reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Kobietki, przestańcie mnie straszyć! Mam jednego brata, nie wiem czy będzie miał on jeszcze dzieci czy nie i możliwe, że jest to jedyna okazja bym została matką chrzestną. Nie mam zamiaru z tego zrezygnować tylko dlatego, że jakieś babki naopowiadały kiedyś głupot naokoło siebie!
Tak jak już napisałam wcześniej, uważam że grunt to zdrowy rozsądek - jak człowiek tylko patrząc na Twoje dziecko może sprawić że nagle przestanie ono sypiać w nocy i będzie częściej płakać? Wracamy do czasów magów i czarownic?
Każda z nas może oczywiście wierzyć w to co chce, ja jednak pozostanę przy swoim:)

reklama
Acha, jeszcze zapomniała dodać a'propos becikowego... Znalazłam gdzieś w internecie komentarz prawny, że ta zasada zaświadczenia lekarskiego, że jesteś pod jego opieką od 10 tyg będzie dopiero obowiązywała od listopada 2009. Mam więc nadzieję, że nas te wszystkie historie papierowe ominą.

nikt Cię nie straszy :) ważne jest to, w co Ty wierzysz - ktoś mi kiedyś powiedział, że takie rzeczy mogą się faktycznie sprawdzić, jeśli się w nie wierzy, a jeśli nie - to nie :)

A ja z innej beczki:-DBylismy wczoraj na 3D i dzidziuś okazał się Córeczką:-)No i moje drogie Dzidziusia jest duża,termin 2 stycznia pozostał,ale wg wczorajszego USG nasza panna moze urodzić sie nawet...na Wigilię :-DNieźle,co??

Apropos przesądów to ja mam zamiar pojeździć z tą czerwoną kokardką :-) a tak o na wszelki wypadek ;-)
W inne bajki jakos nie wierzę....

Monia gratuluje córeczki :-) :-) Masz jakieś foto z tego 3D??? Pochwal sie ;-)
ja mam jutro wizytę...zobaczymy co mi lekarz powie....

Z tym straszeniem to oczywiście żartowałam... Też jestem zdania że każdy jest kowalem swojego losu i jeśli bardzo w coś wierzymy to faktycznie może się nam spełnić.
Monia to super, że Twoja córcia tak dobrze się rozwija! To powód do wielkiej radości:) Gratuluję! I jeśli sprawdzą się słowa lekarza to będziesz miała fantastyczny prezent pod choinkę:):)

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :-DMam fotki,mąż je właśnie laminuje u siebie w pracy:-)bo się boi,ze wyblakną.Muszę zrobić im fotki albo zeskanować i wtedy wrzucę na forum.Na jednej fotce z 3D Mała wygląda jak myszka:-) i małżonek zażartował"jak my ją za mąż wydamy":-)Warto pójść na 3D,więcej wrażeń i w ogóle fajna sprawa.Mała jest sprytna i zasłaniała buźkę rączką,ale podpatrywaliśmy długo i czasmi rączkę zabierała.Gemini_bb
prezent byłby podwójny bo małżon ma imieniny w Wigilię:-)W każdym razie termin i tak jest niezły -poczynając od Wigilii,przez Święta,Sylwester i Nowy Rok....

Monia ale Ci fajnie po pierwsze z powodu córeczki ( ależ zazdroszczę:sorry2:) a po drugie z powodu usg 3D. Kurcze jak dla mnie to zadroga impreza:-:)-( A powiedźcie mi ile teraz kosztuje 3D?? Jestem ciekawa czy od ostatniego roku zmieniło się coś w sprawie kosztów.

3d kosztuje w szczecinie 200zł. szybciej podrożeje niz cokolwiek stanieje, ginekolog juz mi zapowiedział ze szkuje sie podwyżka.Już sie nie moge doczekać zdjeć dzidzi, mama dopiero za dwa tygodnie zadzwonić do rejestracji i umówic sie na wizytę.
Ciekawa jestem czy moje dzieciątko urodzi sie badzo owłosione, mam ogromnego włochatego kałkaza:)

reklama
dzięki madzila. Wiesz jak byłam w ciąży ze Stasiem to 3D było trudno dostępne i kosztowało 400 zł. Przy Tadeuszku 290 a teraz widzę, że 200 zł. Tak więc może tak źle z tymi cenami nie będzie;-);-);-)

Do góry