do witamin to ja mam takie, ktore zawieraja juz kwas foliowy, wczesniej te witaminy 'staraniowe' tez. Nigdy nie bralam samego kwasu. Myslicie ze moge ja dalej brac po 3 miesiacu czy zmienic?
Ja troche biore tez zapobiegawczo witaminy bo wiem ze sie kiepsko odzywiam I wiem ze to glupie, ale troche mam spokojniejsze sumienie
Co do witamin to ja mam takie, ktore zawieraja juz kwas foliowy, wczesniej te witaminy 'staraniowe' tez. Nigdy nie bralam samego kwasu. Myslicie ze moge ja dalej brac po 3 miesiacu czy zmienic?
Ja troche biore tez zapobiegawczo witaminy bo wiem ze sie kiepsko odzywiam I wiem ze to glupie, ale troche mam spokojniejsze sumienie
Ostatnia edycja:
Żelka
Mama blogerka hormony zawsze latwo dac. Wiem ze samym tsh nie ma sie co sugerowac bo w ciazy rozne swirki sie wyczyniaja. Dla dzidziiusia jest wazne to tf4 czy jak sie ten parametr nazywa. Zrobie jutro wyniki i tak do endo sie wybiore, zeby sie upewnic co i jak
reklama
Mama Blogerka
Brałam eutyrox. Mdłości misksm i bez niego wiec to napewno nie wina leku tym bardziej ze po urodzeniu małej tez brałam. Żadnego tycia itp nie bylo