reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
Witam :)

Ja dopiero zjadłam śniadanie i idę wstawić pranie dla małego i sprzątać.

Dzisiaj tak spałam, że budzika nie słyszałam jak mnie budził żeby leki wziąść. Póżniej jade kupić gdzieś ten lejek do robienia pierogów i uszek albo jakieś 2 szkalneczki z ostrym brzegiem bo w tym tyg mam zamiar lepić uszka i pierogi na święta już. Dopiero zaczęłam o tym myśleć i już mnie plecy od siedzenia i lepienia bolą :-D

Mówicie ,że grudzień ma być zimowy no sama nie wiem czy się cieszyć czy nie :confused: Co chwilę mnie wyjazdy czekają a nie lubię zimą jeżdzić.... Opony na szczęście w tamtym tyg oboje z małżem wymieniliśmy. Gdzieś może w przyszłym tygodniu albo za 2 wózek już złożymy i nie wiem czy adaptera nie władować już do małża auta bo wszystko w kartonach w domu stoi i już drażnić zaczyna :dry: Ogólnie to w przyszłym tygodniu jedziemy zrobić już jakieś świąteczne zakupy tj. rybę (ale kupuję w tesco normalną nie mrożoną i pomrożę bo co roku się podczas smażenia wqrwiam że się całe ryby rozwalają, nie wiem czy oni je przed świętami mocniej moczą w wodzie czy co :dry:), barszczyk i słodkie. Jeszcze groch z kapucha , kapuche z grzybami(tj. w tym roku pieczarkami) i bigos chyba już zacznę powoli robić i zawekuję. Wolę wszystko już mieć w miarę przygotowane. A co do prezentów to nie mam bladego pojęcia co i komu damy.... Jeszcze o tym nie myślę. Lece latać na szmacie :-D

Ps. chodzi za mną gluasz wołowy i kopytka eh..... na jutro zrobię ;-)

A jeszcze co do torby do szpitala to ja czy będę u siebie rodzić czy w bydg to zabieram wszystko. Nawet mam listę :-D Dla siebie: 3 koszule, 1 koszula do proodu, majtki siateczkowe i bawełniane, podkłady poporodowe, 2 staniki, kosmetyki(żel p,prysznic, szampon, odzywka, szczoteczka, pasta, szczotka do włosów, gumki, lactacyd, tantum rosa w butelce, krem, anypespirant), sztucće , kubek, ciepłe skarpety, kapcie, laczki pod prysznic, laktator, wkładki laktacyjne, woda 1 dużych butelkach i woda z "dzióbkiem", banany, herbatniki, biszkopty, kanapka, poduszka, ładowarka do tel, krem na brodawki, nakładki na wc, papier toaletowy, ręczniki papierowe, cieńki szlafrok, dokumenty, pomadka do ust, książka, 4 długopisy, książka no i moje leki :-D Mój jak zobaczył tą listę to zaczął się śmiać :-D

Ostatnia edycja:
Ja dopiero sniadanie zjadlam i koncze herbatke
Wstawilam pranie bo koc juz mialam ufajdany a pod nim najlepiej mi sie wypoczywa :p
Wiaterek wieje wiec na balkonie mi troche przewieje a potem doschnie w domku

Babcia ł przyniosla mi wlasnie miseczke salatki :p
Musze pochowa robertowe ciuszki i ogarnac mieszkanie
Ale jak jestem sama to chociaz nikt nie nabrudzi :p

Ja jak wspominalam mamie na swieta ozdabiam butelki, chyba dwie zrobie z czego jedna ogromna
Sis ł perfumy, mojej chyba szkatulke zrobie
Dla mlodego kot z pekao :p i jakas slodkosc
Dla rodzicow ł i mojego taty nie wiem
A dla dziadkow piernoczki i wioo :p

też byłam w pepco, ale kupiłam tylko majtki dla młodego. w ogóle taka kapa z tymi majtkami. wcześniej temat mnie nie inetresował, bo młody w pieluchach, ale teraz muszę inwestować w biezlizne i dopiero widzę jaki nędzny wybór jest. te tanie jakieś takie sztywne i w ogóle, ale te fajniesze znowu strasznie drogie. dla dziewczynek widziałam, że są lepsze. gdzie kupujcie majtki dla chłopców?

mam ambitny plan spakować się tym razem (wcześniej 3 torby!) do szpitala do 1 miękkiej fitnessowej torby z decathlona :-D. tylko właśnie najwięcej miejsca zajmują pieluchy i podkłady...

Doggi, ja też kupiłam kolczyki z apart (ale nie dla firmy tylko z przeceny hahahahahahahhahahahaha). oprócz tego idą kosmetyki z oriflame typowo świąteczne, gorąca czekolada z tk maxx, jakieś cukierki w puszkach z tk maxx, te lampiony dla mamy i teściowej z home&you. klocki lego dla chrześniaków, książki i trackmaster tomek i przyjaciele dla młodego, brata nie będzie na święta, bo wyjeżdża do rodziny swojej dziewczyny, więc przynajmniej na 24.12. jego prezent odpada :-p, no i nie mam pojęcia co dla taty, teścia i męża (tzn. dla niego już prawie wybrałam, ale ciągle nie jestem pewna). skarpetki odpadają ;-)

Nulini, ciekawa ta torba z kosmetykami. mój tata też ciągle wyjeżdża w delegacje albo na szkolenia, tylko on się zawsze pakuje do małego plecaka i nie wiem, czy dodatkową torbę by brał, a szkoda, bo pomysł fajny.

nie mówicie mi o śnieżnej zimie, bo młody jednak wyrósł ze swoich zimowych kurtek i na razie chodzi w softshellu :dry:. a jak na złość nie ma juz u mnie w lidlu tych kurtek w potrzebnym rozmiarze.

OPONY! ja jeszcze nie mam wymienionych :no::no::no:

ja też poproszę o przepis na makaron z czosnkiem, pietruszką itp. bo brzmi ciekawie

Ostatnia edycja:
Mam jakiś zły dzień. Dołek mnie dopadł...nic mi się nie chce, a tyle rzeczy jest do zrobienia. Byłam z młodym u lekarza i osłuchowo spoko. Prawy migdał ma powiększony. Dostał nurofen, wit C i sambucol. Jutro zostawię go w domu, a później zobaczę. Może w środę pójdzie. W nocy go ten kaszel męczył.
Ja to z kolei nie mogę się zdecydować na prezenty dla Mikołaja. Jest tego tyle, że nie wiem na co się zdecydować. Dla Michała za to nie mam pojęcia co kupić...

Ja właśnie wykorzystałam kupon na zabawki. Kupiłam Lego, jedno dla Konrada pod choinkę a drugie dla kolegi bo idziemy w sobotę na urodziny do Loopys World. I odbieram dzisiaj komplet czapka plus szalik ze smyka bo była promocja, że druga rzecz 70% taniej :)

Wy o pakowaniu... chyba też muszę się zabrać i sprawdzić czego nie mam...

Hej poniedziałkowo. Nie udzielam sie bo mlody znowu brzydko kaszle i został w domu. Juz nie mam siły, non stop chorobska od 1,5 roku!!!! Przez to nic dla malucha nie moge porobić bo asystent z niego taki ze się nie da. Ehhh to sie wam pozalilam... spróbuję ponadrabiac trochę na tyle na ile mi pozwoli rozbójnik.

reklama
Do góry