reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Sprite ja tak z Nikolą miałam.
Jak próbowałam ją odpieluchować to potrafiła 2h siedzieć na nocniku, wstać i zsikać się obok :/
W końcu przeprowadziliśmy się i młoda sama z siebie stwierdziła, że nie chce żeby jej pieluchy zakładać i zaczęła wołać więc w sumie ona sama się odpieluchowała.
No, ale ona jakoś bardziej kumata była w jego wieku.
On z kolei jest bardziej rozwinięty manualnie i niby wszystko rozumie, ale nie mówi jeszcze aż tak dobrze w porównaniu do niej i wydaje mi się, że z tą komunikacją trochę gorzej no i dlatego jeszcze nie bardzo jest gotów.
Też nie chcę go zmuszać na siłę, bo to bez sensu, zrazi się i do szkoły będzie te pampki nosił :p

reklama
Karpanna co ty, podwójnie sprzątam teraz cały czas mam nadzieje ze choć trochę szyjka mi się skróci ;)

Jak mnie moja stara wkurza!!! Dzwoni do mnie tak oooo i mówi
- Nooo ola to ma taką wrażliwą skórę na zimę musisz pamiętać żeby ją dobrze kremowac

(no kur.wa Amerykę odkryła, mam to samo dziecko od 3,5 roku z tą samą wrażliwą skórą i dopiero teraz musze pilnować żeby ją kremowac.... Mo co za baba)

Potem (bo jutro szwagier bierze Ole i jedzie do moich rodziców i siostry do puszczy)
- Ola przyjeżdża i znów deszcze zapowiadają
A ja - tylko żeby znów po powrocie od was nie była przexueniona

- Nooo bo wtedy był deszcz poszła z dziadkiem na spacer bez czapki i szalika i ja przewialo....

(a ta mi kur.wa o kremiku każe pamiętać no przecież mnie krew zaraz zaleje)

Alecta kto by uwierzył :p

T po usg! To o co najbardziej się bałam jest w porządku! Wątroba i trzustka ładne ponoć (dziadek i pradxuadek T zmarli na trzustke) inne narządu tez dobre, musi tylko jeszcze na gastroskopie pójść, żeby zobaczyć czy jakieś wrzody się nie robią skoro boli na czczo nawet.

Ulzylo Mi ze to nie trzustka i wątroba.

Ostatnia edycja:
Ja ze swoją od ostatniej "afery" nie rozmawiałam :-p
Nie wiem czemu ona nie może być normalna jak moja teściowa.
Z Anusią wczoraj rozmawiałam, bo dzwoniła się zapytać jak tam po naszych lekarskich wizytach i mówi "to co jednak Lilianka będzie zamiast Marysi, też ładnie" chociaż była już do Marysi przyzwyczajona, ale nie wtrąca się:-p

Doggi super, że z trzustką ok! Mój dziadek zmarł na raka trzustki, okropna choroba ... To niech nie odpuszcza teraz tej gastroskopii.

Alecta u mnie to samo, teściowa w ogóle twierdzi "twoje dziecko to ty wiesz najlepiej czego potrzebuje, ja mogę jedynie doradzić coś jeśli zapytasz" i jak takiej nie lubić? A moja stara prawie hak wujaszek Google wszystko wie najlepiej i pier.doli!!

Emilchen nie odpuści już go tesciowa umówiła na termin więc nie ma wyjścia :) plusy posiadania mamy i taty lekarza nie czeka navtwrmin miesiąc a najdłużej 1 dzień :)

reklama
Doggi- kciuki zaciśnięte.

Aza- tak, taką czerwoną Philipsa (no na podczerwień) dla mnie rewelacja. Dzięki niej od kilku lat nie miałam problemu z zatokami, ale w ciąży jakoś boję się jej używać.

Nulini- kawę pije tak jak Ty, no i też nie wyobrazam sobie poranka bez niej.

U nas mleko i woda też idzie hektolitrami. Mięsa może zabraknąć, ale nie wody i mleka :p

Sprite- gratulacje dla synka

Doggi- super że po USG wszystko u męża ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry