reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Aza współczuję teściowej, ale już za chwilę wyjeżdża niech Cię to pocieszy.

Agulqa dobrze, że masz tyle pokarmu chyba lepiej za dużo niż za mało ;-) Obyście mogli już jutro wracać do domku.

Ja też już na nogach, jakieś bzdury mi się śniły.. a oprócz tego śniło mi się że mały tak rączki wypychał, że mogłam z nim przez brzuch piątkę przybijać :-)

reklama
U mnie Nina obudziła się o 7,trochę się poprzytulałyśmy a teraz ogląda bajki.ja o dziwo ostatnimi dniami śpię w miarę dobrze,tylko późno spać chodzę.dzisiaj ostatni dzień wolnego,jutro M idzie do pracy a Nina do przedszkola.

Agulqa a widzisz, to teraz inaczej jest bo jak ja rodziłam to laski pod te lampy woziły dzieci do specjalnego pokoju i tam ileś trzymały dziecko a potem wracały do siebie. Chyba, że tak było przy lekkiej żółtaczce. Mój też był żółty ale przyczepili się tego dopiero w dniu wypisu. Ba szczęście nie kazali zostać tylko w domu obserwować i mały sam sobie poradził :) Mam nadzieję, że w poniedziałek Was wypuszczą do domciu :)

Jenn już niedługo piątaka na żywo przybijesz :)

Jenn no troche musze laktatorem odciagac przed karmieniem zeby go nie zalac ;-)

Aza powiem Ci ze to mega wygoda jest
U mnie w pokoiku ciagle wiec jest fajnie
A lekarka mowila ze jak bardzo duza bilirubina to dziecko w inkubatorze jest i w okularach
Ale naszemu starczy lampa
Wczoraj mial 17,5 a dzis juz ma 15 i yroszke wiec spada
Raczej dzis nie wyjdziemy bo norma 14, ale dzis polezy na solarce i w nocy i moze rano juz bedzie ok :-)

No i w ogole dzis fajna zmiana w szpitalu wiec zle nie jest

Co do opieki na dziecko- do 2 lat są inne zasady. Ojciec może wziąć nawet L4 na dziecko pomimo tego, że mama nie pracuje lub jest na macierzyńskim.

Agulqa trzymam kciuki za szybkie wyjście do domu.

Aza u mnie też Nikoli była wozona do pokoju noworodków, ale Agulqa jak ma.swój pokój wykupiony to widocznie cały sprzęt już tam jest.

Ale miałam dziwną noc.
Ciągle było mi strasznie gorąco mimo, że przed samym snem wietrzyłam pokój.
W ogóle ciągle mi duszno.

Dzisiaj goście nasi wyjeżdżają i trochę smutno :-(

reklama
LayDeek no widzisz powinnam chyba jej stworzyć gorsze warunki :))) Ogólnie jest spoko ale tak do 3 dni, potem jej dziwactwa mnie drażnią a z wiekiem robi się coraz gorsza. Damy radę, jeszcze dziś i jutro zawozimy ją na autobus :))))

Do góry