reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

reklama
Mi wczoraj lekarz powiedział, że jest duża szansa porodu w grudniu. Co prawda szyjka tylko minimalnie się skróciła i jedynie się rozpulchniła (zmiękła), więc teoretycznie nie ma powodu do obaw, ale Mały tak mi napiera na krocze główką, że nie wiem czy nie będzie chciał wyjść wcześniej. Zresztą jest już bardzo znudzony - wczoraj całe USG ziewał albo wywalał język okazując swój negatywny stosunek do ciąży:-D

hehhe Kasia nie przejmuj sie ;) ja mam termin na 30 także nie jestes ostatnia ehheh ale jak to się wszystko rozwiąże to zobaczymy.. wiecie co ja też mam cały czas takie głupie uczucie, że nie zdąże się spakować :p ale jak mam pomyśleć, że mój mężuś ma mnie pakować w biegu to zbieram siły i w poniedziałek na zakupy i pakowanie roby :p a jeśli chodzi o brzuszek to mi się wydaje, zresztą dużo osób mi to mówi, że ja cały czas mam nisko. mam do was jeszcze malutkie pytanko, bo troszke sie martwie, że moja dzidzia jest za malutka.. jaką wagę miały wasze fasolki w 31 thd ciąży? moja waży 1200 g, ale może się jeszcze bujnie :)

A ja po dzisiejszym USG uspokoiłam się, termin wg ostatniego usg na 2.01, czyli pokrywa się prawie z OM, wcześniej terminy były od 27-29.12. Co do kłucia w dole (szyjka?) pytałam lekarkę, czy mała może już się wpasowuje i dlatego mnie kłuje, ale powiedziała, że nie, że jeszcze jest wysoko.............więc żyję nadzięją, że to będzie styczeń!!!!!!!!!!!!!

Spooky27 Twój ziewał, a nasza nas olała dosłownie!!!!!!!!!!!!!! Było widać jak siusia, obsmialiśmy się z lekarką potężnie!!!!

wczoraj całe USG ziewał albo wywalał język okazując swój negatywny stosunek do ciąży:-D

a nasza nas olała dosłownie!!!!!!!!!!!!!! Było widać jak siusia

moja bawiłam się w chowanego...jak my chcemy zobaczyc czy to napewno dziewczynka to ona fik i odwraca sie twarzyczką, jak chcemy zobaczyc główke to ona fik i odwraca sie dupcią...jednym słowem na złość nam robiła...na ktg było podobnie jak tylko juz ją znaleźliśmy i ustawiliśmy dobrze aparature to ona sie wywalała w przeciwną strone brzucha i to tak cisnęła jakby za wszelką cenę chciała wyjść tamtędy...pani doktot powiedziała ze mam wyjątkowo uparte dziecko....po tatusiu:tak:

dzwonilam dzisiaj do poloznej ,zeby mnie przebadala w zwiazku z tymi bulami brzucha , a ona do mne ze dopuki skurcze nie sa regularne przez 2 godziny to nie mam sie czym martwci :szok:
mowi jej ze przeciez wtedy to juz sie porod zacznie ,a ona ze jak dziecko bedzie chcialo wyjsc na swiat wczesniej to i tak nic nie poradzimy :crazy::crazy::szok::szok::szok::szok:

angielska sluzba zdrowia:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

no tak bo po co sie przejmowac...mi lekarka powiedziala na poczatku ciązy jak sie fatalnie czułam ze nie bedzie mnie badac ani nic bo jak mam poronic to i tak poronie przeciez nog nie zacisne...zmienilam lekarza....

Mi wczoraj lekarz powiedział, że jest duża szansa porodu w grudniu. Co prawda szyjka tylko minimalnie się skróciła i jedynie się rozpulchniła (zmiękła), więc teoretycznie nie ma powodu do obaw, ale Mały tak mi napiera na krocze główką, że nie wiem czy nie będzie chciał wyjść wcześniej. Zresztą jest już bardzo znudzony - wczoraj całe USG ziewał albo wywalał język okazując swój negatywny stosunek do ciąży:-D

Spooky lekarz Ci ziewał albo wywalał język?? Beznadzieja, zero kultury:-D:tak:

reklama
Emilka, widać chce wam zrobić niespodziankę. A może to nie uparciuch tylko wstydzioch straszny!!!
hehe chyba nie bo upor to moze miec i po mnie i po tatusiu a wstydliwosc to musialaby miec chyba po sąsiedzie bo my to az nazbyt smiali jestemy;-)
Spooky lekarz Ci ziewał albo wywalał język?? Beznadzieja, zero kultury:-D:tak:
hahahahahhahah prawie sie posikalam ze smiechu:-):-)

Do góry