reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Bada.m my też zawsze zgrzewkami wody n/gaz dwie zgrzewki i mleka 2 a teraz przez to ze T zawozi Ole do przedszkola i nie jeżdżę rano na zakupy to wiecznie czegoś brakuje w tym.domostwue

Nulini u mnie w pęcherz to taki kop i dociskanie że muszę biegiem do łazienki lecieć bo w gatkach pełno :p
Ola tez miała moment że czegoś nie tolerowala w swoim otoczeniu, tylko juz nie pamiętam co to było, ale samo przeszło po jakimś czasie

reklama
Doggi no właśnie teściowa mieszka 120 km od nas więc zawsze przyjeżdża na dłużej. Średnio raz w miesiącu mówi, że już jej tęskno za Konradkiem i przyjeżdża. Ogólnie jest w porządku kobietą ale ma swoje dziwactwa i po 3 dniach mogłaby już jechać :))) Co do Stacha to niech Cię kopie jak najwięcej, może się dzięki temu obróci :) Co do czekolady to robisz ją w eksoresie ciśnieniowym czy jakimś innym?

Nulini to się macie z guzikami. Może miała kiedyś problem z odpięciem guzików i tak już zostało. Uśmiałam się z taśmy :)))

Mommy Ty piszesz o dobraniu sprzętu z tej samej serii a ja tak mam z ciuchami. Małego jak ubieram to wszystko musi mieć pod kolor, łącznie z majtkami i skarpetkami. Z tego powodu mam pełno ciuchów :) Dziś rano miałam niesmak bo ubrałam Konrada w odcieniach czarnych a buty i czapke ma niebieskie :) Schizy mam na tym punkcie.

hello!

AZA, byłam w szpitalu dosłownie 40min na wizycie. krążek miała mi założyć moja gin, ale na razie bujam się po innych lekarzach bez niego.

Doggi, u mnie też ekspress poszedł w odstawkę, bo mi kawa smierdzi. ale przez te rozstanie znowu mam smaka na dolce gusto :-D. i zastanawiamy się, czy tego nie sprzedać i znowu nie kupić dolce :-D (miałam już dolce, miałam tassimo, teraz mam zwykły ciśnieniowy na kawę z tytki+spieniacz do mleka).

Nulini, może "siła razy gwałt" pomoże ;-);-) czyt. czyli tak jak dziś postąpiliście z Tosią i jej guzikami :-D

ja w końcu mogę rzec, że moje dziecko jest odpieluchowane! późno się za to zabraliśmy, ale udało się to zrobić w długi listopadowy weekend! no i takim sposobem młody juz tylko śpi w pieluszce. UFFFFFFF :-D. juz nawet poza dom chodzimy bez pieluchy i jest ok.

miłego dnia!

Aza- ja zawsze je ogrzewam lampą. Teraz ratowalam się amolem i trochę pomagał. No ale było za późno, a wtedy już u mnie bez antybiotyku się nie obedzie.

U nas też mgła okropna no i mlody fika. Może tak nasze dzieci reagują na mgłę ;)

Nulini- to tak jak mój Cyprian.

A ja przespalam całą noc :D

Doggi - mam pytanie do pierniczków. Ile ich wychodzi chyba nie dużo. Zależy jakiej wielkości ale tak mniej więcej. One muszą leżakować żeby zmięknąć??

Poszlam spac o 23 obudzilam sie o 8 niewyspana.
Bez sensu

Aza mnie rozklada na lopatki srednio 5razy dziennie jak gdzies wychodzi z domu a jak ma caly dzien wolny to raz - zacznie rano i konczy jak ja spie :p

Alecta haha mowisz ze Twoj Ł tez ma problem ze soba?;-)
Nie no nie moge z tych chlopow :-D
Moj Ł mial karte microsim, zrobil z tego sim i wlozyl do tableta i co?!
Tak wlozyl ze w tablecie z tej "obudowy" microsim wyszlo i nie dalo sie tego wyjac.
Masakra! Na szczescie noz i penseta poszly w ruch i dalo rade, cielok ;-)

Aza zarabisty sen, nie ma co ;-)
Ja cala noc biegalam po schodach (bylam w szkole i czegos szukalam) i tak mnie teraz nogi bola ze chyba umre :p
No ale za to schudlam trochen:p

A ja zjadlam na sniadanko pyszne platki z mlekiem i nie potrzebuje goracej czekolady ;-)

Gosiane ja dowod odebralam w srode :-D juz na dokumencie nawet mieszkam u siebie hihi ;-)
A Ł dalej u mamusi :p

Nulini to moj wieczny optymista mowi ze mam kupic co potrzebne a on kase zorganizuje. Ale wczoraj juz mopa z biedry wypomnial :p
Nooo do mnie tez nie dociera ze to juz w sumie, laska jedna ma szkole rodzenia ma termin na swieta i ona juz spakowana a jaxnie mam co pakowac bo nic nie kupione :p
A z guzikami nie mam pojecia co poradzic. Moze sie naogladala jakis filmow o straszacych guzikach?;-)

My wode tez zgrzewkami. A mleko to przewaznie po 3kartoniki i jak jeden zostaje to znow kupujemy ;-)

Aza podziwiam. Ja to nawet siebie ubieram byle mi cieplo bylo:p no i druga sprawa ze zawsze mi szkoda kasy na ubrania dla siebie

Mommy ono 3 lata leżalo u jego teściowej... Podejrzewam że on pojęcia nie ma w jakim jest stanie :-/

Tak patrzę i te turystyczne do 200zl można kupić chyba nie będę się bawić w czyszczenie... Póki co będzie kołyska ;-)

Mommy wow piękny pokoj

Agulqa w salonie takich nie mają :p na zawsze czekam aż mi się umowa skończy wtedy do mnie dzwonią i negocjuje sobie warunki... Mężowi też podobna umowę ugadalam a jemu proponowali drożej i mniej wszystkiego :p normalnie prywatne nie ma firmę ;-)

Doggi ty masz atrakcje z tymi swoimi dziećmi :p całą trójka :-D

Aza dokładnie :p strasznie często ta teściowa u was :-D

Doggi czekoladę! Też chcę :-D

Nulini :O ciekawe zrycie ma twoja córa... Skąd to :sorry:

Sprite gratuluję odpieluchowania! :-) :-)

Dobra idę na drzemke :-D :p

Sprite dopiero dziś rano doczytałam wątek wizytowy i już wszystko wiem :) To w sumie wychodzi, że na razie niepotrzebnie kupowałaś ten krążek. Co lekarz to inna opinia, bądź tu człowieku mądry. Gratuluję odpieluchowania :))))

Jeżyk to super, że noc przespana. Jaką lampą się naświetlasz, na podczerwień?

Femme Ty mówisz o łóżeczku turystycznym tak? Piwiedz jak wyszło z tą komisją wyborczą. Idzie Twój mąż?

Jeszcze Wam powiem, że moja teściowa do mnie ostanio mówi, że będzie musiała przyjechać do nas na początku grudnia bo jej się umowa 9 grudnia kończy z Play. Ja zaraz, że nie musi bo chce przejść do T-mobile to nie musi w tym konkretnie dniu tylko na spokojnie później i oni sami załatwią to między sieciami. Poza tym mówię, że bez sensu bo przyjedzie 9 grudnia, pojedzie a potem zaraz na święta trzeba przyjechać. Moja teściowa na to: a nie, to już bym do świąt została. Chyba bym osiwiała :)

Ostatnia edycja:
AZA, no na to wychodzi. w sumie kasa by się mogła przydać na dodatkowe usg, a tak leży w szafce. no ale póki co jeszcze nic przesądzone. oby się nie przydał. a jak już będzie bezpieczny termin to wystawię go na allegro HAHAHAHAHAHA :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. albo będę tak upierdliwie wklejać posty u lasek z młodszą ciążą :rofl2::rofl2:

reklama
Aza tak turystycznym ;-) niestety nie dało rady komisja początkowo składa się z 9 osób ale minimum jest 6 więc by jeszcze trzy musiały odpasc żeby szukali kogoś w zamian :-/ dobra tesciowa :-D nudzi jej się w domu widać :p męża nie ma?

Do góry