reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Susel babka super. Co zajecia przynosila inne instrumenty:) Ale ja mam pod nosem na Muchoborze to nie bede na Nowy Dwor kursowac. Co innego ty:) Gdzie ty to polowkowe robisz? Ja place 100zl bez plyty. Dokladne pomiary i sprawdzanie a w szpitalu gosc z usg powiedzial ze jeszcze nie slyszal aby moj gin nie wykryl u dziecka wady:) 170zl kosztuje 3D.

Mcpearl to ty jak Nulini bez brzusia:)

Jak czytam ile placicie za polowkowe to przynosie swojemu ginowi dobrego koniaka i czekoladki do tych jego 100zl:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam doła :-(

Dostałam ostatnio zalecenie od gin, żeby zrobić (dodatkowo do mnóstwa innych badań, które co jakiś czas powtarzam) przeciwciała p/płytkowe. No i właśnie zadzwoniłam do laboratorium w Gd zapytać ile to kosztuje i czy można w sobotę itp. i cena mnie podłamała :-:)-( 327 zł... do tego inne badania krwi na ten miesiąc wyniosą ok. 300 zł łącznie to już mamy ponad 600... do tego 2 wizyty =300 zł , do tego leki i dojazdy, znowu ponad 1000 zł wszystko...

Ja nie chcę narzekać, bo dziecko jest warte każdych pieniędzy... ale co miesiąc mam nadzieję, że będzie trochę mniej a tu zawsze coś niespodziewanego... dzisiaj mąż wraca z delegacji i aż boję się mu mówić, też się załamie :-( niech mnie ktoś przytuli...

Ostatnia edycja:
U nas na szczescie Ł zajmuje sie m.in. ubezpieczeniami mieszkan domow itp wiec zawsze robimy sobie to co atrakcyjne, no i koniecznie ubiezpieczenie oc dobieramy do mieszkamia i od zalania w razie jak bysmy my kogos zalali. Wiec zle nie jest :-) teraz bedziemy miec do ubezpiecxenia 2 to juz w ogole...

Nulini ale powiem Ci ze ja z tych co nienawidza dzielic z kims kuchni. Ja np moge cos ugotowac ale jak nie ma rodzicow i dziadkow Ł. Inaczej sie nis tykam. Jakos nie lubie jak ktos stoi nade mna i gada i tez dlatego sami musimy mieszkac bo ja bym sie nie przelamala. Co innego Ł bo mozna powiedziec ze u siebie jest.

Tasia mi Ł dwa razy tylko zrobil niespodzienke ze mieszkanie wysprzalat. Jeszcze w poznaniu to bylo.

Ja polowkowe mam miec ponoc w ramach wizyty i zaplace 140zl ale jesli moj gin mimo ze prywatnke zrobi na odwal ske i bedzie trwall 10min to pojade gdzies jeszcze. Tym bardziej ze wszedzie pisza ze polowkowe to tak na prawde min 30min by wszystko dokladnie sprawdzic.

Zjadlam grochowke. Wcxesniej spalam ze 2h. Glowa mnie boli nie wiem czy z nerwow czy ze zmiany pogody. W kazdym razie kiepsko mi, juz sobie poplakalam nawet.

Emilchen, a te badania to takie super konieczne czy takie na wszelki wypadek?
Lekarze często coś zalecają nie patrząc czy kogoś na to stać czy nie.
Będzie dobrze, nie łam się :*

Wiecie co przed chwilą odkryłam? :p
Zapomniałam się pomalować hihi
Rano myłam głowę, nałożyłam fluid i o reszcie zapomniałam...
Spojrzałam niedawno w lustro i się zastanawiam co ja jak taka sprana wyglądam i nagle do mnie dotarło.

Emilchen wlasnie to samo pytanke czy te badania konieczme? A moze uda sie gdzies taniej zrobic w razie w. Wiem ze na glupim moczy czy morfologii potrafia byc niezle rozbieznosci cenowe

alecta te pozostałe na pewno konieczne (od tego zależą dawki leków które biorę), jest ich dużo i to powoduje, że taka kwota, ale tu za jedno badanie ponad 300... ja czytałam, że te przeciwciała robi się przy cięższej małopłytkowości, ja mam na razie taką powiedzmy do zniesienia... ale kurcze jak nie zrobię to lekarka pewnie niezadowolona będzie... albo może poczekam do kontrolnych wyników morfologii (jutro idę) i jeśli z płytkami nie będzie tragicznie to może przesuniemy to badanie w czasie?...

alecta, aż poleciałam do Pepco, ale nie znalazłam tych skarpetuś :-( A majtki kupiłam ostatnio w C&A za 30zł 7 par, ale gładkich... Szukałam w Pepco też legginsów, ale same małe rozmiary...

emilchen, a nie ma szans z ginem zagadać, że to po prostu przerasta Wasze możliwości? No kurcze, ja wszystko rozumiem, ale przecież kogo w dzisiejszych czasach stać na takie wydatki :no:

agulqa,
mnie się zdarzało gotować w domu męża, chociaż też tego szczerze nienawidzę, ale mnie chodzi o głupie zrobienie sobie kolacji, co to za filozofia dwie kanapki machnąć, ale mąż nie, bo on się wstydzi :wściekła/y: A przecież nie każę mu tam robić kaczki faszerowanej, tylko KANAPKI :angry: Też mam jakieś humorki dziś, znowu się o kasę rozchodzi :-(

Emilchen moze poczekaj do jutra i zadzwon do ginki i zapytaj czy konieczme? Ja mialzm na pon zrobic mocz ale nie wiem czy zdaze :-/

Nulini to blagam Cie... moj nawet u moich sam sobke robi a w gosciach raczej tam jestesmy... jak juz sie ustabilizuje remont itp to chce z Ł jakies zasady co do gotowania, sprzatania itp ustalic. Bo ja mie dam rady sama robic wszystkiegp
U nas tez o kase jak zawsze... wczorak wzielismh goscia by nam wycenil samo gipsowanie w mieszkanij. Zawolal 3k... a Ł wielce zdziwiomy i facet na pewno przesadza itp. No i efekt ze niw mamy nikogl i jestesmh w dupie jak bylismy :-[

Nulini może im jeszcze dojdą.
U nas też ostatnie sztuki tych skarpet były.

Emilchen, ale jak to, ze gin nie będzie zadowolona?
Ja rozumiem wszystko, ale powinna zapytać też czy masz w tej chwili środki na tak kosztowne badanie tym bardziej jeśli nie są one z tych, które koniecznie musisz robić.
Mój gin przy tych pierwszych standardowych badaniach (hiv itp) pytał mnie czy chce je robić teraz czy w przyszłym miesiącu, bo będą trochę kosztowały, a zapłaciłam za nie 100 zł, a nie 300.

reklama
Siedzę i ryczę przez to wszystko :-(
Czy nas w ogóle będzie stać na drugie dziecko, jeśli teraz wszystko się dobrze skończy?
Nie zrobię tego badania, niech się wypcha :-( najwyżej zrobię później jeśli płytki mi mocno spadną...

agulqa dzwoniłam i pytałam tu bliżej, to badanie robią tylko w Gd w akademii, jedyne miejsce w województwie.

Do góry