reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
bada m. no same tabletki faktycznie duże :tak: ale pewnie dobre, skoro lekarze tacy zgodni. Moja mówiła mi dlaczego są dobre, ale nie pamiętam - że najlepsza dawka jodu chyba...
u nas w aptece nie było no ale ja mieszkam w małej mieścinie i tu dużo trzeba zamawiać.

Pierwsze słyszę o takich tabletkach...i że niby takie dobre? Mi moja mówiła o Femibion. Przed ciążą piliśmy z M Prenatal Pro baby ale cholernie to drogie było.

to ja zamawiam bardzo często przez internet leki bez recepty, kwas foliowy,przeciwbólowe itp. więc teraz też mogę wziąć kilka opakowań więc będzie taniej,bo ceny w aptekach mnie powalają.Np. tabletki na alergie płaciłam za najtańsze 10 zł,a na allegro za porządne ( alertec,zyrtec )płace 5 zł

Mi mój nawet o kwasie nie powiedział... :-/może stwierdził że skoro druga to nie musi -_- ale ja w sumie nie pamiętam co brałam wtedy ale wydaje mi się ze coś jeszcze

perełka wow ale masz progesteron! Ja robiłam w 10 tyg ciąży i miałam 38 ng/ml a biorę luteiny aż 150 mg dwa razy dziennie! szacun! a może bliźniaki ? :-D

emilchen na pewno jedno serdunio biło ostatnio :) chociaz wcale bym sie nie pogniewała za bliźnięta :)

bada m dziękuje za dopisanie do listy :)

co do obiadku, to bylam po pracy z moim m w banku, a koło banku jest smażalnia ryb. I tak mi zapachnialo, ze nie bylo mowy, zeby stamtad odejsc. Wsunełam 2 rybki z frytami, surówka i obiadu nie musialam gotowac :)

Femibion Natal 1 brałam kiedyś przy staraniach, bo jako jedyny w Polsce preparat zawierają kwas foliowy w lepiej przyswajalnej formie (metafolina o ile się nie mylę) ale drogie było :( zresztą te tabletki też chyba do najtańszych nie należą, ale jak jest już dzidzia to jestem skłonna zapłacić, tym bardziej , że wiele z moich leków kosztuje więcej.

reklama
Z cyklu "lubimy się dołować": sprawdziłam kartę ostatniej ciąży... Ważę tyle, ile ważyłam w 23 tc :-p

perelka to się nazywa zachcianka hehe:-D

bada no niestety w aptekach tak jest... I w każdej inna cena... 3 na jednym rogu a rozbieżność... Co się da to faktycznie lepiej przez internet :tak:

Do góry