reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny jak ciąża prawidłowo wam przebiega to na ktg chodzicie czy nie?

I moje 2 pytanie do tych co już rodziły, jak co ile min, miałyście skurcze to do szpitali jechałyście?

Mnie gin powiedział, że KTG to tylko przy jakichś wątpliwościach, następną wizytę będę miała w 37t3d i ani razu nie miałam KTG ;-)

Do szpitala jechałam ze skurczami co 4 minuty (szpital 13km od domu), w drodze zrobiły się co 2 minuty, ale wtedy te skurcze były takie, jakie teraz mi dokuczają od kilku tygodni :-p

sprite, witaj w klubie!!! Ja też się z tą ciążą ukrywam, na fejsie zdjęć nie mam (w pierwszej ciąży miałam), po mieście praktycznie nie chodzę, nikogo nie spotykam, jedynie kilka osób najbliższych wie, a tak to będzie zaskoczenie :-p

reklama
Mommy eee to jak 60 to wiesz... Jechały z pierwszym skurczem, tam rach ciach oksytocyna nacięcie, wypychanie i po sprawie, takie czasy...

To do mnie chyba nie mają odwagi pisać takich głupot :p

Nieobecna jedz do szpitala po co masz się martwić

Na ktg byłam tylko raz ale to chyba na końcówce się chodzi więc nic dziwnego ;-)

Ja przez całą ciążę z Niną nie miałam skurczy a jak dostałam to od razu były często i regularne więc nie miałam problemu ze zgadywaniem czy to to. I oby tym razem było tak samo :p

femme, miałam identycznie z tymi skurczami;-)

Nulini, no ja chodzę, ale w godzinach kiedy inni są w pracy, a potem jest już ciemno, więc wiesz :-):-):-)

Megami jedna uważa , że prawdziwą matką jesteś dopiero jak pękniesz do dupy (albo plecy niech ci pękną nawet :D ) za przeproszeniem, jak cię porozrywa całą i ogólnie im więcej wycierpisz tym lepsza matka jesteś, oczywiście cc dla słabych no i MUS to karmienie piersią... Ogólnie matka polka cierpiętnica. Ja pier... a to moja własna matka. Ja z nią przysięgam musze uciąć kontakt bo nie zniose tej kobiety... Niedługo wraca i mam nadzieję, że szybko gdzieś pojedzie w cholerę.

Głowa mnie od tej kobiety rozbolała....

Mommy wyjęłas mi to z ust.....Czasem jak wejdę np na fb na stronę np. Moda na brzuszek i czytam jak przysłowiowe "matki polki" besztaja się na wzajem....ale jak. Słownictwo wyszukane i na poziomie....

reklama
No niestety... Pare razy już o niej tutaj pisałam ale serio, mi za nią aż wstyd i ona się dziwi czemu ja kontaktu z nią nie chce mieć.... No cóż, kilka razy powiedziałam dosadnie dlaczego to nie zrozumiała albo jak zawsze na swoje przerobiła. Ale ja i tak jestem ta zła, bo ją odrzucam a ciekawe dlaczego mój brat robi to samo... Widocznie nie bez powodu... Ehh idę dziewczyny koce z suszary powyciągać i poduszki poubierać, odetchnąć trochę.... Jeszcze se w torbie do szpitala pogrzebie i zobaczę czego brakuje...

Do góry