reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

to zdrowia dla dzieciaczków...
Mój w sobotę coś się rozkładał ale dałam mu Sambucol i jak ręką odjął. Jeszcze mu daję profilaktycznie i jestem w szoku, że taki fajny ten syrop.

Sprite jeśli chodzi o majciochy to ja kupuję w Pepco, Tesco, Lidlu i Biedronce. Wszystko w zależności gdzie coś ciekawego jest.

reklama
A ja chcę śnieeeeeżek!!!

Opony zimowe mam, w garażu :-p
Bo mąż tyle co sprzedał nasze stare felgi, założył nowe i kupił nowe letnie opony (tzn. używane, bo na nowe nas nie stać) i teraz szpanuje na dzielni :-p

MommyTigger oj przyda mi się Twoja lista, bo ja o takich rzeczach jak kubek czy sztućce w ogóle nie pomyślałam ;-) Za rzadko bywam w szpitalu, żeby wiedzieć, że właściwie wszystko musisz mieć swoje prócz łóżka i pościeli.. :-)

Ja powoli też rozglądam się za prezentami, póki co mam prezent dla siostry i mamy, dla ojca mam co roku ten sam problem.. Bo ileż można mieć par skarpetek w szafie albo koszul. Dla mojego kochanego planuję zakup porządnej torby na laptopa na ramię, co by do pracy miał.. a tak to w sumie dla dziadków nigdy problemu nie ma, bo babcia wychodzi z założenia, że im nic nie jest potrzebne i szkoda na nich pieniędzy. Więc cieszą się najbardziej z jakiś słodkości albo prezentów typu dobra kawa :-)
Dobrze, że nie mam w rodzinie dzieci, bo pewnie budżet byłby bardziej nadwyrężony.. Ale właściwie jeszcze nie wiem jak będziemy spędzać święta. W sumie obydwoje za bardzo nie przepadamy za świętami, bo nam to się kojarzy raczej z rozbitą wigilią.. Chociaż sam klimat świąt lubię i pierniki uwielbiam.

Ja sie na eozmiarach nie znam :-)
A jeszcze niektore uzywki z lumpka czy od kogos nie maja metek :-)
No i widze ze zdecydowanie najmniej mam bodziakow na krotki rekawek

Matko, poród Sue zbliża zdecydowanie. Od śmiechu fo płaczu jeden krok...

Gadałam z T i Sue śmiejemy coś, zaraz on cis powiedział a ja w ryk nie mogłam płaczu powstrzymać przez dobre 30min! Masacra jakaś! A on powiedział tylko coś na zasadzie "w kominku gaśnie dorzucę drewna"..... Drama queen

Aaaaaaaaaaaaaaaaa padam, mój kręgosłup nie wyrabia... Zachciało mi się sprzątać... okna, kurze, podłogi, nie wiedziałam, że mam tyle kurzu i zbędnych pudeł w kątach :-D Teraz na szybko obiad dziewczynom...

Niby 4 stopnie, ale wszystkie okna pootwierane, słońce świeci :-)

reklama
A w Poznaniu się rozpadało, szaro i buro. A było tak ładnie.. Ja właśnie odkurzyłam, pranie się ciągle pierze i pierze.. Ja nie wiem powinny być programy krótkie na 90 stopni, a nie takie dwugodzinne.
Właśnie zrobiłam sobie kawkę. Dzisiaj odebrałam z apteki podkłady belli (matko jakie wielkie, nie sądziłam, że te poporodowe to jak pieluchy wyglądają :-)), krem Aquastop dla małego, Alantan plus krem i Maltan dla mnie ;-) Teraz tylko zastanawiam się nad tym który emolient do kąpieli kupić dla małego, hmm..

Do góry