reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

AZA w ciśnieniowym ta końcówką do pienienia mleka mleko z czekoladą do garnuszka i pienie aż się rozpuści :) super wychodzi :)

Sprite u mnie zelmer ten na kolbe (bo talię są najlepsze a nie te full elektryczne) mi kawa nie śmierdzi ale nie chce dostarczać kofeiny dziecku wiec pije bez kofeiny kawę bo ja jestem na tyle uzależniona że potrzebuje smaku kawy :p

Karpanna one są gotowe na juz robisz i jesz, sporo ich wychodzi nigdy nie liczyłam ale sporo. Leżeć nie muszą one są kruchutenkie pierwszego dnia i po miesiącu leżenia naprawdę super są :) ja robie zawsze około Mikołajka

AZA hahahaha niezły plan teściowej :p

Sprite no właśnie, możesz sprzedać np u lutówek czy marcowek :D

reklama
Femme no właśnie teściu zmarł 5 lat temu, mój mąż jest jedynakiem a tesciowa na emeryturze i się nudzi. Szkoda, że nie wyszło z komisją, może następnym razem:) Co do łóżeczka to raczej do wyrzucenia. Nie wiem jakie masz stosunki ale ja bym coś napomknęła o tym. Może jakiś prezent chcą kupić to powiedz im, że łóżeczko :)))

Agulqa zakwasy masz po tym bieganiu? :)))

Femme ja pracowalam w orange na dziale reklamacji i nic nie zalatwiam przez telefon. Nie wierze oszustom z firm zewnetrznych.

Azaaaaa chyba bym umarla jakby mi sie tesciowa na tyle czasu zwalila na chate :p

AZA, nie, to nie to, my spodnie nawet jak z guzikami mamy, to z gumą, że guzika odpinać nie trzeba... Ech...
O MAMO!!! Od 9 grudnia do świąt by siedziała??? Podziwiam Cię, naprawdę :-D A mąż nie może nic mamie powiedzieć? :-p

Doggi, Megami, my mleko też zawsze musimy mieć, ale w butelkach kupujemy i zgrzewki nie da rady wsadzić do lodówki :-p

sprite, gratuluję odpieluchowania!!! Duża ulga, że przed porodem :-D

jeżyk, gratuluję przespanej nocki :-D

agulqa, ja chodzę spać o 22, wstaję o 7-8 i też wiecznie niewyspana :baffled:

Jeeeejku, ja sobie poranku bez kawy nie wyobrażam... Co prawda słaba i pół na pół z mlekiem, ale normalna, kofeinowa...

Aza jak teściowej się umowa kończy 9 grudnia to wniosek powinna już złożyć.
Pewnie i tak numer przejdzie dopiero z końcem okresu rozliczeniowego, ale jak pójdzie do T-Mobile po 9.12 to pewnie dopiero numer jej przejdzie styczeń/luty.

Nulini niezła jest Tośka z tą swoją fobią hehe

Sprite gratuluje odpieluchowania!
Mój Tymko niestety jeszcze w pampki robi.
Muszę mu pokupować jakieś majtasy i rozpocząć naukę, bo kupować pampki dla 2 to ponad moje finanse :p

U nas idzie i mleko i woda, ale nie aż tak jak u Doggi hehe

Odwiozłam Tymka do przedszkola.
Nikoli mi się szkoda zrobiło, bo zobaczyła koleżanki i się popłakała, że nie może zostać :-(
Może pediatra pozwoli jej w poniedziałek iść chociaż w to wątpię.
Później pojechałam do pracy zawieźć L4, wypiłam kawkę i wróciłyśmy do domku :)

Nulini co do kosztów to mój sobie też nie zdaje sprawy co ile kosztuje.
Wczoraj siedziałam na allegro i zaczęłam dodawać potrzebne rzeczy do koszyka i to tylko te najpotrzebniejsze, nic sobie nie wydziwiałam i wyszło z przesyłką około 200 zł i dopiero oczy zrobił, ale nie komentował, bo on wie, że niepotrzebnych rzeczy nie biorę i na czym mogę to oszczędzam.
A to były same tetry, mała butelka (dużej na razie nie kupuje), ręcznik (wzięłam jeden, bo mam po Tymku 2 w dobrym stanie), smoczki, podkłady, wkładki...a gdzie tu jakieś ubranka...
Musze się do lumpka wybrać, ale ja mam jakiegoś pecha, bo nigdy nie mogę na nic trafić :dry::dry:

Doggi kciuki za T &&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Doggi, kciuki!

Nulini, nooooo ulga. ostatnio sie śmiałam, że będę kupować pieluchy nr 2 i nr 6 :-D:-D

alecta, ja próbowałam w wakacje, ale młody nie czaił. widocznie dopiero teraz był jego czas ;-). i tylko w pierwszy dzień zdarzyło mu się posikać w majtki. teraz już potrafi długo trzymać i przede wszystkim woła. teraz czekam, aż przestanie w nocy sikać ;-). kciuki za Tymka!

Nulini my mamy drugą lodówkę w piwnicy min na zapas mleka plus żarcie nagotowane bo w lodówce w kuchni miejsca brak bonu nas musi być dużo jedzenia w niej ;) tez w butelkach kupujemy

reklama
U mnie dzisiaj w nocy Nina po raz pierwszy spała bez pieluszki i udało się bez posikania, oczywiście wysadziliśmy ją na nocnik przed naszym spaniem. W dzień przestała nosić pieluchy jak miała 2 lata ale z nocami walczyliśmy długo, ona ma bardzo mocny sen więc ją nie budziło jak chciała siku... Nawet przy wysadzaniu ok. 23 nie była w stanie wytrzymać do rana. Dopiero od jakiegoś czasu pielucha rano była sucha więc wczoraj postanowiłam nie zakładać.

Cały wczorajszy dzień walczyłam z Ikeą , bo mieli przywieźć rano tę szafę a oczywiście nie przywieźli, nie zadzwolnili... do nich też nie można się było dodzwonić a firma kurierska rozłączała rozmowy po 2 dzwonkach...masakra...już miała dzisiaj rano do nich jechać i robić aferę. Zadzwonili o 21, że bardzo przepraszają, że nei dojechali, że oczywiście zwracają koszty itp. ale szafa przyjedzie dopiero w sobotę... a w sobotę mąż miał ją już składać z teściem... słabo będzie trochę z czasem.

Nina ma dzisiaj pasowanie na przedszkolaka:-)

Do góry