reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Ja to chyba biorę wszystko co możliwe zatem :zawstydzona/y: bo i Asmag forte codziennie wieczorem i kwasy omega 3 też, ale innej firmy. A na bóle podbrzusza miałam brać doraźnie Buscopan forte.

reklama
Megami, oj tam oj tam, ciaza to nie czas na dietowanie ani na przejmiwanie sie waga :) zrzucisz pozniej
Mi sie cycki juz z miseczki B wylewaja, nie miala bym nic przeciwko jakby juz tak zostalo. Poza tym chyba czuje, ze rahstopy zaczynaja mnie cisnac w brzuch, a na ciazowe chyba jeszcze za wczesnie.

Dziewczyny, wiecie moze jak dlugo powinno sie brac kwas foliowy I inne ciazowe witaminki? Jest jakis limit czy mozna sobie tak lykac cala ciaze?

Ja tez biore femibion 1 i owoce ;) moj lekarz zaleca tylko kwas foliowy. Ale w ciazy z T bralam femibion, wiec i teraz lykam.
Z ta tarczyca ciagle mysle. Dzwomilam do kolezanki ... rodzi niedlugo i lazila cala ciaze do endokrynologa i mowi ze na wynikach ma normy dla ciezarnych tsh do 3.5 ... wiec badz tu madry czleku.
4 lata temu to zadnych tarczyc nie robilam i ciaza bez komplikacji dziecko madre :p

Jade jutro badania powtorzyc i zrobie odrazu te ft3 i ft4 czy jak to sie tam zwalo

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Indi mi lekqrz powiedział ze po 10 tyg mam Zacząć brać witaminy

Co do.biustu.to.mi.juz się.jakieś F no może E zrobiło a miałam D. Aż zaduzo

Żelka ja miałam wcześniej 2.23 i brałam leki aż do porodu

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sam kwas foliowy przez pierwsze 3 miesiące a później preparat witaminowy do końca ciąży i podczas karmienia lub wcześniej wielowitaminowy dla ciężarnych wtedy one już zawierają kwas

Kwas foliowy do 12 tc chyba, witaminy niby całą ciążę. Choć ja w 1 brałam w kratkę, w drugiej wcale. Ogólnie nie przekonuje mnie suplementacja zapobiegawczo (szczególnie w sezonie wiosna-lato-jesień), co innego uzupełnianie konkretnych niedoborów ;-)

Dziewczyny, zasialam strach na forum z ta tarczyca ;P Mama Blogerka, czy te leki maja jakie's efekty uboczne typu tycie, mdlisci, bole glowy itp czy sa znosne?

Co do witamin to ja mam takie, ktore zawieraja juz kwas foliowy, wczesniej te witaminy 'staraniowe' tez. Nigdy nie bralam samego kwasu. Myslicie ze moge ja dalej brac po 3 miesiacu czy zmienic?
Ja troche biore tez zapobiegawczo witaminy bo wiem ze sie kiepsko odzywiam I wiem ze to glupie, ale troche mam spokojniejsze sumienie

Ostatnia edycja:
Mama blogerka hormony zawsze latwo dac. Wiem ze samym tsh nie ma sie co sugerowac bo w ciazy rozne swirki sie wyczyniaja. Dla dzidziiusia jest wazne to tf4 czy jak sie ten parametr nazywa. Zrobie jutro wyniki i tak do endo sie wybiore, zeby sie upewnic co i jak

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Brałam eutyrox. Mdłości misksm i bez niego wiec to napewno nie wina leku tym bardziej ze po urodzeniu małej tez brałam. Żadnego tycia itp nie bylo

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Do góry