reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Nulini ja dostałam w zeszłym roku od szwagierki książkę z babeczkowymi przepisami i zawsze świetne wychodzą :)
Forma świetna sprawa, też kupiłam, bo przynajmniej ładny kształt później te muffinki mają.

W ogóle to chyba na prawdę święta się zbliżają.
Własnie przyszedł listonosz z przekazem na 74 zł z Sygma Bank.
Widocznie jakoś wcześniej raty za aparat i nam zwrócili.
Today is my day:-D

Doggi - Super że usg nic złego nie wykazało. Mam pytanie do Ciebie jako specjalistki od ułożenia dzidziusiowego, Ja mam kopniaki oraz wzgórki nad pępkiem ale bardziej po prawej stronie. Na dole nic nie czuję ostatnio. Aha i często czuję po bokach obu. Jak myślisz jak dzidzia jest ułożona??

NULINI - super :-D też się już zbieram i zbieram ...

ALECTA - zdecydowanie dzisiaj jest Twój dzień :-D :-)

Ja biorę się za allegro :-D może od razu prezenty zamówię za te raty 0% :-p i będę miała grudzień z głowy :-)

NO właśnie mam takie wrażenie. Do kiedy dziecko ma szanse się odwrócić??Czemu Ci tak zależy na skróceniu szyjki już teraz? Wiem że masz długą bardzo ale jeszcze kupę czasu ma na skrócenie.
Teraz czuję czkawkę małego po lewej stronie od pępka.

Poczytałam o położeniu i zaczęłam się denerwowac o o poprzecznym nie ma nic pozytywnego wręcz że to może sugerować kłopoty w stylu małowodzie, wielowodzie i wady płodu.

W środę mam usg niestety na nfz u mega nie fajnej baby. Zobaczymy co mi powie.

Emilchen - masz ułożenie dzidzi poprzeczne? Jak czujesz ruchy i kopniaczki??

Ostatnia edycja:
U mnie zawsze na usg mały obrócony jest poprzecznie i często pleckami do badania, żeby go nikt nie podglądał.. A jak nie jesteśmy u lekarza to ożywiony jest non stop. ;-)Weź tu zrozum faceta..

Karpanna przy oli ona była główka ułożona od około 23tc a przez niedopatrzenie lekarzy i nie słuchanie co ja mam do powiedzenia Przenosiłam ciążę około 3tyg wg om termin miałam na końcówkę maja a wg usg na 10 czerwca urodziłam 16 i lekarz powiedział że dziecko dużo przenoszone plus minus 3tyg a nie 6dni wiec wiem ze moja szyjka potrzebuje bardxo dużo czasu żeby się skrócić a tutaj dziecko nie pomaga bo pupa niezła ucisku jak główka a perspektywa przenoszenia 2tyg i meczania ze skurczami jak przy oli nie widzieli się (na około miesiąc przed porodem juz miałam takie skurcze ze czasem dwa razy w tyg byłam w szpitalu i nikt nie chciał pomóc)

Nie czytaj za dużo bo zglupiec można....

o to masakra. Ale jak mały jest tak ułożony tzn miednicowo całkowicie tak? to i jak cc będziesz mieć no nie? Kiedy masz usg teraz żeby sprawdzić jego ułożenie?

reklama
Karpanna w necie nawet ból głowy oznacza śmiertelną chorobę więc nie ma co czytać i martwić się na zapas.
Ja przynajmniej już nic nie czytam, bo od tego mam gina żeby w razie czego moje wątpliwości rozwiewał;-)

W ogóle dzisiaj jak byłam zanieść zwolnienie to gadałam z tą laską co za mnie przyszła i też w ciążę zaszła to ona chodzi do gina co 2 tygodnie!!!!!!
Nie ma zagrożonej ciąży ani nic, a facet co 2 tygodnie od niej po stówce ciągnie!
Masakra...a najlepsze jest to, że zastanawiałam się czy do niego nie chodzić.
Jak to dobrze, że wybrałam tego swojego, bo nie jest taki łasy na kase jak tamten...

Do góry