reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dokładnie tak jak piszecie każde dziecko inne :tak:
Gniewko też jak synek Indi woli zabawki "coś "robiące i ma już kilka samochodzików z mega bloks którymi jeździ jak stary, mamy też duże gadające i tańczące auto i G je uwielbia wie gdzie rocky stoi i że będziemy klaskać żeby się włączył,a 3,5 letni Jaś syn brata jak zobaczył co rocky robi to zwiał gdzie pieprz rośnie, bał się
Raczej kupie tą lalek bo w sumie jest to szmacianka i śmiało można przytulać i memlać :happy: poza tym Ala ma 3,5 brata i mają wszelkie jeździki i pchacze, więc myślę że typowo dziewczynkowy prezent będzie ok.Poza tym nie cierpię typowych pluszaków, zawsze staram się ich pozbyć z domu
Miłego dnia i dzięki za wasze zadanie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tymek tak jak Stachu najbardziej jara się pustą butelką po wodzie - a jak wrzuciłam do środka długopis to w ogóle był szał :D ogólnie też woli zabawki które są interaktywne.
Tymko raczkuje i wstaje ale sam jeszcze nie siada. Póki co cały czas dwa zęby.

U nas głównym posiłkiem jest jeszcze cały czas mleko (kp) ile tego zjada to nie wiem ale co 3-4 godziny, niestety w nocy też ;/ skubany nie chce dać się odstawić od cyca bo takie mi cyrki cały czas urządza jak mleko modyfikowane tudzież kaszke poczuje że głowa mała (wode i soki z butelki ładnie pije).

Bada ja bym celowała w jakiegoś kucyka (przynajmniej wszystkie córki mojego brata czyli 7 lat, 3 latka i 1,5 lat to tylko o kucykach gadają).

U mnie ostatnio trochę zamieszania, za równy miesiąc bierzemy ślub no i od razu chrzcimy Tymona, matko ile rzeczy na głowie mam teraz.

Licja nie rozumiem po co się katujesz z tym odstawianiem, no chyba, że musisz ;-) Ooooo to wielki dzień przed wami. Wesele robicie czy nie?

Jeszcze 1,5 tygodnie i koniec wakacji.... :-D Nie wiem czy się cieszyć czy płakać :-D

Pluszaki... Ileż moje tego mają... Większość popakowałam do pudła i siedzą na półce... Kurde, niektóre dzieci mają ulubione przytulanki, zabawki z którymi się nie rozstają itd. a moje nie... :sorry: Też miały fazę na kucyki ;-) Ale póki co są gdzieś zakopane. Króluje plastelina, kredki, klej, nożyczki, miska z wodą i jakąś bluzką do prania... Młody różnie, najciekawsze oczywiście to co niezbyt dla dziecka się nadaje :-D Kable, lampki, pilot, telefon, i inne sprzęty których podać nie mogę a używam, on widzi i też chce :-D

Mój średni miał swojego tygryska Tomusia, ale ta faza już dawno za nami,Tomuś czeka na półce na Gniewka :sorry:

Megami u nas też kable i kontakty (właśnie w lidlu kupiliśmy zaślepki )piloty,telefony,a w laptop tak napierdziela że głowa mała

Licja i agulqa stają na ślubnym kobiercu, gratki:happy:chyba że jest jeszcze ktoś

Megami chcialam odstawic bo nadzieje mam ze na mm przespi nocke albo obudzi sie tylko raz a nie 3 jak do tej pory ;) ale czarno widze to odstawienie :(

my robimy male przyjecie dla najblizszych (sami najblizsi z rodziny a i tak 50 osob) pojemy, popijemy, potanczymy ;) :D

Licja, jesli myslisz ze mm to cudowny srodek ktory sprawi, ze dziecko przespi noc to sie zdziwisz :)moj od samego poczatku byl karmiony mieszanie, cycem I mm I do tej pory sie budzi. Ja przestalam kp bo raz, ze moje mleko bylo takie widniste I maly co chwila byl glodny a dwa ze mi wygodniej I szybciej go nakarmic butla niz dyndac z cycem na wierzchu przez pol godz.

Licja ja odstawiłam młodego pod koniec czerwca i przez miesiąc budził się w nocy 3-4 razy na jedzenie, zjadał mało i często z czasem się to wydłużało. Teraz je o 23, później 4-5 i o 7-8 więc progres jest i noce z mniejszą liczbą pobudek :)
To odliczanie do wielkiego dnia się zaczęło :-)

reklama
Licja, ja sie pukam w leb I nie wiem do tej pory od czego to zalezy, ze jedne dzieci spia w nocy prawie od poczatku bedac na samym cycu a inne (patrz moj) mimo ze w ciagu dnia jedza duzo, maja duzo okaxji zeby sie wyszalec, a I tak w nocy sie budza. Mysle, ze to jakie mleko pije chyba nie ma z tym wiele wspolnego, zwlaszcza u dzieci w tym wieku.

Do góry