reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
Doggi- będzie dobrze. Przekonasz się, dzieci w jakiś magiczny dla mnie sposób przyswajają fakt istnienia rodzeństwa. Nie mówię tu oczywiście o skrajnych przypadkach kiedy rodzic faworyzuje jedno z dzieci bo wiem że u Ciebie tak nie będzie i Ola będzie miała super kontakt z bratem. :)

Matko, gadałam z koleżanką po cc tak czysto orientacyjnie.... Jeśli Stachu się nie obróci to jestem PRZERAŻONA!! A ona dobrze wspomina cc tylko cewnik źle wspomina ale tak to super... A ja tak słuchałam i matko mogłam nie pytać o nic :p

Jezyk no niby wiem ze ola fajna sis będzie, dziś np ja jej.pokazuje brzuch a tak wielka góra (główkę wypychal tak na maxa) i mówię oli ze to.główka Stasia a Ola się uśmiechnęła i.mówi "ale ja kocham tego mojego stacha, on już taki słodki jest! Jak się urodzi to będę go tulic tulic i nikomu nie pozwolę innemu" to było urocze :) ale mimo wszystko to.ogromna zmiana dla niej bedzue ;(

Ostatnia edycja:
Doggi jak urodził się Tymko to my Nikole na maxa angazowalismy w opiekę nad nim (oczywiście nie na siłę).
Ona wtedy czuła się potrzebna no i oczywiście chwalilismy ją dużo nawet za samo podanie chusteczki.
Młoda wtedy była szczęśliwa, że jest nam taką potrzebna i nie było scen zazdrościć ani nie zauważyłam żeby było jej smutno.
Nie będę ukrywać, że u nas początki były ciężkie, bo ja po porodzie nerwowa byłam, co chwila w domu ktoś mi nad głową gderał, a Nikola zawsze miała 1000 spraw akurat jak Tymko na cycku wisiał, normalnie jakby jej się jakiś alarm włączał.
No, ale u nas tak było max pierwszy tydzień, a później było już super.
Z resztą ona do tej pory się o Tymona troszczy, bo wie, że jest starsza.
Nie przeszkadza jej to oczywiście go lać jak ją czymś wkurzy, ale w końcu takie są prawa rodzeństwa ;-)

Doggi nie pisz tak bo mi sie pierogow zachciewa :p

Jezyk gratki dla Cypka!

U mnie tez brak winia gniazda
Jakos nie chce mi sie prasowac ubranek
Ale wkurzona jestem bo nie mam poleczek itp wiec nie mam gdzie wszyzykiego upychac:-(

Doggi ten pomnik to ze zlota chyba !

My odpuscilismy kino
Jednak 21.15 to dla mnie za pozno na poczatek seansu
A szkoda
Nablizsze z inna godzina w bydzi lub toruniu
A poki co szkoda mi siana by jechac do kina 40km w jedna strone
Tym bardziej ze musze kupic stanik
Aaaaaa nie mieszcze sie juz w obecny
Ale chyba kupie taki od razu do karmienia zsby nie zbankrutowac

Alecta no właśnie taki mam plan żeby tak robić jak piszesz, ona bardzo lubi czuć się potrzebna jak ja proszę o pomoc i jej potem dziękuję yo ona chodzi dumna i blada ;)
Poza tym moja mama kupiła jej baby born żeby miała "swojego dzidziusia" do pielęgnacji zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję że damy radę

Doggi będzie dobrze zobaczysz ;-)
Ja teraz też mam trochę obawy, bo Tymko jest inny niż Nikola, ale wierzę, że skoro raz się udało to drugi raz też musi :-)
No i Nikson od razu dała się przekupić prezentem od Tymka jak go ze szpitala przywieźliśmy hihi.

Agulqa oj, ale bym się do kina przeszła.
Dzisiaj zaczęłam myśleć o pierogach i nie wiem czy 3 rodzajów nie zrobię: z kapustą i grzybami, ruskich dla dzieciaków i jeszcze z grochem i orzechami.
W przyszłym tygodniu rusze chyba z produkcją.
No i pierniczki obowiązkowo też muszę zrobić :-D

Alecta nawet jakby Tymek miał problem to Nikola go ustawi ;)

Zrób pierniki z mojego przepisu łatwy i szybki i aa pycha :)

Ha muszę bigos zrobić jeszcze a tak resztę tuż przed świętami ale ja głównie wypieki robię ;)

reklama
Doggi no właśnie się cieszę, że jest Nikola, bo ona mu będzie tłumaczyć :-)
A pierniczki oczywiście z Twojego przepisu, bo ja właśnie takie nieskomplikowane lubię :-D

Kurcze zaczyna mnie męczyć zgaga tylko nie mak pojęcia po czym :-/

Do góry