reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

To stachu chodzi spać o 18.30 najpóźniej o 19 ale wtedy jest już tak zmęczony i marudny że nic tylko za jajka powiesić. No i jak tak zaśnie o tej 18.30 to ja mu daje przez sen mleko (jedyna szansa żeby wypił trochę) koło 21 ale on śpi w najlepsze czasem też go przewijam o tej 21 bo jak się wody przed spaniem opije to pampers po pachy zasikany a on nawet oka nie otwiera. Czasem się tylko obudzi jak chce wody albo coś mu się przyśni to wtedy go przytulam daje wodę i w 5sec zasypia. Jeżeli o spanie chodzi to moje dzieci są cudne. Tylko potem za dnia muszą odszalec swoje ;)

W ogóle myślałam że stachu nie jest cyc bo on tak niby ma mnie w pompie ale jak ola wróciła od dziadków (moich rodziców) to stachu normalne diabeł, jak tylko ola się do mnie zbliża to ten wrzask taki robi jakby go ktoś ze skóry obdzieral i się na mnie wspina żeby ola nie mogła się przytulić, a jak ola się przytula (nic sobie nie robi z jego krzyków) to ten zlosnik ja perfidnie odpycha!!!! Nosz kuź.wa,MOJĄ CÓRECZKĘ KOCHANĄ ! Zwariować idzie stachu nie pozwala się oli do mnie zbliżać a pies stachowi (jak tylko Sheldon widzi ze stachu idzie do mnie to ten zachodzi mu drogę, i kładzie się tak żeby stachu nie mógł podejść do mnie i pali Jana, że nie wie o co chodzi).

reklama
Ja stawiam że to sprawy genetyczne,moje obie córki śpią super,starsza jak mia£a 7 tygodni to przesypia£a noc bedąc na kp,Jagoda teraz podobnie.mleko wypija ok.19.30 abudzi sie ok.6 rano.czasami budzi sie w nocy na picie ok.3 rano.

Jak to sprawy genetyczne to ja nie powinnam miec dzieci! Ja bylam ponoc jeszcze gorsza niz Naveen, tez nie chcialam spac, wszedzie mnie bylo pelno I bylam strasznym urwipolciem. Jak to dobrze, ze w moim przypadku o wiele trudniej jest zahsc w ciaze niz nie zajsc :D

Susel, wlasnie szkoda, ze sie w starego nie wdal, bo on zlote dziecko byl

Mam jednak nadzieje, ze w pewnym momencie moze sie uspokoi, w przeciwnym razie masakra, pamietam jak bylam mala, wszystkie sciany u nas w domu byly pomalowane kredkami, farbkami itp. Mam nadzieje, ze Nav nie bedzie rizwijal zdolnosci plastycznych jak mamuska ;)

Ostatnia edycja:
Indi przyjdzie moment, że będzie spał w nocy, zawsze ten moment następuje ;-)

Ja dzisiaj byłam z Piotrusiem na drugiej kontroli w przychodni dla noworodków i wcześniaków. Dostałam skierowanie do neurologa.. mały dobrze się rozwija, ale na USG głowy wyszło, że ma poszerzoną przestrzeń komorową o 2 mm no i lekarka powiedziała, że warto też z neurologiem się spotkać no i kontrolnie znowu na USG głowy we wrześniu. Mam nadzieję, że to się cofnie.. trochę się boję :-(

jenn, ja mam neurologa we wtorek i też mam dreszcze ze strachu :-(

indi, wypróbowałam Twój sposób i DUPA!!! Dałam Młodemu w nocy jeść i i tak sie budził miliard razy, od 4 do 5 w ogóle nie spał, więc Ty się ciesz, że chociaż w nocy odpoczywasz! Bo ja mam jazdy i w dzień i w nocy!

Młody zasuwa jak żołnierz w okopach po całym domu, tak się czołga szybko, że masakra :-D
A jak się zatrzyma, to przybiera pozycję pieska, ale nie umie ruszyć do przodu...
No i jak doczołguje się do mebli, to się ich chwyta, jakby chciał się podciągnąć, no oby, oby!

Nulini jak już tak robi to już kwestia kilku - kilkunastu dni i będzie raczkował i wstawał przy meblach,u nas tak było,a szczerze myślałam,że to potrwa dłużej, tak jak myślałam że szybko sam nie usiądzie a On tak mnie zaskoczył :szok::-)

Jenn, Nulini kciuki za dobre wieści u neurologa &&&&

Miłego dnia :happy:

reklama
Hejka :-) my byliśmy wczoraj u lekarza rehabilitacji na kontroli, asymetria ustępuje, pojawił się przykurcz stopy, więc zaleciła masaże dodatkowo i basen raz w tygodniu. no i morfologia i mocz do zrobienia, bo trzeba zobaczyć czy nie ma za dużo wit d3, bo dostaje podwójna dawkę.
I teraz pytanie, czy wie któraś jak się w ogóle pobiera mocz od takiego malucha? :-)
Miłego! :-)

Do góry