reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

My właśnie wróciliśmy z zakupów, nogi mi w tyłek wchodzą więc czas na odpoczynek..
A potem pyszny obiad, tagliatelle z krewetkami w sosie winno-śmietanowym :-)

reklama
A ja wyszłam własnie z wanny :-p
Nie ma to jak długa ciepła kapiel.
Tak się zrelaksowałam, że prawie zasnełam:sorry:

Kapusta się już kończy robić więc zaraz odgrzewam zupke i "ucztujemy".
Przeglądam sobie bloga Sroki, bo musze coś dla Ł znaleźć.
Był pod koniec października u dermatologa i okazało się, że mu łuszczyca wyskoczyła.
Dostał maści do smarowania i nawet mu przechodziło, ale po tym poligonie wygląda masakrycznie.
Muszę mu jakiś emolient dobry znaleźć, bo niedługo będzie wyglądał jak jeden wielki strup:confused2:

Moja tesciowa wczoeaj zrobila 3bita i jakies ciasto z galaretka plus salatke z gyrosem
Mniami!
Bedzie dzis wyzerka :-D

A ja spalam.
Ł ogladal film na kapie a ja zasnelam jak dziecko
Nie no 3 trym wyjatkowo mi nke sluzy

U mnie tak glową cisnie w dol ze mam wrazenie iz wszystko mi sie tam rozchodzi:)

Alecta moj tez dostal giga lupiezu. Przy tym mial glosne przelewanie w brzuchu. Chrapal strasznie. Po badaniu wyszla grzybica ukladu pokarmowego-zaawansowana (badnie kalu ok.30zl). Dwa miesiace trwala kuracja plus dieta i problem z glowy. Moze tez u twojego gdzie indziej lezy problem? A do mycia glowy dostal na czas kuracji szampon Oilatum (ten co dla dzieci na ciemieniuche).

My u tesciow w gorkach. Sniegu brak ale wszystkie drzewa biale - bajecznie:)

Ostatnia edycja:
Kasiekz no muszę go zapisać na kontrolę do dermatologa.
Już mu mówiłam, że może on oprócz maści powinien też coś doustnie brać żeby od środka to zwalczyć.
Ja pamiętam, że jak kiedyś mi grzybica skóry od solarium wyszła to babka kazała mi się kąpać w Nizoralu i do tego tabletki doustne jeszcze dostałam.
Jutro pojedziemy na zakupy to kupię mu do kąpieli emolient, który według Sroki ma dobry skład i do tego coś do kąpieli do pracy.

Jej tak się obżarłam pomidorówką z ryżem, a jeszcze drugie danie mnie czeka, ale to chyba później zjemy.

Trzymajcie kciuki Ł poszedł walczyć z drzwiami od złoma.

Oj, dziewczyny nawcinajcie się wzdymajacych potraw ile się da. I spijcie po 12 godzin dziennie!

A ze złotych rad: zacznijcie już teraz hartować sutki maścią (polecam Maltan) - ja okropnie cierpiałam, gdy miałam dostawić małego (ból utrzymywał się 4 tygodnie). I bardzo Was namawiam do poczytania o laktacji. Ja myślałam, że największym problemem jest wsadzenie brodawki do ust, serio. Nie zdawałam sobie sprawy jak skomplikowane jest to karmienie na początku - sutki, brak pokarmu, nawał, flaczki, później znowu fontanna, znowu kryzys laktacyjny ;) Przygotujcie się na ciężkie początki, poczytajcie już teraz czego możecie się spodziewać. O kupkach też poczytajcie ;)

Powodzonka!!

My już po obiadku u teściów, dzisiaj tylko obiadek i do domku. Leżę i leżę, mam nadzieję, że się uspokoi.

Alecta- i jak tam walka z drzwiami? :)

reklama
Doggi ty masz ten aparat co jego zdjecie wstawilas czy jakis inny model?
Femme a Ty jaki kupilas? :p
My stwierdzilismy ze sprzedamy starego nikonka dolozymy cos i kupimy jakas cyfrowke, tylko ja sie nie znam ami cena ma nie powalac :p

Do góry