reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2009

Ja miałam robione USG we wtorek, nic nie widziałam, bo tak był ustawiony monitor :-:)no:, ale lekarz mi wszystko opowiedział, co teraz bada i że wszystko Ok. Ale w sumie nie widział potrzeby robienia USG tzw. połówkowego, stwierdził, że jak mam w planach 3D, to on sobie odpuszcza, bo to niezdrowo, ale ja się uparłam, bo myślałam, że dowiem się o płeć, ale nic nie było widać :-(. Ręczniki mi zawsze daje :tak:, żebym się wytarła, no i tak zakłada, żeby bielizny nie pobrudzić. Tylko trudno o fotki, sam nie daje, chyba że się poprosi - ja musiałam zapytać, czy by mi dał, to dał, ale jakby z łaską :baffled::blink:, dlatego chcę zrobić 3D :tak::-D.

reklama
U mnie tez lekarz zaklada na ubranie recznik, zeby ochronic ciuchy i tym recznikiem pozniej sie wycieram. Mam dodatkowy, duzy monitor nad lozkiem, gdzie widze dokladnie wszystko to, co lekarz akurat oglada i mierzy.

Podczas badania nie jest moze zbyt wylewny podczas pomiarow, a ja nie pytam, zeby go nie rozpraszac. W miedzyczasie zawsze jednak mowi, ze akurat widac to czy tamto, np. zoladek lub pecherz dzidzi. Po badaniu jednak zawsze mowi, ze wymiary dobre itd. itp. i ja dostaje tez wydruk z komputera z tymi wszystkimi pomiarami. Chetnie tez odpowiada, gdy w czasie badania mam watpliwosci i o cos pytam :tak:

W sumie to mysle, ze chyba lekarz troche ma szczescie - bo mieszkam za granica i jeszcze troche istnieje u mnie tzw. bariera jezykowa, wiec nie pytam o byle bzdure. Czasem jednak mysle, ze gdybym chodzila na usg w Polsce, to pewnie bym zagadala lekarza na smierc i nie mialby nawet chwili spokoju, zeby sie skupic podczas pracy :-D :laugh2: :-D

Pysiu, to wielka szkoda, ze ten lekarz robi wielka laske jesli chodzi o zdjecia, bo przeciez to super pamiatka. Ja tam bym mu jednak marudzila - niech sobie nawet pogada czy cos, ale zawsze bedziesz miala swoja dzidzie na ,,papierku,, :tak:

Ja dostaje wydruk, ale zawsze jeszcze dodatkowo lekarz nagrywa mi zdjecia na usb-stick (chyba tak to sie pisze?) i moge sobie pozniej wgrac do komputera, wydrukowac i robic co mi sie podoba. Podobno te na papierze z czasem blakna, wiec gdy macie taka mozliwosc, to nagrywajcie na sticka albo plytke :tak:

No właśnie dlatego jutro robię to 3D :tak::-D. Dzwoniłam dzisiaj i się chciałam zapisać, to babka mi powiedziała, że tak za bardzo to zapisów nie ma :no:, po prostu, jak przyjdę, to mi od ręki zrobią :rofl2::-p:-D (ciekawe, czy będzie kolejka :baffled:). Przyjmują od 15.30. Pytałam, ile kosztuje, to mi powiedziała, że ok. 150zł, a dostanę płytę z filmem i zdjęcia :laugh2:. Pytałam też, jak długi jest ten filmik, to babka powiedziała, że samo badanie trwa ok. 40min, ale nie wiem, czy film będzie tak długi. No i mam już naprawdę nadzieję i wręcz pewność, że poznam wreszcie płeć :tak:.

czesc dziewczyny dawno sie nie odzywałam ajkos tak wyszło .Mam pytanie moja siostra jest w 9 tygodniu ciazy odebrala dzis wyniki toxoplazmozy i wyszedł jej wynik Igg 98 a Igm 0,94 mo0ze ktoras wie czy to oznacz ze sie zaraziła w ciazy czy juz mam wytworzone przeciwciała bo ja sie nie orietuje a wizyte ma dopiero w poniedziałek i siedzi sie denerwuje czy wszystko oki.
A ja mam wizyte tez w poniedziałek i bede miała usg połowkowe mam nadzieje ze sie dowiemy czy chłopiec czy dziewczynka . pozdrawiam:-)

Hej dziewczny ja juz wiem :) okazało się że będzie chłopak.. choć myśleliśmy oboje z mężem, że dziewczynka to jednak gin kazał juz inwestowac w trampki hihi.. bardzo sie cieszę..ale najbardziej z tego że wszystko jest ok, głowę jak zmierzył to usg pokazało 19 tydz ale kość udową 20.. będzie miał chłopak długie nogi hehehe.. a i stopki widziałam tez jakieś takie olbrzymie...:szok: chyba siatkarza noszę w brzuchu... No to my będziemy mieć parkę.. poczekam na potwierdzenie przy następnym usg i sprzedaję sukienki po Jowi :)

hejka babeczki :)

ja dziś z konkretnym dylematem.....
jako pod koniec lipca byłam nad morzem i mnie ugryzła wredna mucha końska i po tygodniu w tym miejscu nastąpiło spuchnięcie no i do dziś mam w tym miejscu zgrubienie i zaczerwienienie, poszłam dziś do drugiego dermatologa, tym razem prywatnie. Pierwszy dał mi altacet plus reparil gel. Nie zauważyłam ani polepszenia stanu ani pogorszenia.

Druga Pani dermatolog zapisała mi dziś maść z antybiotykiem bedicort g zaznaczając, że w ulotce jest napisane , że nie zaleca się stosować kobietom w ciąży i karmiącym to jest to moje zapalone miejsce tak małe, że smarowanie nie będzie miało wpływu na dziecko. Za tydzien jestem znowu z nią umówiona..... Gdy nie będzie zmian dostanę jakiś antybiotyk z grupy ampicylin, bo tylko taki może przepisać mi w czasie ciąży.

dylemat oczywisćie polega na tym czy sie posmarować czy nie..... w końcu to maść sterydowa.... no i to ta Pani skończyła medycynę... i powinna wiedzieć. Za tydzien mam isc do niej i skłamać ,że smarowałam..... cholerka sama nie wiem.

Cammi gratuluje parki. :-)
Annettau wyniki sa na granicy. Nie ma zakazenia, jesli wynik Igm jest mniejszy od 0,9. Od 0,9 do 1,1 to wynik watpliwy,a powyzej 1,1 to aktualnie przechodzona toksoplazmoza.Niech siostra szybko idzie do lekarza.
Melody posmaruj to miejsce sterydem. Nic sie nie stanie. wierz mi, sama musze sie sterydami smarowac... :-(

reklama
ja też się chcę pochwalić - będę miała córeczkę :-D:-D:-D oczywiście nie jest to 100% pewność, ale bardzo duże prawdopodobieństwo :tak:

no i w końcu dowiedziałam się konkretów - nie żałuję, że poszłam dodatkowo na to badanie :) wiem, że mała waży ok 400 gram, ma 3,5 centymetrową stópkę :) dużo filmików mam nagranych, także 4d - super sprawa :)

Do góry