reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

mój lekarz jak robi usg zawsze zakłada mi dodatkowo ręcznik papierowy za spodenki, tak żeby żel ich nie pobrudził, ma jeden monitor, więc najpierw On sobie popatrzy, a potem monitor kieruje w moją stronę i mówi mi co i gdzie, a potem podaje ręcznik i prosi żebym się wytarła :)

reklama
Witam dziewczyny!!!
Znowu się przypominam.... Jestem grudniówką...
Zapraszam do zakupów na moich aukcjach fajnych koszul do porodu i karmienia oraz staniczków do karmienia i fig wyszczuplających...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2609733
Pozdrawiam Was i wasze pociechy - te na świecie i te w brzuszkach. Życzę szybkiego bezbolesnego rozwiązania i dużo zdrówka dla waszych pociech...

Hallo moj tez najpierw zabezpiecza bielizne recznikiem i po badaniu delikatnie zbiera zel tym recznikiem i daje mi drugi do dokladnego wytarcia. Monitor jest odwrocony tak zebysmy obydwoje widzieli i wszystko mi tlumaczy. Jak cos pytam to odpowiada. I ostatnio dodatkowo puszcza tetni dziecka przes USG.
Wczoraj tez w szpitalu na izbie przyjec lekarz z reznikami zrobil tak samo. Wiec jestem lekko zdziwiona tym Ani... Moze naukowiec nie lekarz... Taki tez sa.. Zacisze gabinetu i laboratorium lepsze niz kontakt z ludzmi, hehe..
A teraz mialam drugie usg przez brzuch wczesniej zawsze dopochwowo...

Witajcie,
ja jak większość mam dobre doświadczenia z USG.
Ostatnio w 21 tygodniu miałam robione usg przez powłoki brzuszne a także dopochwowo, a to dlatego, ze przez powłoki nie było widać łożyska. Niestety łożysko mam nisko ale mam nadzieję, ze sie podniesie trochę do góry!
Na usg w Warszawie chodze do dr. Renaty Jaczyńskiej do Centrum Diagnostyki Prenatalnej na Grenadierów, kosztuje 200 zł. Jestem z niej bardzo zadowolona.

właśnie zastanawiałam się czemu jeszcze dopochwowe usg macie - ja miałam tylko na samym początku tak robione, a potem już tylko przez brzuch - nawet to genetyczne w 13 tygodniu przez brzuch miałam robione ;-)

dziewczyny az miło czytać o tych waszych wizytach. Wnioskuje że ten mój ginioo jest naprawdę jakiś dziwny. JAkoś nie mam szczęscia do ginków bo to juz 4 w trakcie tej ciąży. hmmm trudno może 5 okaze się bardziej normalny i poda mi ręczniczek do wytarcia :-) a co najwazniejsze powie coś kolwiek w trakcie badania a nie tylko samo: "jest ok, prosze się ubrać"
:no::no::no:

Ania moze to obcokrajowiec i wiecej jeszcze w elementarzu nie doszedl, hę?
A moze trzeba sie go spytac czy to podwyzszony standard jakby cos powiedzial i pokazal na monitorze?

na samym początku ciąży miałam usg dopochwowe. Te usg w 12 tc miałam takie i takie. W 15 tygodniu dopochwowe mi zrobil mi zmierzył szyjke a tak przez brzuch. Teraz będzie w 21 tc. i będzie pewnie już przez brzuch.

Ja bylam w poprzednim tyg na USG, doktor, ktora prowadzi moja ciaze jest bardzo mila, wszystko mi opowiedziala, dokladnie wytlumaczyla gdzie co jest stwierdzila plec-bedzie chlopczyk:-) mowi, ze jakby nie byla pewna to by nie mowila:-D

reklama
A my 1 września idziemy na 3D i już nie możemy się doczekać!!! Normalnie chyba by mnie nie było stać na to badanie ale dziś mam imieninki i moja kochana siostra taki mi zrobiła prezent :-) cieszę się, że idę bo z racji mojego zawodu (pedagog specjalny) cały czas się obawiam upośledzenia jednego z dzieci a nawet i 2 :-( Mam nadzieje, że od poniedziałku będe już uspokojona!!! Tego samego dnia czeka mnie stomatolog i za tym to juz tak nie tęsknię :-)

Do góry