reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Maya, mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK. Czy w 7 TYG mozna juz zobaczyc serve czy to za wczesnie? Ja jak mialam USG w 5 5d to ledwo zarodek bylo widac I lekarz powiedzial zeby przyjsc za OK 2-3 TYG zeby zobaczyc wuecej.

reklama
Doggi, to teraz modlimy się, żeby nasze drugie dzieci były takie same :-D:-D:-D Absolutnie nie mam nic przeciwko, że mnie podałaś :tak:

Doggi, Ewi, Tosia nosi 26-27, w zależności od sklepu :tak: Ja mam 38, małżon 41, a mój brat (chrzestny Tosi)... 47!!! Ale ma 2 metry wzrostu i 100kg wagi :-D

gosiane,
moja koleżanka z forum bodajże 2-letniego syna usypiała TYLKO w wózku :-D Ganiała z nim po korytarzu, póki nie usnął :-D Ja miałam twarde zasady i w nosie miałam, płacze, histerie, Młoda zasypiała sama i koniec.

maya, trzymam kciuki!!!

Tosia trzydniówkę przechodziła dwa razy :dry:
Dolne jedynki wyszły jej w 4 miesiącu...
Na rączkach nie lubiła, ale bujanie w wózku kochała.
No i w wieku 8 miesięcy miała operację - przepuklina.
Dostała reakcji na rurkę od intubacji, spuchło gardło, nie mogła oddychać, noc na OIOMie, bez nas, bo nie było nawet miejsca dla rodziców...
Tyle czasu minęło, a ja wciąż mam gulę w gardle na to wspomnienie....
Najgorsze 2 dni w moim życiu...

Nulini u nas nawet w wozku nie zasypial hehe mowie ci, masakra, plakal tak ze az wymiotowal :/ ale w koncu sie nauczyl zasypiac sam ale duzo pracy nas to kosztowalo...

Bada, chodzilo mi o Maye, dlatego pytalam, czy to nie za wczesnie. W sumie duzo tez zalezy od sprzetu.Ja mam USG w ten poniedzialek wiec chyba powinno u mnie widac serduszko.

maya, będę pamiętać o Tobie w modlitwie, trzymaj się dzielnie!

nulini - współczuję operacji Małej, dobrze, że przynajmniej Tosia nie będzie pamiętać tych chwil.

U nas pierwsza operacja jak Młody miał 8 tygodni - pylorostenoza. Młody wymiotował bez przerwy. Okazało się, że ma zwężony odźwiernik i jedzenie nie przechodziło z dwunastnicy do żołądka. Co śmieszne - nie jest znana przyczyna a choroba ta dotyka tylko chłopców między 6 a 12 tygodniem z życia, tylko z pierwszej ciąży i tylko z donoszonej.
Ogromny ból gdy dziecko nie może jeść nic przez kilka dni w szpitalu. Wtedy wypijał około 120 ml mleka co 3 godziny, po operacji mogłam mu podawać 2 ml co 3 godziny (1/4 strzykawki). Wrzask niesamowity.

Przed nami jeszcze jedna operacja, ale będziemy się martwić po najbliższej wyzycie u chirurgia - na początku sierpnia.

Mojemu też jak miał niespełna 4 miesiące wyszły pierwsze zęby - wtedy wydawało mi się, że to za wcześnie, nie wiedziałam czemu płacze i nie miałam jak mu pomóc.

Hej wieczorową porą.
Aż po prostu zazdroszczę wam dzieci. Mój młody to od małego co 1,5-3 h na jedzenie się budził. Noce to zaczął przesypiać całe całkiem niedawno. Jeszcze ok roku temu raz czy dwa razy w nocy leżałam u niego w łóżku by znowu zasnął. Wołał i wołał aż nie przychodziłam.
Nasz to od początku nauczony był noszenia. Strasznie ulewał przez pierwsze miesiące ale jakoś tak pozycja pionowa też specjalnie nie pomagała.
Co do serduszka to u mnie na początku 7 tc nie było go widać. Po tygodniu już było.

Nieobecna jeszcze jedna operacja związana z tym samym czy coś innego??

Moja miała 6 palec gratis u stopy i jak miała 2 miesiące to miała usuwany.

reklama
Do góry