reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2009

Powiem szczerze ze ja nigdy nie porownuje umiejetnosci z mojej malej z innymi dzieciaczkami. KAZDE BOBO ROZWIJA SIE INDYWIDUALNIE i chyba najlepiej intuicyjnie podchodzic do tego, moja mala dopiero co zaczela tak naprawde chodzic, bo do tej pory zasuwała na kolanach:laugh2: mam pytanko czy wasze maluszki chodza w kapciach po domu czy w skarpetach?

Zalezy na co ma ochote....jeden dzien połazi w kapciach ( Befado),w inny zwykłe skarpetki a kiedy indziej znowu te skarpetki z pełna podeszwa....Jak widzę, że mi na paluszkach zapierdziela to go wbijam w kapcie i nie ma zmiłuj....ale jak sie wkurzy to usiadzie w kącie, będzie zawodził pod nosem i tak długo męczył aż je zdejmie ;-) Indywidualista zakichany :-)

reklama
no to u nas podobnie, dzis w antyposlizgowych biega, a czasami kapcie, ale sa dni ze wogole nogi nie chce podac:-):-):-)

O kurczaki, oglądnęłam filmik :szok: Bez komentarza....

Moja Ola nie daje mi buziaków :-:)-( Nie potrafię jej tego nauczyć, w ogóle to młoda taka cwaniara, jak coś mam dla niej, jakieś jedzonko to od razu przybiega jak ją wołam, a jak mówię żeby czegoś tam nie robiła to kompletnie nie reaguje na swoje imię :dry:

Rozmowy poranne z Karolcią są super :-) U nas tez czasem takie śmieszne sytuacje się zdarzają, najczęściej Ola mnie rozbraja jak trzyma coś w ręce (a to zabawka, jakaś łyżka, książka itp) i gada, jakby coś mi tłumaczyła, taka skupiona patrzy na mnie i na ten przedmiot i drugą rączką coś pokazuje - śmiesznie to wygląda :-) Ja oczywiście tak bardzo chciałabym zrozumieć ją, no ale niestety, nie kumata matka jestem :sorry2:;-)

U nas Ola chodzi w skarpetkach antypoślizgowych :tak:

Jeej, u Was też takie niemiłe wietrzysko :confused::dry::-(

Filmik oglądnęłam co z grubsza ale nie wzbudził we mnie obrzydzenia - tylko zdziwienie!!Problem chyba tkwi w matce - nie zauważyła że dzieci jej urosły:szok::szok:

Domiś też buzi daje z otwartą paszczą i zostawia dużo śliny , ale i tak każdy jest szczęśliwy jak wysępi buziaczka:-):-):-)
Karolka to jest niezła:tak::tak::tak:
Mamjakty u nas jest piękne słoneczko i tylko czekam aż się mały obudzi i spadamy na polko!!!:happy2::happy2::happy2:

Filmiku nawet nie oglądam, bo z moimi mdłościami wyląduję przy kibelku..ale z opisu to mega przegina, ja tam uważam, że jak trzylatek przy piersi to już przegina, a coś takiego..............masakra i szok:szok:

tak filmik okropny pewnie, ja tylko na zdjecie popatrzylam istwierdzilam ze nie ogladam:szok:
my wlasnie ze spacerku wrocilysmy, u nas tzn w szczecinie piekne słoneczko a temperatura minus 3, mrozno i słonecznie, lubie taka pogode:-)

Wijtaj Karou3

dziewczyny co do filmiku, to postanowiłam sobie oszczędzić tej watpliej przyjemności, bo moja wyobraźnia działa bardzo dobrze :baffled:

nocnik mamy zwykły zielony Disneya z Kubusiem i Osiołkiem (faworyt Ksawiego :-D), czasem jest sukces w postaci siku, czasem nie chce siadać na nim, żeby posiedział musze mu zabawki zgromadzić wokoło - i tak około 15 minut sobie siedzimy i gadamy, bardziej chodzi o oswajanie w tej chwili.

skarpety antypoślizgowe po domu, bo kapci nawet nie mamy :sorry2:

izkab my też mieliśmy robić podłoge z desek, piękną w orzechu ale zastanowiliśmy się nad możliwościami, doszliśmy do wniosku, że jemu w pupe będzie cieplej na wykładzinie i sprawdza się (ale na wiosne remont :baffled:). Poza tym wystarczy że mamy tzn mieliśmy kanape kremową - domyślacie się jak nasza rogówka wygląda po 4,5 miesiąca używania :dry: nie wiem co nam strzeliło do głowy żeby taką kupić.

buziaki Ksawi daje zwłaszcza mamusi, otwiera pyszczek, pokazuje język i całuje mnie, najczęściej w usta :-D
aha no i gada swoje pierwsze pytanie : 'zieidziesz' tzn gdzie idziesz ? dzisiaj padło nawet 'ziejestes' jak tatuś był w łazience, zaskakuje mnie mój szkrab :-)

kurcze, amoja małpeczka z gadaniem nie bardzo, jedynie co jej dobrze wychodzi to machanie wszystkim papa i krzyczenie na siostre *eejj*, no i po swojemu troche nadaje jak cos chce oczywiscie,:-):-):-)

sorry Kobitki, że ostatnio mnie troszkę mniej na forum, ale mam nawał roboty w szkole a poza tym mój małż zmieniał system na lapku i zanim wszystko poustawiał, to minęły dwa dni, no i siłą rzeczy nie miałam dostępu do kompa.;-)

reklama
Dziś moje dziecie było na pierwszej w życiu parapetówie od 18 do 20, ale można powiedzieć zaliczona :-) Ludziom krzesła przestawiała, bo jakieś takie leciutkie były i na gołej podłodze. Ja też miałam fajnie, bo karmiąca i nikt nie namawiał mnie do picia % . :-D
Nocnik mamy taką miniaturkę sedesu bez bajerów.
Po domu Ola lata w skarpetkach antypoślizgowych, ale jeszcze chyba kupię w H & M kapciuszki na skórzanej podeszwie: HELLO KITTY H&M KAPCIUSZKI NOWE rozmiar 20-21 (913862844) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry