reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

agulqa, mój mąż też był taki kozak przy remoncie, że on sam kartongips będzie kładł. Po kilku płytach wzięliśmy fachowca i gość robił 3 dni, a mój mąż ciągle się zapierał, że on by dał radę... Taaa, zwłaszcza przy oknach, kaloryferach i przy zabudowie rur :baffled:

alecta, będę się czaić na te skarpetki :-D

reklama
A ja na hiv do tej pory nie mialam...

Emilchen spokojnie. Fakt te co maja prpblemy maja woele kosztow z badaniami lekami itp. Sama niedawno to przechodzilam. Ale pozniej jak juz bobas bedzke wszystko sid ulozy. Aprzy drugim wiele wydztkow typu lozeczko, wozek itp moze odejsc. Hlowa do gory!;*

Nulini ale moj wie ze pewnycn rzeczy nie zrobi sam bo nie ma pojecia jak tyle ze ja jeden remont za swoja kaxe przyzylam w domu rodzkdow. On nie. I mi wmawia ze kazdy za pol darmk zrobi

agulqa no my się leczyliśmy prawie 5 lat z powodu niepłodności to już masę kasy wydaliśmy, zanim ktoś zdiagnozował nasz problem to upłynęło dużo czasu i kasy, ale na prowadzenie ciąży wydać 11-12 tys zł? Z tym drugim dzieckiem nie chodzi mi o wózek czy ubranka ale właśnie jak damy radę finansowo przez 9 miesięcy ciąży...

no nic, popłaczę sobie to mi lepiej będzie:-(

edit. Dzidzia mnie właśnie kopie, chyba wyczuła i chce mnie pocieszyć ;)

Ostatnia edycja:
Emilchen jak Ci lepiej to płacz - czasem pomaga.
Nie martw się na pewno dacie rade!

O remontach to ja się nie wypowiadam.
Mój mąż co prawda nasze mieszkanie po zakupie wyremontował z pomocą kolegów.
Jedynie do łazienki wziął ekipe, bo tam strasznie dużo roboty było.
Nie powiem, bo remont zrobił, ALE!
Mój mąż niestety jest strasznie niedokładny.
Zamiast gdzieś zaszpachlować to nie, bo po co - pomaluje od razu, bo on "nie zauważył", a jak już pomalowane to przecież nie będzie teraz szpachlował.
Dlatego powiedziałam mu, że następny remont będziemy robić dopiero jak będzie kasa na fachowców, bo szlag mnie trafia jak widzę nierówności na ścianach:dry:

Uf juz w domu :-) i nawet nie mam co robić :p obiad zrobiłam wczoraj posprzatane jest... Normalnie niemożliwe :-D

Sprite to tego samego dnia będziemy miały usg ;-) a cena :-o kosmos...

Alecta eh niestety kicha straszna jak się źle na auto trafi to skarbonka bez dna :-/

Doggi takie dni tez muszą być :-D może to tylko ranek i później będzie lepiej :-D...dlatego faceci nie rodzą chociaż poród to pikuś ciekawe jak facet by ciążę zniósł haha :-D

Mcpearl dlatego ja napoleonek nie jem bo samo jedzenie mnie wkurza :-D :-D

Agulqa uuuuu niezreczna sytuacja rano buhaha :p mi odziwo się mój mąż ostatnio w takich snach śni :-o

Susel oby Nina jak najszybciej przekonała się do przedszkola

Nulini ja mam jakieś dziwne ciasto w domu tak babka przedemna zachwalala ze musiałam wziąć :-D ciekawe czy będzie dobre :p

Tasia brawa dla męża :-D no i dobrze że córa ma się lepiej :-)

Emilchen o w mordę :-o jakie ceny... Droga ta Twoja ciąża... Ale ja bym z tym drogim badaniem poczekala tak jak piszesz może nie będzie konieczne :-) Tule ;-)

Aza, kasiekZ- ja robię tutaj USG Sonokard | Centrum Medyczne . Miejsce polecił mi mój gin, chodzę do dr Olesiak. Ona pracuje w szpitalu na Kamieńskiego na patologii ciąży, ponoć super zna się na rzeczy. W necie znalazłam też mnóstwo pozytywnych opinii. Jedyny minus to cena. I to że często ma opóźnienia przy wizytach, nawet po parę godzin. Ale to dlatego że bardzo dokładnie podchodzi do tego co robi, i jak np. maluszek ucieka w czasie badania albo czegoś nei jest pewna to sprawdza tak długo aż wszystko wyjaśni.
Wiem że pewnie znalazłabym taniej, ale i tak za gina i badania nic nie płacę bo M ma abonament w Luxmedzie i wszystko mam w pakiecie więc raz na 3 miesiące mogę się wykosztować.

Emilchen wiem rozumiem, jest to bardzo ksoztowne. Ale pamietajnze grunt to pozytywne myslenie. Wiem ze czasem ciezko, mi tez. Tez sobie plakalam dzis a co. A co do dzidzi to widzisz, daje znac ze jest z Toba i sie wszystko ulozy :-)

Alectani wlasnie Ł mowil ze jego tata bedzie gipsowac ktory w zyciu tego nie robi. Sorry gipsowal w kolo okien w pokoju gdzie teraz spimy. Wiec jakby mi tak sciahy zrobil to by mnie szlag trafil. Dlatego powiedzialam juz Ł ze mam to w d. Niech najwyzej zrobia dwa pokoje i przedpokoj ale dokladnie, fachowcy a najwyzej po nowym roku juz z bobasem zrobi sie drugie dwa. Wezme malego pojade do rodzicow na tydzjen zeby w kurzu nie siedziec i tyle bo co zrohie? Maks 1 pazdzkernika chce juzntam mieszkac

Femme ale zes posta stworzyla :p

Emilchen- ja mam trochę inne zdanie od reszty dziewczyn. Na Twoim miejscu zrobiłam to badanie. Tyle czasu, pieniędzy i nerwów pewnie też kosztowało Was zdiagnozowanie i leczenie niepłodności że robiłabym wszystko co każe lekarz. Najważniejsze by bobas urodził się zdrowy. Może spróbuj od kogoś pożyczyć, np. od rodziny. Na pewno zrozumieją jak wyjaśnisz sytuację. Ja zapożyczyłam się u ojca na początku ciąży na zapłacenie ZUSu i wydatki związane z ciążą bo po prostu nie miałam tyle pieniędzy. Też mnie często łapie zgryzota skąd brać pieniądze na wszystko ale to mija. A o drugim dziecku na razie nie myśl, przyjdzie jeszcze na to czas. Najważniejsze jest na razie to pierwsze.

Dzięki wszystkim za wsparcie :sorry2:

Suseł dotychczas tak robiliśmy, nieważne co zlecała jedna czy druga - robiliśmy wszystko, nie obyło się też bez pożyczek właśnie od rodziców... teraz zobaczę jak wyniki jutrzejsze, jeśli będą na tym samym poziomie to chyba zadzwonię i zapytam, czy trzeba. Tym bardziej, że to cała operacja logistyczna z tym badaniem, pomijając kwestię pieniędzy - musi być na czczo i w tygodniu czyli muszę wyjechać z kimś rano ok. 5.00 żeby dotrzeć na 7, dopiero wtedy wziąć moje leki no i znowu P będzie musiał wziąć urlop albo pojadę z mamą, bo ona nie pracuje na pełny etat.
Weim, że dziecko najważniejsze i nawet trochę mam wyrzuty sumienia, że narzekam zamiast się cieszyć, że z maleństwem ok. Ale chyba dzisiaj taki kryzys miała, wypłakałam się i już mi lepiej.
Tak naprawdę gdyby nie nasze kredyty i fakt, że jeszcze we wrześniu musimy zrobić izolację balkonów bo jak mocno pada to nam z sufitu cieknie, to spokojnie dalibyśmy radę. Innych wydatków oprócz rachunków nie mamy obecnie, mama nam codziennie robi obiady i nie bierze za to kasy, ciuchów praktycznie nie kupujemy, no oszczędzamy gdzie możemy...

reklama
Doggi pisałaś jakiś czas temu, że na naszą grupę wrzucalas link babki co szyje fajne rzeczy, a kurde nie mogę znaleźć :-/

Do góry